Cum se curata legumele coapte?

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 28 Sep 2016, 16:06

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Daca tot a venit toamna, toata lumea coace legume.. dar care e cea mai buna metoda pentru a curata legumele coapte?

Unii baga legumele sub jet de apa rece, dar atunci isi pierd din aroma de “ copt”, asa ca metoda pe care v-o arata Alex este cea mai buna si rapida! 

Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor.

Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor la 210 grade. Legumele trebuie intoarse din cand in cand, pana sunt coapte pe toate partile. 

Scoateti-le, mutati-le intr-o tava si acoperiti-le cu cateva straturi de folie de plastic. Folia alimentara, desi se topeste, nu este periculoasa pentru sanatate. 

Dupa 10 minute, pentru ca se va face condens, legumele sunt gata de curatat. Le puteti lasa sa se raceasca un pic si apoi coaja se desface foarte usor. 

Comentarii (6)

28.09.2016, 17:55

28.09.2016, 21:51

Ina

Ina
28.09.2016, 22:24

Tot ce coc transfer in oale acoperite cu capac. In maxim 15- 20 minute cojile se vor indeparta extrem de usor http://www.bucataras.ro/retete/ardei-copt-pentru-iarna-11305.html

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia