Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n in Vita, 1 Iul 2024 | 306 vizualizari

 

Zilele trecute am facut niste vinete umplute cu carne de vita si mozzarella. Bune tare, dar eu ador vinetele in orice forma.
Pentru aceste Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete ai nevoie de urmatoarele ingrediente: vinete, ceapa, usturoi, morcovi, carne vita, mozzarella.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete:
  • 2 vinete potrivite
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 500 gr carne de vita (tocata marunt)
  • usturoi
  • marar verde
  • 300 gr mozzarella rasa
  • sare si piper
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete:

Cum se prepara Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete:

Taie cotoarele vinetelor, apoi taie-le in jumatati pe lungime. Scoate miezul cat mai aproape de coaja si toaca-l cuburi.

Curata si taie marunt ceapa, morcovul si usturoiul.

Pune o tigaie la incins, cu ulei de floarea soarelui si pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul ras. Condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga vinetele taiate cuburi. Lasa pe foc pana capata gust vinetele si se inmoaie bine. Daca e nevoie, adauga cate 1-2 lg de apa la calit, va ajuta mult.

Adauga si carnea tocata si las-o pana se rumeneste bine. Adauga marar verde tocat marunt. Amestecul de carne cu legume trebuie sa fie gustos, asa ca asigura-te ca l-ai condimentat bine.

Pregateste o tava rezistenta si asaza in ea vinetele scobite. Adauga in fiecare umplutura de carne, apoi presara deasupra mozzarella rasa.

Coace vinetele in cuptorul preicalzit, la 200 grade C, timp de 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Se servesc calde, cu Castraveti murati sau cu ce va place voua.

Incearca si reteta de Vinete cu cartofi in straturi la cuptor sau reteta de Rotite din vinete umplute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun