CONDIMENTE CALDE PENTRU ZILE RECI

Postat de mary_29 in Condimente pe 12 Sep 2012, 16:11

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Parfumate si aromate,sarate,iuti,dulci sau amare,condimentele sunt de nelipsit din viata noastra,aducand mereu acel ceva in plus care face diferenta dintre o mancare si alta,intre o zona culinara si alta a lumii.
Pe vremuri,unele condimente se plateau cu aceeasi greutate in aur,fiind aduse cu mari sacrificii cu caravanele care faceau luni si ani pana la destinatie,astazi ele se gasesc in cea mai obisnuita pravalie de la coltul strazii.

GHIMBIRUL


A fost cunoscut si intrebuintat inca din antichitate,atat ca aliment cat si ca leac pentru tratarea multor afectiuni.Gustul iute,asemanator piperului,il fac un condiment pretuit mult in zilelereci,pentru ca,asa cum spun terapeutii medicinii ayurvedice,ghimbirul stimuleaza focul interior,care arde mai bine astfel toxineledin organism.

Virtutile tamaduitoare ale ghimbirului au fost cunoscute inca din vechime.Regele Henri al VIII-lea il folosea des pentru usurarea digestiei si calmarea durerilor de stomac.Astazi se mai stie ca ghimbirul imbunatateste circulatia sanguina,amelioreaza flatulenta si indigestiile,inlatura starile de greata.Siropul de ghimbir este o adevarata minune in starile de rau provocare da gripe si  raceli,in tusea rebela si in starile febrile.

Ghimbirul este revigorant,combate starile de oboseala,activeaza circulatia sanguina periferica,prevenind afectiunile cardiovasculare si eliminand simptomele de maini si picioare reci.

 

Comentarii (2)

12.09.2012, 16:45

daca e preluat de undeva,te rog mult scrie sursa

12.09.2012, 19:21

e de pe internet.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia