Beneficiile utilizarii ghimbirului

Postat de anca_rm in Condimente pe 4 Noi 2013, 11:55

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Eu gatesc destul de mult cu ghimbir. L-am folosit in briose aperitiv , in ciorbe sau la preparare principale si garniture. De aceea am zis hai sa scriu ceva  despre el , pe scurt ca sa aiba toata lumea rabdare sa citeasca .

Ghimbirul are un miros puternic , dar placut si un gust usor iute mult mai bine tolerat decat cel de ardei iute sau usturoi .

Ghimbirul este denumit si ,, ghimber ,, . Este o planta din regiunile tropicale deoarece are nevoie de temperatura ridicata si constanta si de  umiditate pentru a se dezvolta corespunzator rizomul.

Ghimbirul este folosit frecvent in bucataria tarilor orientale :India, Nepal, Malaezia.

In Europa a ajuns ghimbirul din India , iar denumirea sa este de origine greaca , asta datorita limbilor vorbite pe teritoriul Indiei .

Ghimbirul proaspat este bogat in apa , glucide si amidon, este bogat in vitamina C

Ghimbirul se poate folosi in bucatarie de la sosuri , supe , feluri principale pana la deserturi si bauturi racoritoare.

Pe langa utilizarea lui ca si condiment ghimbirul poate fi folosit si ca remediu pentru :

-          Raceala asociata cu febra , imflamatiile gatului , sinuzite .

-          Indigestie

-          Reumatism

-          Astm

-          Dureri de cap , si stari de voma

-          Poate fi folosit cu succes in curele de slabire si in dietele care exclud sarea

-          Masajul cu ulei de ghimbir stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor si implicit combate celulita .

Poza 2 este preluata de pe foodstory.ro

 

Comentarii (5)

04.11.2013, 15:11

asta mi-ar mie pentru raceala,nu pastile

11.11.2013, 17:28

interesant!

13.11.2013, 00:45

Eu folosesc frecvent ghimbir la ,ceai preparatele de carne, peste . fructe de mare .Chiar si in cafea l-am pus Doar dulciuri inca n-am incercat . Multumesc ca mi-ai amintit sa-l scot iarasi la bataie . Doar e sezonul , nu-i asa ?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia