alinutza1983

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.09.2010

RETETE178
PRIETENI48
Retete

Prajitura simpla in stil italian

In Prajituri la 28 Noi 2010

Tiramisu reţeta adaptata Mai intai punem la fiert laptele amestecat cu zahar, pentru a obtine crema. Intre timp, piscoturile le trecem cu rapiditate prin zeama de la un compot (cocktail de fructe). Trebuie sa avem grija ca piscoturile sa nu se inmoaie foarte mult, pentru ca ele isi vor...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2010

In 200 ml de apa rece se dizolva bine drojdia si sarea; se adauga 3-4 linguri faina si se lasa la dopsit ptr cca 10 min. Se pune apoi restul de faina si apa si se framanta bine, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul astfel obtinut se unge cu putin ulei de masline, se acop[era cu o...

Prajitura cu zmeura

In Mancaruri de post la 20 Noi 2010

1.Se face un blat de pandispan, astfel: se bat albusurile cu zahar , apoi se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamaie rasa, alternand cu galbenusurile. Compozitia se aseaza intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor, la foc mediu...

Vin fiert

In Cocktail la 31 Oct 2010

Intr-o cratita curata se toarna vinul si se lasa la incalzit, la foc mic. Vinul nu trebuie sa ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adaugarea zaharului are loc o spumare intensa . Se adauga treptat, metecandu-se continuu zaharul, scortisoara , cuisoarele si celelate mirodenii....

Sarmalute in foi de varza

In Mancaruri cu carne la 30 Oct 2010

1. Varza se pune la desarat , intr-un vas incapator, acoperita cu apa rece; se lasa asa cca 3-4 ore, iar daca este nevoie se schimba si apa.   2.Pentru amestecul de carne, eu procedez in felul urmator: intai calesc intr-o lingura de ulei o ceapa taiata cubulete mici,un ardei si un...

Napolitane cu crema caramel

In Prajituri la 28 Oct 2010

Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet...

Tartine cu macrou afumat

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2010

1. se curata macroul de oase si de pielita, apoi intr-un bol incapator se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. 2. Se curata de coaja cartofii fierti in prealabil si se dau prin razatoarea mare; se amesteca apoi cu carnea de peste. 3. mixul rezultat se asezoneaza cu sare si piper; se...

Salam de biscuiti reteta ( o alta varianta) si bombite vesele

In Prajituri la 24 Oct 2010

Salam de biscuiti reteta 1. Mai intai sfaram biscuitii ( eu m-am ajutat de ciocanelul de snitele, in sensul ca intr-o punguta am pus o parte din biscuiti, apoi le-am tras o mama de bataie zdravana...:) ...si tot asa pana terminam intreaga cantitate de biscuiti. punem apoi totul intr-un bol...

Placinta cu mere

In Prajituri la 23 Oct 2010

1. Se lasa margarina la temperatura camerei 1 ora, dupa care se freaca cu o lingura de lemn, pana devine spuma; se adauga smanta si un praf de sare si se continua batutul. Se omogenizeaza amestecul si se adauga faina cernuta. 2. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece 1 ora, timp in...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de legume la 21 Oct 2010

PREPARARE: 1.Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece, cateva ore ( sau de seara pana dimineata). Se arunca apa, se acopera fasolea cu alta apa rece si se da in clocot. Se arunca din nou apa si se umple oala cu apa ( fiarta in paralel, in alta oala). 2. Cand fasolea...

Tort de pandispan cu crema de ness

In Torturi la 19 Oct 2010

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura diferenta ar consta in cele 8 linguri de apa (care face aluatul mai pufos si il ajuta sa creasca la copt- si, ca atare am putea renunta la praful de copt ). Cum procedam : 1. Separam...

Tortellini cu sos de smantana si gorgonzola

In Tortellini la 18 Oct 2010

1. Punem pastele la fiert in apa clocotita ( cf. timpului precizat pe pachet). 2. Intre timp, punem la foc  mic , intr-o tigaie, smantana ; amestecam in continuu, pentru a nu se lipi, iar cand incepe sa se ingroase, adaugam si branza gorgonzola, faramitata. In acest sos de smantana utem...

Salata de pui cu maioneza

In Salate la 17 Oct 2010

1. Se pune ceapa intr-un castron cu o lingura de otet; se amesteca si se lasa la marinat. 2. Painea bagheta se taie in felii potrivite, se presara cu ulei de masline si se da la cuptor ptr cca 10 min, pana cand se rumenesc. Se presara parmezan si se da la cuptor ptr alte cateva minute....

