Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI258
Retete

Somon la cuptor cu cartofi

In Somon la 28 Ian 2010

   Preparare :  eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in frigider. Dupa aceea intr-un platou care poate fi pus la cuptor , turnam uleiul si apoi aranjam bucatile de somon. Presaram peste el  ace de rozmarin verde si...

Iepure la cuptor cu sos de bere

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2010

  Preparare : pregatim bucatile de carne de  iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora.   Cat timp sta carnea de iepure...

Pulpe de pui inabusite cu ciuperci

In Pui la 28 Ian 2010

 Preparare: punem pulpele de pui la inabusit intr-o tigaie cu uleiul, condimentele enumerate mai sus si 200 ml de apa si le lasam la foc mic acoperite timp de 10-15 minute intoarcandu-le din cand in cand.  Adaugam apoi peste ele ceapa si usturoiul  tocate ( eu le-am facut cu...

Cookies asortate

In Dulciuri la 27 Ian 2010

Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam  cu mana si le punem  cu...

Creier pané cu cartofi tiganesti

In Mancaruri cu carne la 27 Ian 2010

    Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece.    Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care va pemite sa obtinei un pané mai...

Chec à la grec cu masline si feta

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2010

      Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .      Intr-un...

Tocanita de vitel

In Mancaruri cu carne la 26 Ian 2010

   Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant.    Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si...

Pungute de jambon cu spuma de branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2010

 Preparare: se maruntesc cat de fin se poate ridichiile si firele de ciboulette, eu am folosit un robot mic , se pot face si pe razatoare si  tocat firele de ciboulette daca nu aveti acest robot ( il recomand cu caldura ca marunteste in 10 secunde orice si este ideal pt preparat sosuri...

Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli

In Paste la 26 Ian 2010

    Intr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi adaugam zucchinni si brocoli si mai lasam cateva minute, sa fie facute legumele al dente. Focul...

Piept de pui cu sos curry si legume

In Pui la 25 Ian 2010

Preparare:  Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le lasam sa se faca la foc mic acoperite cu un capac, pret de 8-10 minute cat sa nu fie prea moi legumele....

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2010

 Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute.    Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii  subtiri cele 2 feliii de jambon crud.     Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un...

Riz cantonais

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2010

  Preparare : Intr-un vas cu apa cu sare clocotita punem orezul la fiert si il lasam sa fiare 15-18 minute in functie de indicatia de pe cutie. Intr-un vas separat se pun impreuna mazarea si morcovul, se calesc cateva minute cu o lingurita de ulei de masline si apoi se condimenteaza cu sare...

Vin fiert

In Bauturi la 22 Ian 2010

     Se pune vinul la fiert impreuna cu zaharul, piperul si batonul de scortisoara. Cand da in clocot adaugam bucatile de portocala taiate marunt si lasam sa clocoteasca cateva minute .      Dupa ce a fiert cateva minute stingem focul si mai adaugam...

Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale

In Prajituri la 22 Ian 2010

 Preparare:  Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma  cu restul de zahar si apoi se...

Aripioare picante cu legume

In Pui la 22 Ian 2010

    Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in...

Orez chinezesc cu legume

In Mancaruri de post la 22 Ian 2010

       Se pun legumele la calit in wok-ul unde am incins in prealabil uleiul si dupa ce le condimentam bine cu condimentele enumerate mai sus le lasam la calit timp de 4-5 minute dupa care adauga sosul de soya , sosul de chilli si  150 ml de apa( eu folosesc...

Minitarte cu piersici

In Prajituri la 21 Ian 2010

 Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade.  Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei  si apoi faina...

Platou cu fructe de mare

In Fructe de mare la 21 Ian 2010

Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la scurs pret de cateva...

Taietei chinezesti cu bambus

In Paste la 21 Ian 2010

 Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.  Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula....

Afisate 421 - 439 din 439 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]