alinutza1983

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.09.2010

RETETE178
PRIETENI48
Retete

Pancakes

In Dulciuri la 19 Feb 2011

Laptele,ouale,zaharul , untul si sarea se pun intr-un vas si se mixeaza.Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Luam apoi cu un polonic aluatul si il turnam intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei ( foarte putin ) si incinsa in prealabil pe focul de la aragaz. Intocmai...

Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)

In Pui la 19 Feb 2011

1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa. 2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o facem solzisori, varza fideluta si dam si morcovul pe razatoare. 3. Incingem uleiul in wok si...

Tort Amandina

In Torturi la 14 Feb 2011

1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei si, cu ajutorul...

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 6 Feb 2011

1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit. 2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul...

Salata verde cu mozzarella si nuci

In Salate la 5 Feb 2011

Se pun intr-un borcan cu capac uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, mierea si mustarul. Se inchide borcanul si se agita viguros cateva minute, pana ce se ingredientele se amesteca bine. Se obtine astfel un sos vinegreta. Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata, maslinele,...

Clatite tavalite

In Dulciuri la 5 Feb 2011

1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)... 2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide. 3. Clatitele se vor...

Supa crema de brocoli (cu mustar)

In Supe la 4 Feb 2011

1. Punem la incins uleiu, apoi sotam ceapa taiata marunt impreuna cu buchetelele de brocoli( spalate in prealabil)....Se lasa pe foc cca 7-8 min, timp in care se amesteca in continuu. 2. Se va da focul mic si vom adauga zaharul si usturoiul taiat marunt si, lasam pe foc pana ce legumele devin...

Waffe sarate (cu cascaval si branza de burduf)

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2011

Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana cand obtinem un aluat consistent ( o idee mai gros decat aluatul de clatite )...nu trebuie sa va speriati daca pare cumva taiat....la copt nu va exista nicio problema...

Supa crema de cartofi dulci

In Supe la 3 Feb 2011

1. Se curata legumele de coaja, apoi se taie cubulete si se dau la fiert; cand ingredientele s-au inmuiat se lasa putin la racit, apoi , cu ajutorul unui blender se obtine un piure cat mai fin ( pentru acest pas e nevoie ca apa in care au fiert legumele sa nu fie scursa !!! ) 2.Acest...

Salata de rosii cherry si mozzarela

In Salate la 3 Feb 2011

Pe o scobitoare se va prinde o rosiuta cherry, o frunza de busuioc si o bila de mozzarella; se asezoneaza apoi cu sare, piper proaspat macinat si cativa stropi de ulei de masline....o gustoare tare sanatoasa si satioasa....aceste aperitive dau bine si pe mesele festive!

Prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 15 Ian 2011

Foile cumparate le-am insiropat cu 100 ml sirop de ness si amaretto , apoi le-am uns cu un strat generos de crema caramel , frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si la final am ornat cu ciocolata alba topita...Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe...

Salata greceasca calda

In Salate la 15 Ian 2011

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute, amestecand frecvent, la foc mediu-iute. Se adauga ardeiul gras, ardeiul iute, tocatura de oregano, rosiile si maslinele si se continua 2 minute, amestecand continuu. Se adauga cubuletele de branza si se gatesc 1-2 minute,...

Paste cu somon afumat

In Spaghete la 13 Ian 2011

1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare. 2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi...

Prajitura Katy

In Prajituri la 9 Ian 2011

Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii....

Cornulete cu untura

In Dulciuri la 9 Ian 2011

 Din toate ingrediedientele se obtine un aluat omogen, care se lasa la odihnit cca 10 min, apoi se intinde foaie subtire ;  tips: trebuie lucrat intr-o camera rece, pentru ca untura sa nu se inmoaie foarte mult ( ptr ca la copt vav capata un miros de ranced daca este topita in aluat)....

Cartofi copti

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2011

1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate) 2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o tava potrivita ii dam la cuptor, la foc mediu, ptr cca 15-20 min; avem grija ca in acest timp sa ii...

Clatite cu bere

In Dulciuri la 7 Ian 2011

1. Se spala oul, apoi se sparge intr-un vas adanc; se pune peste ou faina cat cuprinde. se subtiaza cu apa rece si, se continua pana cand se termina faina, apa si berea. 2. Cand amestecul arata ca o smantana, se adauga un praf de sare, apoi se da aluatul la rece ( clatitele ne ies mai...

Saratele de sarbatori

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2010

1.Punem intr-un vas faina,piperul,paprica si untul la temperatura camerei si amestecam, apoi  adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul;adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizarea totala! 2. Se intinde o foaie nu foarte groasa, si, cu ajutorul formelor de...

Fursecuri Laura si Bogdi

In Dulciuri la 24 Dec 2010

  1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si  se lasa la racorit. 2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat. 3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima. 4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se...

Banuti norocosi pentru Mos

In Dulciuri la 24 Dec 2010

1. Margarina se freaca bine cu zaharul , cu ouale si galbenusul; se adauga apoi fructele confiate, zeama de la lamaie si coaja rasa a acesteia, romul si cubuletele de ciocolata. La final, se incorporeaza faina, amestecata cu praful de copt. 2. Tava de copt se tapeteaza cu faina ( sau cu...

Fursecuri vesele

In Dulciuri la 20 Dec 2010

1. Din faina,margarina, zahar si galbenus, se framanta un aluat omogen, consistent; se da la rece cam 20 min, invelindu-se in folie. 2. Se scoate aluatul de la rece, se indeparteaza folia si se intinde o foaie nu foarte groasa; din aceasta foaie , cu ajutorul formeleor speciale ( eu am ales...

Suberek

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2010

1.Aluatul pentru suberek este unul din cele mai simple aluaturi din cate exista; se pune intr-un vas faina cernuta, sarea apoi se adauga usor, usor apa calduta, pana cand obtinem consistenta dorita ( se simte la mana). Daca aluatul se lipeste de mana se mai adauga faina, pana in momentul in care...

Aperitiv de craciun

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2010

1. Facem un amestec din branza si unt, ii dam gust cu piper si boia,apoi cu ajutorul unor forme de fursecuri formam diverse modele si dam totul la rece pentru 15-20 min. 2. Ornam cu bucatele de ardei gras colorat, iar cu ajutorul firelor de ceapa prindem sub forma de fundita, ca o panglica de...

Quesadilla

In Pui la 18 Dec 2010

 Legumele se taie marunt, cubulete, si se trag in tigaie 5-8 min, pana obtinem un sos; intre timp si pieptul de pui taiat fasii subtiri se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu ulei, se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, etc....dupa acesti dintai pasi , nu ne ramane decat sa trecem la...

Chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2010

Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min. Am facut...

Mini pancakes

In Prajituri la 15 Dec 2010

PREPARARE: Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul )....

Coltunasi cu magiun

In Dulciuri la 14 Dec 2010

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare si se intinde sub forma de foaie. Taiem aluatul in patrate, apoi pe un colt punem umplutura de...

Briose pentru Mos

In Prajituri la 5 Dec 2010

Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,laptele,nuca de cocos,praful de sare, iar la urma faina amestecata cu pliculetul de praf de copt. Taiem ciocolata in bucatele sau folosim chips-uri de ciocolata. Incorporam bine si cu o lingura punem compozitia obtinuta in formele de muffin.Dam la cuptorul...

Tarta lui Mos NICOLAE

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2010

1. Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului ( folosind doar jumatate din bucata de aluat, iar cealalta bucata o pastram pentru a decupa din ea figurinele pentru iarna) ; odata intins aluatul, se decupeaza cu ajutorul unui disc sau a uni farfurii mari intinse ( trebuie sa fie mai mare decat tava...

Pui in stil grecesc ( cu menta si lamaie )

In Pui la 4 Dec 2010

1. Se incinge cuptorul la foc mediu; intre timp spalam bucatile de pui, le taiem in bucatele medii si le asezam intr-o tava incapatoare. Separat preparam sosul de lamaie, astfel : tocam frunzele de menta, radem coaja de la lamai si stoarcem sucul acestora so amestecam toate ingredientele cu...

Afisate 121 - 150 din 178 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2014

Tarta cu mere

publicat la 02.06.2013

Friganele cu banane

publicat la 02.06.2013

Bilute de branza cu somon fume

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca iti dai drumul azi la imaginatie vei picta bucataria, asa ca ai grija

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]