adela1981

1

Bucataras
incepator

ludus

Bucataras din 13.02.2012

RETETE135
PRIETENI57
Retete

Ciorba de "lascute" cu afumatura

In Ciorbe la 1 Mar 2012

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l  de apa cand este fiert, se scoate si se taie bucatele.  Intre timp taiem legumele marunt  si le calim...

Salata de ciuperci

In Salate la 29 Feb 2012

Ciupercile se curata si se spala,  se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pana atunci pregatim sosul maioneza, galbenusurile se amesteca cu mustarul si se toarna ulei, cate putin, se amesteca intr-o directie, sa nu se taie maioneza. Apoi adaugam treptat smanatana la temperatura camerei...

Lipii cu branza

In Piine la 28 Feb 2012

Drojdia se dizolva in apa calduta cu zaharul. Adaugam uleiul, faina si un praf de sare si framantam  un aluat, pana ce se despride de pe peretii vasului. Lasam la dospit , la caldura, eu las langa o sursa de caldura, sa dospeasca mai repede. Dupa ce a dospit, se framanta pe masa de...

Legume mexicane sotate

In Mancaruri de legume la 27 Feb 2012

Este simplu de facut,  se calesc putin in uleiul de masline, cca 2-3 min apoi se toarna vinul si putina apa (50 ml). Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pana ce scade vinul.  Se servesc ca garnitura langa fripturica dorita. Pofta mare!

Placinta cu mere si nuci

In Dulciuri la 25 Feb 2012

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la rece 2 ore. Dupa  acea, se scoate  si se imparte in doua,  2/3 din  aluat se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, in asa fel ca sa acopere peretii formei si...

Melcisori cu stafide si un ceai de menta

In Dulciuri la 25 Feb 2012

 Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam cu putina faina. Apa  calduta se amesteca cu smantana si se toarne  cca 50 ml peste drojdie, se adauga putin zahar si se amesteca. Framantam maiaua si acoperim cu putina faina...

Crochete de cartofi reteta cu doar cateva ingrediente simple

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2012

 Cum se prepara Crochete de cartofi reteta cu doar cateva ingrediente simple Daca nu aveti piure de cartofi asa cum am avut eu, atunci curatati cartofii si ii fierbetii in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii zdrobiti ca pentru piure. Adaugati oul batut, cascavalul ras, faina, sare si...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 24 Feb 2012

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura. Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.  Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu...

Ciorba taraneasca de porc

In Ciorbe la 23 Feb 2012

Taiem carnea in bucati, curatatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Punem carnea la fiert in 3 l  de apa cu putina sare si lasam sa fiarba,  se ia spuma ce se formeaza , sa fie limpede ciorbica. Intre timp calim legumele in ulei 3-4 min, apoi adaugam  in oala si lasam...

Clatite cu mere si crema nugat

In Dulciuri la 22 Feb 2012

Batem ouale cu zaharul  si zaharul vanilat, adaugam putin lapte apoi faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocolase si subtiem cu lapte. Se adauga coaja de lamaie, de data aceasta  am uitat :) de obicei adaug, dar nu este neaparat, dupa preferinta. Merele se curata, se spala si...

Mancare de carne cu arpagic

In Porc la 21 Feb 2012

Hmmm, aveti ceva de lucru la arpagic de curatat  :) dar merita :))), se curata arpagicul si se spala, carnea se taie bucatele, ardeiul fasii si usturoiul in rondele. Calim arpagicul in ulei, adaugam usturoiul, apoi ardeiul taiat fasii, se lasa 2-3 minute. Dupa ce s-au calit legumele ,...

Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

In Prajituri la 20 Feb 2012

In primul rand coacem blatul , separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile si mai batem, apoi adaugam pe rand faina si amestecam incet cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt (30/40) si coacem in cuptorul incalzit. Cand este...

Varza de Bruxelles calita

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Este foarte simplu de facut, eu procedez in felul urmator, acum, puteti taia varza in doua sau patru , eu am lasat-o intreaga, si am calit-o foarte putin in ulei de masline, am adaugat, o canita de apa, cca 150 ml apa, am condimentat cu sare, piper, cimbru si marar, si am lasat sa...

Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

In Paste la 15 Feb 2012

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul  batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas...

Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day

In Dulciuri la 14 Feb 2012

Nu e mare filozofie, doar migala multa si multaaaa ciocolata, peste tot :))). In primul rand pregatim crema, amestecam crema de nugat cu frisca, batem bine, apoi adaugam nessul. Amestecam bine sa dizolvam nessul, apoi adaugam untul si nuca maruntita.   Topim ciocolata cu...

Afisate 121 - 135 din 135 retete    

Postari recente

publicat la 06.05.2014

Drob de miel

publicat la 13.04.2014

Prajitura cu branza si piersici

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]