Bucătăriile Asiei se dau în spectacol, în Parcul Titan din București, între 17 și 19 mai 15 țări propun sute de mâncăruri la ASIAN FOOD FEST

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 15 Mai 2024, 15:40

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Cea de-a 4-a ediție a celui mai mare festival dedicat bucătăriilor asiatice, Asian Food Fest, are loc în Parcul Titan din Capitală (zona Calul Titanilor și Scena Mare, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu), între 17 și 19 mai. Intrarea la festival este liberă.

 

Peste 80 de expozanți propun vizitatorilor tradiții gastronomice și culturale din 15 țări asiatice: Japonia, China, India, Nepal, Iran, Pakistan, Vietnam, Thailanda, Filipine, Coreea de Sud, Sri Lanka, Siria, Liban, Indonezia, Turcia.

 

Amatorii de preparate tradiționale asiatice vor avea de ales între mâncăruri și dulciuri cunoscute, intrate de câțiva ani în meniurile HoReCa din România și preparate mai puțin sau deloc cunoscute, promovate la noi de străinii care activează pe piața forței de muncă din țară.

 

Vedetele festivalului vor fi binecunoscutele mâncăruri japoneze, chinezești și indiene, atât cele tradiționale, calde, pe bază de legume, orez, tăiței, carne de vită, pește, soia, cât și cele impuse ca street-food în țările lor de origine. Astfel, nu vor lipsi: supa ramen și diversele mixuri de sushi (Japonia), furnicile în copac și chiflele bao cu diverse umpluturi (China), mandu (găluște tip pachețele de primăvară specifice Coreei de Sud), dar nici samosas (produse de patiserie specifice Indiei și Pakistanului, umplute cu diverse ingrediente, unele inclusiv cu carne).

 

Bucătăriile unor țări din Indochina (Thailanda, Vietnam) nu se vor lasă nici ele mai prejos, propunând românilor mixuri interesante de diferite tipuri de carne, sosuri și legume preparate tradițional. Astfel, se vor servi celor prezenți tom yum, supele thailandeze fierbinți, acre și cu arome puternice, care conțin creveți. Tot din bucătăria thailandeză, românii vor avea o ocazia să manânce curry massaman, un tip de curry care este combinat cu diverse sortimente de carne (pui, vită) și ingrediente interesante ca: lapte de cocos, tofu, cardamom etc.

 

Preparatul Banh Bao va fi și el la loc de cinste la standurile cu mâncăruri vietnameze. Este vorba de o chiflă sau gălușcă vietnameză pufoasă, cu o umplutură savuroasă. Cea mai comună umplutură de Banh Bao este cea din: carne de porc tocată, ceapă, ciuperci, ou fiert și cârnați chinezești.

 

Asia de Sud și Sud-Est va fi și ea reprezentată de preparatele din Sri Lanka și Filipine, astfel că vizitatorii au ocazia să descopere culturi culinare bogate și variate și să se bucure de noi arome.

De la standurile cu tradiții culinare srilankeze se vor putea cumpăra gustări prăjite, dar și preparate care sunt specifice străzilor din Sri Lanka, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Kottu Rotti, un amestec de paste cu legume proaspete, carne (pui, porc, vită sau fructe de mare) si condimente, în special curry.

 

Fructele de mare vor fi și ele prezente la standurile festivalului, inelele de calamar, creveții și caracatița făcând parte din gastronomiile multor țări asiatice.

 

La capitolul deserturi, libanezii, sirienii și turcii nu se dezmint nici la această ediție și vin cu delicioasele sarailii și baclavale. La standuri se va găsi și apetisantul dulce libanez knafeh, cunoscut la noi sub numele cataif, iar la turci drept kunefe.

 

Înghețata thailandeză (formă de rulouri) și cheesecake-ul japonez vor satisface și ele pofta de dulce a celor ce trec pragul Asian Food Fest. Tot din Japonia vin și prajiturile tradiționale din orez glutinos, mochi, care combină diverse arome exotice și texturi unice.

 

Mâncărurile, mai ales cele picante, se îmbină foarte bine cu băuturi tradiționale, așa că vizitatorii festivalului vor avea parte și de: sucuri și ceaiuri cu diverse arome, inclusiv de bubble tea (pe bază de tapioca), cocktail-uri, bere, diverse sortimente de vin sau băuturi ce conțin orez, cum este cea tradițională japoneză, sake.

 

Preparate fară gluten și zahar și vegane

Pentru cei cu diferite afecțiuni și intoleranțe, care urmează anumite diete, Asian Food Fest găzduiește expozanți ce propun aperitive, salate și deserturi fără gluten și fără zahăr, mâncăruri ușoare din diverse legume, fructe, semințe și ierburi. Vizitatorii vegani ai festivaluluivor avea și ei parte de preparate specifice stilului lor de nutriție, fără ingrediente de origine animală.

 

Zona de restaurante și de activități recreative

Produsele culinare vor putea fi cumpărate la pachet de la corturile și truck-urile expozanților culinari, dar vizitatorii care vor dori să le consume în cadrul festivalului, o vor putea face într-o zonă special amenajată cu mese, scaune și umbrele.

 

 

Zona de petreceri și tradiții culturale asiatice

Pe tot parcursul festivalului, vor avea loc show-uri tradiționale, pe scena amenajată lângă lac. Astfel, toți cei prezenți se vor bucura de parade ale costumelor tradiționale asiatice, de dansuri și muzică din: Sri Lanka (show de geta beraya – tobe srilankeze), Japonia (show de tobe japoneze denumite taiko), India (dansuri de Bollywood), Coreea de Sud (k-pop și k-dance), Turcia (belly dance), Filipine (street dance), Indonezia (dansuri balineze) etc.

Seara de vineri, 17 mai, va fi dedicată tinerilor iubiori de muzică japoneză din anime-uri și K-Pop (muzică pop coreeană), în cadrul unui Multiverse Party. Sâmbătă, 18 mai, la final de program va avea loc o mare petrecere, Oriental Party, la care vizitatorii vor avea ocazia să exerseze belly dance (dans din buric). Duminică seara, festivalul se va încheia cu Asian Party, unde ritmuri specifice Bollywood și altor culturi asiatice vor încânta audiența.

 

Toți cei prezenți se pot delecta și cu alte activități, deoarece va exista o zonă de ateliere tradiționale la care vor fi “vedete”: pictura, modelarea, caligrafia, dar și figurinele din diverse materiale și obiecte (mărgele, creioane, lemn, lut etc.)

Atelierele dedicate copiilor, dar și adulților sunt:

 ·         pictură pe: ceramică, ipsos, apă (EBRU – artă specific turcească), evantaie, felinare;

·         pictură de mandale (simboluri de tradiție hindusă și budistă) pe pietre;

·         pictură cu nisip;

·         origami și de tablouri japoneze cu flori de cireș

·         caligrafie japoneză și coreeană

·         ghirlande cu dragoni și măști decorate în specific asiatic.

 

Intrarea la festival este gratuită.

Loc: București, Sector 3, Parcul Titan (zona Calul Titanilor și Scena Mare, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu)

Program:

Vineri, 17 mai: orele 14.00 – 22.00

Sâmbătă & duminică, 18-19 mai: orele 10.00 – 22.00.

 

Detalii despre festival aici - https://asianfoodfest.ro/

 

Pentru alte informații dedicate mass-media: Alexandra Dinu, 0722 233 114/[email protected]

 

                                                                       

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia