Cum se folosesc condimentele

Postat de dakris in Condimente pe 13 Mar 2012, 09:41

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Cum se folosesc condimentele

Pentru carnea de vita sunt ideale busuioc, dafin, coriandru, chimen, marar, galbenele, maghiran, menta, salvie, tarhon, cimbru (fara rozmarin).

Pentru carnea de porc sunt indicate anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, marar, fenicul, lemongras, menta, maghiran, rozmarin, salvie, tarhon si cimbru.

Carnea de miel trebuie asezonata cu menta, busuioc, dafin, coriandru, chimen, marar, lemongras, maghiran, rozmarin, salvie sau cimbru.

Carne de pasare:
Pentru pui, busuioc sau dafin, coriandru, chimen, marar, lemongras, galbenele, maghiran, menta, rozmarin, tarhon, salvie.

La curcan puteti adauga si cimbru, la gasca, salvie, iar la rata, marar, menta, rozmarin, salvie, tarhon.

Pestele si fructele de mare trebuiesc asezonate cu anason, busuioc, coriandru, marar, fenicul, lemongras, galbenele, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru.

Pentru paine si prajituri puteti folosi coriandru, chimen, marar, galbenele, maghiran, anason, fenicul, leustean, rozmarin.

Oualor le puteti adauga marar, anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, lemongras, leustean, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon sau cimbru.

Pentru ficat e indicat sa adaugati coriandru, salvie sau tarhon.

Salatelor le pot fi adaugate urmatoarele: anason, busuioc, iarba-matei, hasmatuchi, tataneasa, coriandru, chimen, papadie, marar, soc,  lemongras, galbenele, menta, patrunjel, tarhon si cimbru.

Pentru supe, puteti folosi anason, chimen, marar, fenicul, lemongras, lustean, galbenele, maghiran, menta, urzici, tarhon, cimbru.

Sursa

Comentarii (5)

13.03.2012, 20:54

interesant

13.03.2012, 21:33

14.03.2012, 07:40

ma bucur ca va place

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București