Ridichile de luna, sanatate de primavara

Postat de oana_pisicutza16 in Legume pe 13 Apr 2012, 20:15

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Ridichile de luna, sanatate de primavara

Nu trece primavara fara ca vreo persoana sa nu manance macar o salata de cruditati , din care nu lipsesc bineinteles ridichile. Si este cu atat mai bine cu cat cresteti cantitatea acestor legume, deoarece o cura cu ridichi este extrem de benefica pentru organism. Bogate in fibre vegetale, vitamina A , acid folic si fier, ridichile de luna fac parte dintre legumele cu rol important in prevenirea cancerului. Prin consumul lor puteti trata cu succes afectiuni ale stomacului – balonari abdominale, indigestii, ajutand la refacerea florei intestinale – ale ficatului, ale inimii (tulburari de ritm cardiac ) etc. De asemenea, consumul regulat de ridichi poate preveni guturaiul, gripa si infectiile respiratorii.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, ridichile de luna sunt benefice pentru toate afectiunile care au la baza carente ale acestei vitamine. In acest sens, s-au constatat rezultate foarte bune si in astmul bronsic, mai ales in cazul copiilor.Culoarea ridichiilor este data de antociani, pigmenti rosii sau purpurii prezenti la suprafata, care ajuta la consolidarea in organism a vitaminei C. 

Salata japoneza 

Pentru a diversifica modalitatea de preparare a ridichilor de luna, iata o reteta de salata japoneza foarte gustoasa si saraca in calorii. Taiati rondele fine de ridichi, amestecati-le cu peste crud, marinat, taiat in lamele subtiri (sardine, ton) si adaugati hrean si sos de soia. Daca insa preferi reteta traditionala cu salata verde, atunci trebuie sa stii ca aceasta este la fel de eficienta pentru organism, ajutandu-te sa scapi de stresul cotidian.

Sursa: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/ridichile-de-luna-sanatate-de-primavara-363.html

Comentarii (5)

15.04.2012, 15:48

le mancans si goale cu sare

21.04.2012, 01:17

place, Oana !!!
Imi place gustul usor picant pe care ridichile il dau salatelor , dar si culoarea vesela .

22.04.2012, 13:19

foarte bune sa le mananci cu ochii

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia