ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete

Salată asortată pentru iarnă

In Conserve la 17 Oct 2010

  Din aceste cantitati mi-au iesit doua borcane de 10 kg. Varza se taie fidelute sau se da prin razatoarea speciala pentru varza. Apoi se freaca cu sare, dupa gust. Morcovul se taie rondele subtirele. Ardeiul se taie felii. Dupa ce avem pregatite toate ingredientele, le...

Pâine margaretă

In Piine la 16 Oct 2010

  Incepem prin a amesteca apa cu laptele. Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si se lasa la dospit, cam vreo 30 de min, Cernem faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei punem sare...

Piure de mazăre cu pui

In Pui la 16 Oct 2010

Preparare sos: Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit. Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute. Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit. Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda....

Ciorbă din piept de porc

In Ciorbe la 16 Oct 2010

 Dupa ce am curatat si spalat legumele, Se pregatesc astfel: -ceapa taiata cubulete -Morcovul taiat cubulete -gogosarii taiati cubulete - pastarnacul taiat fasii mai groase -telina taiata-n 4  Pieptul de porc se spala bine, se opareste si apoi se spala iar in apa...

Salată de toamnă

In Salate la 16 Oct 2010

  Pe o planseta curata, dam varza prin cutitul special de varza sau se toaca fidelute cu un cutit. Se presara sare peste varza si se freaca bine iar apoi se pune intr-un bol. Se adauga: morcovul taiat rondele subtiri, ceapa taiata solzisor si mararul. Se face un dressing din:...

Bacon crud tras în tigaie

In Porc la 16 Oct 2010

  Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.   Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora. Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon...

Pui cu ciuperci

In Pui la 15 Oct 2010

Ciupercile se taie-n doua sau trei si se oparesc, vreo 10 minute. Dupa ce le-am oparit se scurg si se lasa sa se raceasca. Intre timp, ungem puiul cu chilli, sare si oregano iar apoi lasam la frigider pana se racesc ciupercile. Se ia o tava sau un vas de yena si se unge cu ulei. Asezam...

Gogonele în saramură

In Muraturi la 15 Oct 2010

Legumele se pregatesc astfel: -Hreanul se curata si se taie bucati mai mare. -Morcovii se curata si se taie rondele mai mari. -Usturoiul se taie felii mai mari -Telina se taie-n bucati mai mari -Gogonele se spala bine, sa nu fie niciun fir de nisip la codita. Se aseaza...

Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii

In Piine la 15 Oct 2010

Mai intai facem maiaua. Apa calduta se amesteca cu zaharul si turnam peste drojdie. Presaram putin faina si lasam la dospit cateva minute, la loc cald. Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem   sarea si untul topit (care a fost si racit). Adaugam maiaua in mijloc si incepem a...

Turte crocante cu mălai

In Piine la 15 Oct 2010

Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli,  intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa  fie foarte vartos dar nici lipicios....

Sos de usturoi cu morcov

In Sosuri la 15 Oct 2010

Morcovul se da pe razatoare, pe ochiurile mici, iar usturoiul se piseaza marunt. Galbenusul, lasat la temperatura camerei, se freaca cu usturoiul pisat. Se adauga:  mustarul, sosul de soia si lamaia, alternandu-le. Se amesteca bine doar intr-un sens. Procedeul este ca la cel de preparare a...

Clătite blonde si beţive

In Dulciuri la 15 Oct 2010

Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin. Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana de tara, adica mai gros decat smantana din comert. Cantitatea de faina poate diferi, puneti...

Musaca

In Mancaruri cu carne la 14 Oct 2010

Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert la foc mare. Se lasa pana sunt aproape fierti, sa nu-i lasi sa fiarba pana la capat pt ca se sfarama cand ii tai, si apoi se lasa la racit. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, gogosarul taiat cubulete si usturoiul...

Spaghete în sos de morcovi cu pui

In Spaghete la 14 Oct 2010

Intr-un ceaun punem uleiul la incins bine si adaugam ceapa taiata julien. Punem 2 linguri cu apa peste si lasam sa se caleasca putin. Adaugam morcovul taiat rondele, usturoiul taiat rondele si puiul(bine spalat) iar apoi lasam sa se caleasca vreo 8-10 minute. Turnam sucul de morcovi si sosul de...

Gogosi simple

In Dulciuri la 11 Oct 2010

Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei. Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand face niste bule. Intre timp batem ouale spuma cu un praf de sare,...

Ciorbă de afumătură

In Ciorbe la 11 Oct 2010

Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot. Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem din apa si le spalam in apa calda....

Pui în sos de soia cu lămâie

In Pui la 11 Oct 2010

Puiul se spala bine si apoi se pune la prajit in uleiul incins. Pentru a nu se arde carnea, stropim din cand in cand cu apa. Cand incepe a se rumeni se adauga ceapa taiata julien, busuiocul si usturoiul. Se lasa pana se inmoaie putin ceapa si se adauga sosul de soia, foaia de dafin si...

Cotlete de porc cu pui la cuptor

In Mancaruri cu carne la 7 Oct 2010

Spalam carne bine si o curatam de eventuale impuritati. Amestecam intr-un bol: sare, chilli, cimbru si busuoic. Cu amestecul de ingrediente, ungem bine bucatile de carne. Ungi un vas de yena cu ulei si asezi mai intai cotletele. Peste cotlete asezam puiul si stropim cu apa, vin si sos de...

Mâncărică de ghebe în sos de vin

In Mancaruri de legume la 7 Oct 2010

Ghebele se spala bine si se pun, in apa fierbinte care clocoteste, la fiert. Se lasa pana cand fierb bine, la foc iute. Intre timp taie ceapa julien si usturoiul felii mai groase Cand ciupercile au fiert, se scurg de apa. Punem untul la topit intr-o tigaie. Cand s-a topit untul,...

Tort 50 pentru mama

In Torturi la 6 Oct 2010

Preparare blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare spuma tare, ca pentru bezea, si adaugam   zaharul. Batem in continuare spuma albusurile. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, putin cate putin ca si cum facem maioneza, si le...

Bruschetti cu roşii

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2010

Feliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie. Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri. De obicei rosiile se lasa putin la scurs dar mie-mi place sa-mi inmoaie painica. Amestecam...

Brioşe de cacao cu branza

In Dulciuri la 5 Oct 2010

  Preparare umplutura: Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie. Preparare aluat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat in continuare. Peste albusurile batute spuma, se...

Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor

In Pui la 5 Oct 2010

Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei. Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc. Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute. Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc...

Sarmale de post din varză oparită în borş

In Mancaruri de post la 5 Oct 2010

Punem o oala mare pe foc pe care o umplem cu 2 l cu apa si bors, si lasam oala pana da intr-un clocot. Scoatem cotorul de la varza si bagam varza pentru 3-4 minute in oala cu bors, care e incontinuare pe foc, si desfacem frunzele usor. Frunzele de varza oparita in bors le vom folosi pt...

Borş de cartofi

In Supe/Ciorbe la 2 Oct 2010

Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:    dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete morcovii dati pe razatoare ardeiul taiat cubulete...

Pulpe de pui cu legume la cuptor

In Pui la 2 Oct 2010

Pulpele se spala bine, se aseaza in vasul de yena, se condimenteaza (cu sare, piper si busuioc). Peste pulpe punem apa, vinul, sosul worcestershire si uleiul. Ceapa o taiem julien, usturoiul il taiem feliute iar apoi le punem peste pulpe. Dam vasul la cuptor, nu preincalziti...

Aripioare crocante

In Pui la 29 Sep 2010

  Aripioare se spala, se curata de cotori si se taie-n doua (varfurile se arunca). Pe aripioare punem sare, piper, busuioc si curry... dupa gust. Dam aripioarele la frigider cam 15 minute, pentru a intra mai bine condimentele in carne. Intre timp, p regatim faina pe o farfurie...

Prajitura cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 29 Sep 2010

Ouale trebuie sa fie la temperature camerei. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se albesc. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu smantana si nuca. Adaugam albusurile peste galbenusuri, amestecand de jos in sus. Faina o...

Borş moldovenesc de găină

In Ciorbe la 28 Sep 2010

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam. Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa. Punem apa necesara pentru ciorba, punem...

Pulpa de porc si cartofi la cuptor

In Porc la 27 Sep 2010

Pulpa de porc o spalam bine si o taiem felii nu foarte groase, cam de 2 cm. Cartofii se curata, se spala si se taie-n 4. Ungem cu ulei cartofii si feliile de carne iar apoi condimentam cu amestecul de condimente. Asezam cartofii si carnea de porc intr-un vad de yena....

Afisate 121 - 150 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]