Chimenul-condimentul cu proprietati curative

Postat de Bya Ralu in Condimente pe 13 Ian 2012, 23:39

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Chimenul-condimentul cu proprietati curative

Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui. Pe vremuri, din chimen se producea si o bauturaspirtoasa, pe care o consumau pentru a se incalzi si a-si pune sangele in circulatie vizitiii, care asteptau in locul de deasupra  trasurii, in ger si zapada, trecatori si posibili clienti.

Chimenul creste in natura, pe campii, insa este mai bine sa fie cultivat chiar de noi  sau procurat de la magazinele de specialitate, daca dorim sa-l folosim drept condiment in bucatarie.

In caz de uz medicinal, chimenul este cultivat intr-un mod profesional pe terenuri aflate in permanenta supraveghere a specialistilor. Chimenul negru provine din Egipt si din Turcia, iar fructele coapte si semintele sunt recoltate in mijlocul verii.

Efectele curative ale chimenului ajuta impotriva urmatoarelor afectiuni:

- aerofagiei
- respiratie urat mirositoare
- dureri de stomac
- probleme cu ficatul si cu fierea
- dureri de dinti, urechi si de cap

Comentarii (9)

14.01.2012, 16:44

15.01.2012, 15:54

15.01.2012, 21:19

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București