Cura cu struguri si must

Postat de Miha in Dieta pe 7 Oct 2011, 18:25

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Cura cu struguri si must

Supranumiti si "lapte vegetal" strugurii sunt bogati in zaharuri, hidrati de carbon, enzime, minerale si vitamine. 1 kg de struguri echivaleaza cu valoarea energetica data de 500 g carne de vita sau 5 oua, 1,2 kg de cartofi sau 3,5 kg de rosii.  Multe persoane obisnuiesc sa tina cura cu struguri pentru o perioada de 2-3 saptamani, pentru a curata organismul de toxine si pentru cresterea imunitatii.

Strugurii si mustul proaspat au o tripla actiune asupra organismului:

  • reconfortanta - datorita nivelului ridicat de zaharuri si lecitina
  • mineralizanta - strugurii contin magneziu, calciu, siliciu, fier, fosfor
  • vitaminizanta - strugurii si mustul contin enzime si vitamine, vitamina A, C si complexul B, vitamina K, PP si E

Strugurii si mustul pot fi folositi pentru vindecarea sau ameliorarea unor boli: anemie, obezitate, afectiuni pulmonare, renale, hepatice, hipertensiune sanguina, colesterol marit.

Cum se face cura cu struguri

Exista 2 variante:

  1. fara se elimine alte alimente din dieta zilnica. Se consuma pana la 1 kg de struguri pe zi, in mai multe portii, intre mese, la cel putin 2 ore dupa masa si cu 1 ora inainte de masa. Poate fi tinuta timp de 3 saptamani sau pe tot parcursul sezonului.
  2. se elimina alte alimente din dieta, care sunt inlocuite treptat cu struguri, de la o zi la alta.Se poate ajunge si pana la 3 kg de struguri pe zi, in mai multe portii. In functie de cum este tolerata, cura poate fi tinuta 2 sau 3 saptamani.

Sfaturi:

  • se aleg doar struguri bine copti si sanatosi
  • strugurii se spala foarte bine sub jet puternic de apa rece
  • cantitatea se creste treptat incepand de la 1 ciorchine
  • cand se atinge cantitatea maxima se ramane la acest nivel pana la 3 saptamani, in functie de cum este tolerata cura
  • revenirea la dieta normala se face treptat prin scaderea cantitatii de struguri
  • daca aveti probleme digestive se elimina semintele si pielita boabelor de strugure

Cura cu must

Numita si "baia de intinerire"

  • Mustul se stoarce numai din struguri proaspeti, sanatosi si bine spalati.
  • Cantitatea de must se imparte in 3 portii ce se beau cu 1-2 ore inainte de masa.
  • Se incepe de la 100 ml si se poate ajunge pana la 1 litru. Mustul trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • pentru a evita problemele digestive mustul se consuma doar daca este proaspat stors
  • diabeticii si persoanele alergice vor cere sfatul medicului inainte de a incepe cura cu must

Comentarii (5)

08.10.2011, 09:50

Mie, nu stiu de ce, nu-mi place mustul. Prefer sa mananc struguri. Multi!

Lau

Lau
08.10.2011, 21:20

imi place mustul

13.10.2011, 15:18

place mustul mult mult .........din pacate anul asta nu am apucat sa beau deloc

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia