Degustarea brânzeturilor – reguli de bază

Postat de Gusti in Bucataras in oras pe 2 Iun 2015, 23:35

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Așa cum îi stă bine unui adevărat fan brânză, acesta trebuie să fie permanent informat și trebuie să stăpânească cât mai bine informațiile esențiale despre brânzeturi. În acest sens, prietenul nostru Radu Popovici, a hotărât să ne ajute cu câteva sfaturi de urmat atunci când ne hotărâm să organizăm sau să participăm la o degustare de brânzeturi.

Reguli generale:

– O degustare nu se ține niciodată pe stomacul gol

– trebuie să fi interesat de calitate și nu de cantitate. Evită să consumi înaintea unei degustări alimente cu gust foarte robust, usturoiat sau picant; îți vor obosi celulele gustative.

– Alege un spaţiu potrivit

– ideal este să ai la dispoziţie o cameră mare, luminoasă şi bine aerisită. Penumbra te împiedică să observi culoarea şi textura brânzei, iar un miros străin, persistent, poate strica totul.

– Alege pentru degustare între 5 și maxim 7 tipuri de brânză. Vei evita astfel ca papilele gustative să se aglomereze, și o eventuală confuzie cauzată de avalanşa de informaţii.

– Brânzeturile nu se servesc niciodată proaspăt scoase din frigider, temperaturile reci „amorţind” aromele; pentru ca o brânză să poată oferi maximul posibil, ea trebuie temperată, adică adusă la temperatura camerei, timp de circa 1 oră înainte de degustare

Mai multe pe www.fanbranza.ro

Comentarii (5)

03.06.2015, 08:20

Unde e degustarea asta sa vin si eu

03.06.2015, 17:41

Foarte interesant!

06.06.2015, 12:43

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia