divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI67
Retete

Coznac cu mac

In Dulciuri la 18 Dec 2010

Pentru inceput realizam umplutura de mac: punem macul, laptele si 4 linguri cu varf de zahar la fiert. Le lasam pe foc pana scade aproape tot laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lingura de rom. Apoi trecem sa realizam aluatul. Pregatim maiaua din 50 ml lapte, drojdie si o lingurita...

Piftie de porc- Racitura

In Porc la 17 Dec 2010

Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le freacam bine cu malai si le spalam. Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert. Dupa ce scoatem spuma de mai multe ori punem si zarzavatul si continuam...

Sarmale

In Mancaruri cu carne la 16 Dec 2010

Pentru inceput ne pregatim foile de varza: daca varza este prea acra sau prea sarata spalam frunzele in apa calduta si le stoarcem. Daca frunzele sunt prea mici taiem nervurile groase pe dos, fara sa rupem frunza, iar daca frunzele sunt prea mari le putem taia in doua. Tocam carnea impreuna cu...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Dec 2010

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, sare si cacao. In alt bol amestecam ouale cu zaharul pana devin ca o crema pufoasa. Adaugam esenta de vanilie si untul topit.Incorporam pe rand ingredintele solide si laptele. Turnam compoazitia in formele tapetate cu unt si...

Mini cozonaci cu Nutella

In Dulciuri la 13 Dec 2010

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca cozonacul cu nuca postat acum 2 zile. Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min....

Omleta cu cartofi si branza

In Mancare copii la 12 Dec 2010

Radem branza si cartoful, le condimentam cu un varf de cimbru, sare si piper. Batem 2 oua si le amestecam cu branza si cartoful. Punem in tigaie o lingura de ulei si cand acesta este fierbinte turnam compozitia de oua. O rumenim pe ambele parti si o servim fierbinte. Pofta buna!

Cozonac cu fructe uscate

In Dulciuri la 12 Dec 2010

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca la  cozonacul cu nuca postat ieri.  Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min....

Coltunasi cu branza

In Paste la 11 Dec 2010

Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Intindem aluatul cu sucitorul si taiem patratele cu latura de 5-7...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 11 Dec 2010

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min.Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam...

Alba ca zapada

In Prajituri la 10 Dec 2010

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu zaharul. Cealalta jumatate se amesteca cu faina. Se pune amestecul cu faina peste cel cu zahar, inainte sa se incalzeasca prea tare si amestecam bine cu un tel, incercam sa nu facem cocoloase. Daca totusi obtineti cocoloase, strecurati...

Fritata cu cartofi si sunca

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2010

Curatam cartofii, ii taiem cuburi. Tocam ceapa, apoi taiem mozzarella cuburi. Calim putin ceapa si adaugam cartofii, sunca si mozzarella. Batem ouale, potrivim de sare si piper si le turnam in tigaia cu ceapa, cartofi, sunca si mozzarella. Putem pune putina boia dulce peste compozitie. Se...

Carnati de casa

In Mezel de casa la 9 Dec 2010

Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine cu carnea, pana se omogenizeaza, dar nu prea mult sa nu devina pasta. Gustam carnea sa fie suficient...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 8 Dec 2010

Pentru inceput punem la fiert burta si picioarele de vaca. Dupa ce da in fiert apa, trebuie sa scoatem spuma si o lasam sa fiarba la foc potrivit.Daca burta este aproape fiarta adaugam legumele si gogosarii in otet. Punem la fiert jumatate din cateii de usturoi intregi si jumatate pisati.Intr-un...

Soricei de ciocolata

In Dulciuri la 7 Dec 2010

Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Incorporam apoi biscutii macinati, continuand sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.In acest momnet incepem sa ne simtim copii care se joaca cu plastelina: luam din...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 6 Dec 2010

Merele rase pe razatoarea mare le punem cu zahar intr-o oala pe foc si fierbem pana se moaie. Este indicat sa amestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Dupa ce luam merele de pe foc adaugam scortisoara.Pentru a realiza aluatul amestecam intr-un bol ingredientele si apoi framantam...

Cizmele lui Mos Nicolae

In Dulciuri la 5 Dec 2010

Se incalzeste putin mierea, apoi se adauga pe rand ouale, nuca si condimente (scortisoara, ghimbir, coaja de portocale si cuisoarele), romul, sucul de portocale, untul si faina cu praful de copt. Se unge tava cu unt si faina, se toarna compozitia si se lasa 15 min in cuptorul preincalzit la...

Tort de mamaliga cu ciuperci si carnat

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2010

Punem la fiert apa pentru a face mamaliga. In acest timp noi pregatim umplutura: calim o ceapa mica taiata marunt si apoi ciupercile. Dupa ce le calim le dam la o parte de pe foc. Punem sare si piper si amestecam.In alta tigaie calim o ceapa taiata solzisori si apoi adaugam carnatii. Ii prajim si...

Musaca de cartofi

In Vita la 3 Dec 2010

In primul rand tocam carnea. Calim putin ceapa si inabusim carnea tocata peste aceasta, adaugand vinul. Continuam inabusirea aproximativ 20 de minute. Lasam sa se raceasca si mai dam inca odata prin masina de tocat carnea. Adaugam verdeata tocata marunt, un ou, sare si piper dupa gust....

Briose cu zmeura si miez de ciocolata

In Prajituri la 3 Dec 2010

Pentru inceput amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si zaharul vanilat.Batem oul spuma impreuna cu zaharul si smantana, apoi adaugam uleiul. Incorporam apoi elementele solide. Turnam cate o lingura varfuita din aluat in forme. Punem bucatile de ciocolata si...

Turta dulce

In Dulciuri la 2 Dec 2010

Pentru inceput amestecam intr-un bol ingredientele solide : faina, sare, ghimbir, nucsoare, cuisoare, bicarbonat, scortisoara.In alt vas frecam untul cu zaharul si mierea de albine. Adaugam apoi un ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Integram in aceasta compozitie ingredientele...

Prajitura portocalie - cu suc de rosii

In Prajituri la 30 Noi 2010

PREPARARE FOI : Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C . PREPARARE CREMA: Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am...

Banane in ciocolata cu bombonele

In Dulciuri la 30 Noi 2010

Topim ciocolata in baine-marie. Bucatile de banana le ungem cu ciocolata in momentul in care incepe sa se intareasca si apoi le tavalim prin bombonele. Sunt un deliciu, copiii le-au terminat imediat!!!!

Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza

In Peste la 29 Noi 2010

Luam pestele si il curatam de solzi si maruntaie, apoi il spalam bine. Intr-o oala punem la fiert legumele. Dupa ce fierb 5 minute punem o lingurita de otet sau vin alb si apoi adaugam pestele. Fierbem la foc mic. Vom sti ca pestele este fiert cand aripile lui se desprind foarte usor daca tragem...

Chiftelute de cartofi cu kaizer si sunca

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2010

Fierbem cartofii si ii facem piure. Amestecam pireul cu cascaval, ou, marar si patrunjel. Apoi, se toaca ceapa si usuroiul marunt si se calesc in uleiul de masline. Adaugam in tigaie sunca si kaizerul. Le rumenim putin si apoi le luam de pe foc. Dupa ce se racesc le adaugam peste compozitia de...

Oameni de zapada

In Dulciuri la 27 Noi 2010

Pregatim pentru inceput budinca de frisca din praful de budinca si 400 ml lapte. Cand este gata adaugam gelatina fiarta 1 minut in 3 linguri de apa si amestecam bine astfel incat sa omogenizam compozitia. Adaugam apoi biscuitii sfaramati si amestecam.Cu o lingura punem pe farfurie bulgari care...

Sufleu de ciocolata

In Dulciuri la 26 Noi 2010

In primul rand batem albusurile spuma. Apoi punem smantana intr-o cratita si adaugam sucul si coaja de portocala. Le lasam sa dea in clocot. Noi amestecam in timpul acesta compozitia. Dupa ce a dat in clocot, dam cratita la o parte de pe foc si adaugam ciocolata rasa. Amestecam bine, pana se...

Paste cu ciuperci, smantana si piept de curcan

In Paste la 26 Noi 2010

Punem la fiert apa cu sare şi 2 linguri ulei, iar cand fierbe apa adaugam pastele. Le fierbem conform instructiunilor. Cat timp se fierb pastele pregatim sosul de ciuperci cu smantana si carnea de curcan. Topim untul si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnam vinul, apa si condimentam cu...

Cartofi cu gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2010

Pentru inceput fierbem cartofii in coaja pe jumatate – trebuie sa fie inca tari. Ii curatam de coaja, ii taiem felii si in punem intr-un vas termorezistent. Pe fiecare felie de cartof punem cubulete de unt si cimbrisor, printre ele presaram rozmarin tocat marunt. Saram, piperam cartofii,...

Chec in trei culori

In Dulciuri la 25 Noi 2010

In primul rand batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si apoi le amestecam cu albusul spuma. Adaugam faina amestecata cu zaharul vanilat. Punem apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia obtinuta o...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Amestecam crema de branza cu frisca, apoi adaugam zaharul. Adaugam ouale intregi si frecam bine. La sfarsit punem capsunele taiate in bucatele. Se mixeaza bine si apoi se toarna in vasul in care vom congela compozitia. Punem la congelator pentru 6 ore. Vom obtine o inghetata delicioasa. Pofta...

Afisate 241 - 270 din 359 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi esti ca un fluturas colorat şi te vei simţi cea mai iubită făptură

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]