divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI67
Retete

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2010

In primul rand facem un aluat dintr-un ou, faina si sare. Faina ne trebuie atat cat aluatul sa nu se lipeasca de maini – este posibil sa fie ori prea multa faina, caz in care mai puneti o lingura de lapte, sau prea putina si atunci mai adaugati faina cata trebuie – 150 g faina mi-au...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Punem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu un plic de zahar vanilat. Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel. Apoi diluam budinca de vanilie in 1/2 cana de lapte si o amestecam cu...

Scovergi si minciunele

In Dulciuri la 23 Noi 2010

Amestecam faina, drojdia, oul, sarea si apa pentru a obtine un aluat. Il lasam la dospit cam 30 de minute pana se dubleza ca volum. Intindem o foaie groasa de 1 cm care sa aiba forma vasului in care vom praji. Astfel obtinem scovergile simple ca o lipie. Daca aceeasi foaie o taiem in...

Spaghete cu spanac si migdale - de post

In Spaghete la 23 Noi 2010

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare si o lingura de ulei. Intre timp calim ceapa, usturoiul, cateva migdale macinate, telina si morcovul in 2 linguri de ulei. Adaugam spanacul pe care il calim putin. Punem o cana de apa si fierbem pana scade. Luam pastele de pe...

Salata de paste Primavera

In Paste la 22 Noi 2010

Se fierb pastele conform in structiunilor de pe pachet, in apa cu sare si putin ulei. Cand pastele sunt gata se scurg de apa si peste ele aruncam doua cub de unt, cat doua linguri mari, care se va topi si va da un gust foarte bun. Adaugam restul de ingrediente si amestecam, astfel incat...

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 22 Noi 2010

Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de...

Barcute de post

In Mancaruri de post la 22 Noi 2010

Calim ceapa si apoi adaugam morcovul ras si ardeiul kapia tocat marunt. Adaugam orezul si il calim putin. Turnam apoi o cana de apa, vinul si condimentam cu sare si piper. Cand scade apa si orezul este fiert luam de pe foc si adaugam nucile tocate grosolan. Umplem ardeii, pe care i-am taiat in...

Poale-n brau

In Dulciuri la 21 Noi 2010

Pentru a preagti aluatual amestecam faina cu drojdia topita in laptele caldut, ouale si zaharul vanilat. Il lasam la dospit cam 30-40 minute pana se dubleza ca volum. In acest timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta. Dupa ce a crescut...

Crema de masline

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2010

Toate ingredientele se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin ca o pasta. Asta e tot!!! Doar 1 minut! Pofta buna!

Budinca de peste

In Peste la 20 Noi 2010

Stiuca curatata de piele si oase o tocam si o dam prin masina impreuna cu felia de paine muiata in lapte. Adaugam smantana, uleiul, sare, piper si mararul tocat marunt. Amestecam bine. Peste aceasta compozitie turnam albusurile batute spuma si amestecam usor pana se omogenizeaza...

Salata de fructe

In Dulciuri la 20 Noi 2010

Taiem fructele curatate in cubulete si le punem intr-un bol mai mare. Adaugam si zeama care a curs in timp ce am taiat fructele, dar si zeama de la compoturi. Amestecam fructele usor. Punem si cateva linguri de alcool, un plic de zahar de vanilat si amestecam din nou. Gustam sa vedem daca salata...

Tort din budinca de banane

In Dulciuri la 20 Noi 2010

Intr-o oala punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si faina, amestecand din cand in cand cu un tel. In momentul in care incepe sa se ingroase, dam la o parte de pe foc si punem untul. Amestecam pana se topeste. Luam cateva linguri din aceasta crema si punem sa fiarba impreuna cu un plic de...

Supa de rosii cu galuste

In Supe/Ciorbe la 20 Noi 2010

Pentru inceput decojim rosiile, le fierbem si apoi strecuram sucul pentru a nu avea seminte si eventuale coji ramase in supa.Intr-o oala punem la fiert legumele in 2 l de apa. Dupa ce au fiert in clocot 10-15 minute adaugam sucul lasat de rosii si le fierbem impreuna inca 5 minute.Cat timp se...

Salata de vinete

In Salate la 19 Noi 2010

Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc. Le lasam sa se scurga pe un tocator astfel incat acesta sa stea inclinat, lichidul din vinete trebuie sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar. Se toaca vinetele pe tocator sau se dau la mixer. Se...

Tort de capsune

In Torturi la 19 Noi 2010

Blatul este un pandispan clasic. Il taiem asfel incat sa obtinem 2 felii egale. Pentru a prepara crema amestecam toate ingredientele si compozitia obtinuta se pune peste prima felie de blat, apoi punem felii de capsune, punem al doilea blat si repetam operatiunea. Se lasa la frigider peste...

Tort de mere

In Torturi la 19 Noi 2010

Ungem un vas cu unt. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le feliem. Punem feliile de mere in vasul uns cu unt, aruncam peste acestea nucile, stafidele si un praf de scortisoara, apoi le acoperim cu zahar. Le dam la cuptor sa se coaca si preparam intre timp blatul, care este un blat de...

Rosii umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2010

Amestecam crema de branza Philadephia cu o ceapa mica rosie, un cub de unt si patrunjel. Scobim rosiile de pulpa cu ajutorul unei lingurite si le umplem. In 5 minute am fost gata si am timp pana la ora gustarii sa fac si alte prajiturele pentru copii. Pofta buna!

Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume

In Mancaruri de legume la 19 Noi 2010

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 18 Noi 2010

Se amesteca ouale intregi cu zaharul. Cand se topeste zaharul se adauga laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. Compozitia se toarna intr-o tava care a fost tapetata cu ulei si faina si se decoreaza cu jumatati de prune. Punem...

Cartofi cu smantana si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2010

Pentru inceput fierbem cartofii in coaja. Dupa ce s-au fiert (facem proba cu furculita sa vedem daca sunt fierti), ii decojim, ii taiem felii si ii punem intr-un vas termorezistent. Intre timp pisam usturoiul, il frecam cu sare si putin ulei, punem putin vin alb peste el si apoi il amestecam cu...

Supa crema de legume

In Supe la 18 Noi 2010

Pentru inceput calim o ceapa tocata. Cand aceasta devine aurie o dam la o parte si pastram uleiul care ii pastreaza aroma. Calim in acest ulei usturoiul si 2 din morcovii pentru supa taiati cubulete mici. Avem grija sa eliminam usturoiul cand devine auriu pentru ca acesta devine amar. Mai pastram...

Vinete umplute

In Mancaruri cu carne la 18 Noi 2010

Taiem vinetele pe lungime si le scobim de miez.  Taiem cubulete miezul de vinete si carnea. Tocam marunt ceapa si o calim. Adaugam peste ceapa miezul de vinete iar peste 2 minute carnea si lasam la foc mic sa fiarba cam 5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele. Punem apoi 1 ou, 2 linguri...

Ochelari

In Dulciuri la 17 Noi 2010

Luam o foaie de foietaj si o intindem subtire cu un facalet. Taiem dreptungiuri in functie de cat de mari vrem sa fie ochelarii. In fiecare dreptunghi crestam un T astfel incat sa nu ajungem de la un capat la celalat. Rulam de la centru spre margine partile crestate mai subtiri si incercam sa...

Grisine cu parmezan ras

In Piine la 17 Noi 2010

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, zaharul, oregano si parmezanul ras. Peste aceasta turnam laptele cald in care am dizolvat drojdia , uleiul si oul batut. Amestecam bine. Vom obtine un aluat pe care il mai framantam inca 2-3 minute. Il acoperim cu un prosop si lasam sa...

Briose cu mar si morcov

In Prajituri la 17 Noi 2010

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam. Punem peste ou si zahar marul si morcovul, apoi incorporam...

Ostropel de pui

In Pui la 16 Noi 2010

Tocam ceapa marunt si o calim doar pana se moaie putin. Apoi adaugam carnea pe care o vom inabusim cu supa dupa ce o calim un pic pe ambele parti. Adaugam sosul de rosii amestecat cu faina. Punem morcovul ras si lasam sa fiarba totul 20 de minute. Apoi strecuram sosul. Punem iar pe foc sosul cu...

Madeleine

In Prajituri la 16 Noi 2010

Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si sucul de portocale si amestecam, iar la sfarsit incorporam usor faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si coaja de portocale. Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au...

Prajitura cu mere si budinca de vanilie

In Prajituri la 15 Noi 2010

Pentru a face aluatul amestecam mai intai zaharul cu ouale, apoi adaugam untul topit alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Punem aluatul in frigider pentru 30 de minute. In acest timp vom taia merele cuburi si le amestecam cu scortisoara. Pregatim apoi umplutura lichida:...

Salata de fasole boabe

In Salate la 15 Noi 2010

Amestecam intr-un bol fasolea, maslinele, patrunjelul tocat marunt si ceapa taiata julien. Punem peste acestea otetul, ulei de masline, sare si piper dupa gust. Amestecam si servim. .Pofta buna!

Stiuca umpluta

In Peste la 15 Noi 2010

Curatam bine pestele de solzi si intestine. Cu un cutit bine ascutit desprindem pielea de pe carne, astfel incat sa ramana prinsa in cap si coada. Pe piele poate sa mai ramana carne, nu trebuie sa insistam acolo unde nu merge desprinsa pentru a nu rupe pielea. Luam apoi carnea de pe oase si o...

Afisate 271 - 300 din 359 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi esti ca un fluturas colorat şi te vei simţi cea mai iubită făptură

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]