Secrete si trucuri pentru o zacusca perfecta

Postat de amalia_abira in Tehnici pe 26 Apr 2016, 14:16

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Toate gospodinele au si retete preferate de zacusca pe care le mostenesc de la bunici sau la parinti. Intrebarea este ce faceti atunci cand va aflati la inceput de drum si vreti sa impresionati persoanele dragi cu reusite din bucatarie.

Mai jos sunt si cateva sfaturi pentru ca zacusca sa fie perfecta.

Legumele se coc fie pe gratar fie pe tabla incinsa. Este foarte comod sa apelati la cuptor atunci cand doriti sa coaceti legumele pentru zacusca , dar vor avea cel mai bun gust daca sunt usor afumoate.

Cojile si semnitele trebuie eliminate.

Cojile care raman pot sa dea compozitiei un gust neplacut si amarui.in cazul in care sunt prea multe seminte va aparea si riscul ca zacusca sa fermenteze si sa se strice.

In zacusca nu se pune apa. Legumele isi vor lasa oricum propriul suc si de aceea nu este necesar sa adaugati si apa. In cazul in care puneti si apa tot ceea ce veti obtine va fi sa diluati gustul produsului final.

 

Cel mai bine ar fi sa preparati zacusca in tuci pe un foc de lemne in aer liber pentru ca doar asa va obtine acel gust desavarsit. 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia