Cum sa folosesti corect cutitul in bucatarie, fara sa-ti tai degetele

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 8 Sep 2015, 14:16

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Cu siguranta vi s-a intamplat sa va mai taiati atunci cand a trebuit sa tocati legumele pentru o supa. 

Ei bine, exista cateva reguli pe care, daca le respectati, nu o sa mai aveti niciodata grija degetelor pierdute printre ingredientele pentru vreo tocanita.  

Deci, iata:

1. Niciodata nu taiati lucruri in mana. Folositi intotdeauna tocatorul.

2. Folositi cutite care au fost ascutite bine. S-a demonstrat ca cele mai multe accidente in bucatarie se intampla datorita cutitelor a caror lama aluneca pe alimentele pe care ar trebui sa le taie. 

3. Tineti cutitul corect: cu degetul mare si aratatorul apucati lama, in timp ce celelalte 3 degete cuprind manerul. Clipul de mai jos ar trebui sa va lamureasca mai bine:

How to properly hold a kitchen knife

How to hold a kitchen knife without cutting your fingers off

Posted by Mashable Food on Sunday, September 6, 2015

4. Degetele cu care tineti alimentele pe tocator trebuie sa aiba unghiile paralele cu lama cutitului.  

5. Tocatorul trebuie sa nu se miste deloc, atunci cand tocati legume. Daca totusi observati ca exista riscul ca acesta sa se deplaseze de pe masa de lucru, atunci este indicat sa puneti sub tocator un prosop. 

Comentarii (1)

08.09.2015, 19:40

Padre,ia sa analizezi inainte de a purcede la reteta

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia