divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI67
Retete

Clatite cu mere, stafide, merisoare si curmale

In Dulciuri la 25 Ian 2011

Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe si rom. Compozitia o punem pe clatite. Le impachetam si le servim caldute, tapetate cu zahar pudra...

Clatite cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2011

Calim ceapa tocata marunt si ciupercile. Adaugam marar, vin, smantana si 2 linguri mozzarella. Lasam pe foc pana se topeste mozzarella. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem clatitele, le rulam si bagam capetele in interior. Le punem intr-un vas de Yena pe care il introducem in...

Salata orientala de primavara

In Salate la 23 Ian 2011

Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem in cuburi mai mari sau felii. Taiem ridichile in rondele, ceapa verde marunt, iar salata in fasii. Le punem intr-un castron si le amestecam impreuna cu sarea, piperul, uleiul si otetul.Asezam salata pe un platou si o decoram cu ouale taiate in...

Tuica fiarta

In Bauturi la 23 Ian 2011

Punem la fiert tuica impreuna cu mirodeniile si zaharul. Acoperim ibricul cu un capac si lasam sa fiarba in clocot 2 minute. Luam de pe foc si servim fierbinte. Noroc!

Briose cu ciocolata alba si zmeura

In Prajituri la 21 Ian 2011

In primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul. Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care il amestecam apoi cu lapte, esenta de vanilie si ulei. Integram elementele lichide, amestecand usor....

Clatite cu dovlecel

In Mancaruri de legume la 20 Ian 2011

Spalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare. Ii punem intr-un castron, aruncam un praf de sare, amestecam si ii lasam 15 -20 minute. Dupa acest interval luam dovlecii si ii stoarcem de lichid. Amestecam dovleceii cu restul ingredientelor. Mararul il punem tocat. Daca aluatul este prea subtire...

Paine rapida cu cartofi

In Piine la 19 Ian 2011

Pentru inceput pasam cartofii fierti. Adaugam apa calda si smantana, apoi pasam pana iese o crema. Punem peste pireul de cartofi faina pe care am amestecat-o cu sare si drojdie.Framantam aluatul bine. Va ramane putin lipicios. Presaram putina faina si il lasam sa dospeasca cam 30 de minute...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 18 Ian 2011

Salam de biscuiti reteta Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana si bucati mai mari si mai mici. Punem stafidele in rom sa se moaie – daca nu va place romul puteti sa le puneti in lapte. Intr-o oala punem pe foc laptele cu zaharul, pana cand se...

Tagliatelle cu chiftelute de peste

In Paste la 17 Ian 2011

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp pregatim sosul de rosii si chiftelutele de peste. Pentru a face sosul de rosii calim usturoiul in ulei. Dupa ce se caleste, il indepartam din tigaie si adaugam rosiile, zaharul, busuiocul. Fierbem pana scade sosul de rosii si...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si condimentam cu sare si piper. Tocam verdeturile si le amestecam si pe acestea. Punem ingredientele intr-o tava de chec tapetata cu ulei si pesmet, sau cu hartie de copt. Coacem compozitia la 180°C pentru 45 de minute. Pofta buna!

Salata de cartofi

In Salate la 17 Ian 2011

Taiem cuburi cartofii, ouale, castravetii, iar ceapa o tocam. Le amestecam si le asezonam cu sare si piper.Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Decoram cu ce avem prin casa si o servim rece. Merge perfect si pe post de garnitura langa un gratar.

Salata italiana cu rucola, cherry si mozzarela

In Salate la 15 Ian 2011

Intr-o ceasca combinam otetul cu ceapa verde tocata si uleiul de masline. Amestecam apoi cu o frunza de busuioc si 2-3 fire de patrunjel verde tocate marunt. Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam. Asezonam cu sare si piper si servim imediat....

Sangria

In Bauturi la 13 Ian 2011

Combinam toate ingredientele, cu excepţia apei minerale, intr-un bol mare sau in vasul in care vom servi, amestecand bine. Bagam la frigider peste noapte. Imediat inainte de servire, amestecam in bol apa minerala. Servim cu un polonic in pahare. Noroc!

Ciorba de salata cu smantana si usturoi

In Ciorbe la 12 Ian 2011

Tocam marunt ceapa, morcovii si albitura, le calim in unt, adaugam apa si le lasa sa fiarba, cam 10 minute. Intre timp spalam salata verde si o tocam. Punem salata in oala si o lasam sa fiarba. Potrivim de sare si piper, adaugam boia de ardei dulce. Cand este gata fiarta, o luam de pe foc, lasam...

Salata de varza rosie si snitele

In Salate la 11 Ian 2011

Taiem varza rosie, un snitel si ceapa. Le punem intr-un vas si le amesatecam cu mustar, ulei si otet balsamic. Condimentam cu sare si piper si amestecam. Punem apoi salata in castronul in care vom servi si decoram cu cel de-al doilea snitel taiat bucatele mai mari. Pofta buna!

Paine cu seminte de mac

In Piine la 11 Ian 2011

Amestecam cele doua tipuri de faina cu sare, apoi cu drojdia. Adaugam semintele de mac si amestecam pentru a omogeniza compozitia.Turnam laptele caldut si oul batut peste faina si amestecam. Framantam aluatul 5-7 minute si apoi il lasam la dospit intr-un loc caldut.Dupa ce creste aluatul mai...

Supa de pui cu taitei

In Supe la 10 Ian 2011

Curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea.Cand carnea si legumele sunt fierte luam supa de pe foc si o strecuram....

Chec cu banane si ciocolata

In Prajituri la 10 Ian 2011

Inainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C. Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu untul topit si racit. In alt vas batem albusurile cu un...

Vin fiert

In Bauturi la 9 Ian 2011

Punem totul la fiert intr-un recipient de 2 l, la foc mediu, pana ce incepe sa fiarba si vinul incepe se faca spuma. Lasam sa fiarba in clocot 1 minut, apoi il luam de pe foc si il servim fierbinte. Noroc !

Pere coapte cu gorgonzola si brie

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2011

Spalam perele, le taiem pe jumatate si le scobim. Le stropim cu wiskey si unt topit, apoi presaram nuci tocate si stafide. Le vom da la cuptor la 200°C pentru 10 minute. Punem apoi branzeturile taiete cubulete si le mai dam la cuptor pentru inca 3 minute, pana se inmoaie branza.

Covrigi

In Piine la 7 Ian 2011

Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se va lipi de maini.Il lasam intr-un loc cald sa creasca pana isi dubleaza...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam. Coditele le tocam marunt si le calim impreuna cu ceapa, usturoiul si slanina.Punem apoi putina vodca, apoi condimentam coditele de ciuperci cu sare, piper si cimbru.Adaugam pasta de ardei si mai tinem pe foc un minut, amestecand continutul, astfel...

Briose cu piure de dovleac

In Prajituri la 5 Ian 2011

Pentru inceput pregatim pireul de dovleac. Dovleacul dat prin razatoare il fierbem cu 5 linguri de apa, scortisoara si 2 linguri de zahar brun. Il vom fierbe pana devine ca o pasta. Daca este nevoie mai adaugati apa si fierbeti pana scade apa si obtinem o crema cu aspect de pasta. Luam pireul de...

Salata Linda

In Salate la 3 Ian 2011

Spalam si taiem rosiile cherry in jumatati, apoi spalam rucola. Taiem cele 2 feluri de branza in cuburi si apoi amestecam toate ingredientele. Le condimentam si servim.

Cozonac cu rahat si ciocolata

In Dulciuri la 22 Dec 2010

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale,...

Tort aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2010

Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza calota painii, ramanand astfel un blat pe care l-am taiat in 4 felii aproximativ egale. Se ung pe rand feliile, prima cu branza cremoasa, a doua cu zacusca, a treia cu icre si se imbraca apoi tortul astfel obtinut in pate de ficat. Se orneaza in functie...

Mancare de telina cu masline

In Mancaruri de post la 22 Dec 2010

Se curata telinele, se taie felii si se calesc usor in ulei. Apoi se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca sa se inabuseasca putin. Se aduga apa si se lasa sa fiarba si dupa ce s-a fiert se descopera cratita,sa scada putin (se formeaza ca un sos). Se adauga bulionul, lamaia taiata felii...

Caltabosi

In Mezel de casa la 21 Dec 2010

In primul rand curatam si spalam intestinele de porc si apoi le lasam intr-un vas cu apa si otet astfel incat sa ne asiguram ca indepartam mirosul neplacut. Dam carnea prin masina de tocat, tocam ceapa si adaugam orezul pe care l-am spalat in mai multe ape. Adaugam oul, condimentele, amestecam...

Jumari

In Porc la 20 Dec 2010

Spalam slanina si indepartam soriciul (daca exista). Taiem cuburi de slanina, daca se poate si cu ceva carne si le punem la topit intr-o tigaie, la foc mic. Eu mai pun si o cana de apa si las tigaia pe foc pana se evapora apa si incepe sa se topeasca grasimea. Vom amesteca din cand in cand...

Scrumbie cu verdeturi la cuptor

In Peste la 20 Dec 2010

In primul rand curatam bine scrumbia si o spalam. In interiorul acesteia punem felii de lamaie si verdeturile spalate si uscate. Punem scrumbia pe o folie de staniol, o ungem cu o lingura de ulei de masline si turnam zeama de la o lamaie. Impachetam astfel incat tot lichidul sa ramana in staniol....

Afisate 211 - 240 din 359 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi esti ca un fluturas colorat şi te vei simţi cea mai iubită făptură

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]