Salata de cartofi cu sprot afumat

In Salate la 16 Oct 2010

1. Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare; cand coaja incepe sa crape usor se arunca apa si se curata cartofii cat sunt calzi; se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei si se aseaza intr-un vas incapator. 2. Se curata sprotul afumat, se rupe in bucati si se amesteca peste cartofi; la fel se...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 15 Oct 2010

Deci treaba e cat se poate de simpla....am taiat perele in longitudinal, le-am calit cu zahar si unt...apoi le-am asezat frumos intr-o tava...peste ele am turnat un blat simplu de pandispan ( 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 praf de copt, esenta vanilie ).. prajitura abia scoasa din...

Briose in joaca...:)

In Prajituri la 14 Oct 2010

Amestecul cu oua se toarna peste cel cu faina, se amesteca bine, se pune in forma de briose (umplem 2/3 din forma) la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru aproximativ 30-35 minute. delicioase! dupa preferinta, putem adauga in aluat fulgi de ciocolata, nuci taiate marunt, stafide, etc... )

Cornuri super pufoase

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte. Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos Se adauga oul, iaurtul si drojdia dizolvata in apa. Se framanta rapid ingredientele, pana...

Tarta cu fructe/ Minitarte

In Prajituri la 12 Oct 2010

PREPARARE: 1. Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtinem o consistenta spumoasa ( putem folosi mixerul ). 2. Separat, amestecam faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizam compozitia...

Tort cu mere

In Torturi la 11 Oct 2010

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu zaharul si 500 ml apa. 2. Cand merele sunt fierte se adauga budinca ( topita in prealabil in 100 ml apa) si  se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul se...

Salata Waldorf

In Salate la 10 Oct 2010

Se spala salata cu apa rece, se scurge apoi de apa si se rupe in fasii , intr-un castron; se zdrobeste miezul de nuci , mai mare si se pune peste frunzele de salata; telina la randul sau se curata si se taie bastonase , apoi se pune peste ingredientele din castron. Merele spalate si curatate in...

Mar copt cu nuca si amaretto

In Dulciuri la 9 Oct 2010

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora. 2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si...

Rulada ciocolatoasa

In Prajituri la 7 Oct 2010

ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai  intai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza. Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se...

Mini langosi cu branza sau gem de prune

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2010

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, amestecata cu o lingurita cu zahar si se lasa la dospit 10 min; intre timp se bat ouale cu zaharul , untul si laptele; se amesteca maiaua in faina, apoi se adauga mixul din oua, zahar, unt si lapte, putin cate putin, pana cand aluatul devine elastic....

Salata bulgareasca

In Salate la 4 Oct 2010

se pune oul la fiert, iar intre timp  taiem legumele, radem branza mozzarella si feliem sunca presata; se pune totul intr-un bol incapator, apoi se adauga peste si maslinele si oul taiat in felii potrivite! nimic mai simplu :) asezonam cu o lingura de ulei masline, zeama de la o lamaie si...

Briose vesele

In Prajituri la 3 Oct 2010

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata. Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele. Adaugam amestecul lichid peste partea uscata, apoi , compozitia rezultata se toarna in formele de briose ( unse in prealabil cu unt ); compozitia se...

Tochitura

In Porc la 2 Oct 2010

Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este facuta adaugam 2 cani de apa si o treime sin...

Savarine

In Prajituri la 29 Sep 2010

Se spala ouale si se separa galbenusrile de albusuri; galbenusurile se freaca pana devin spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul. Se pune un praf de sare, apoi zaharul vanilat, se adauga albusurile...

Cosulete de toamna cu struguri si zmeura

In Prajituri la 28 Sep 2010

untul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar; la final se incorporeaza si faina cernuta in prealabil. compozitia se da la rece pentru 3 ore. intre timp se...

Afisate 151 - 178 din 178 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2014

Tarta cu mere

publicat la 02.06.2013

Friganele cu banane

publicat la 02.06.2013

Bilute de branza cu somon fume

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca iti dai drumul azi la imaginatie vei picta bucataria, asa ca ai grija

 
 
 
Retete preferate
Faludeh

Voturi:22

Chinezoaica

Voturi:31

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]