Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete

Split pea soup

In Supe la 17 Feb 2011

Se taie legumele in cubulete. Se pun toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz si cartofii la fiert) cam 1 1/2 - 2 ore sau pana cand mazarea uscata e fiarta. In ultimele 25 de minute se adauga cartofii si fulgii de ovaz. Cand s-au fiert se ia de pe foc si se lasa 15 minute...

Sos cu lime,mustar si miere

In Pt salate la 16 Feb 2011

Se amesteca bine toate ingredientele in blender. Se lasa la rece peste noapte ca sa se amestece aromele. Se serveste cu salata.

Supa cu pui,ciuperci si busuioc

In Supe la 16 Feb 2011

Se caleste ceapa. Adauga puiul,ciupercile,spaghettele si supa. Cand incepe sa fiarba da focul mic si mai lasa 10 minute. Opreste focul,adauga frunzele de busuioc,taiate si sarea si piperul.

Salata cipriota

In Salate la 16 Feb 2011

Se taie rosia in felii. Se taie ceapa felii subtiri si se adauga la rosii. Se adauga restul ingredientelor,mai putin sarea. Se amesteca si se da la rece. Se sareaza inainte de a servi.

Banana picklets

In Mancare copii la 16 Feb 2011

Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor.  

Prajituri mari si grase cu fulgi de ovaz

In Prajituri la 16 Feb 2011

Amesteca zaharul cu untul,pana devine cremos. Adauga oul si mierea. Adauga faina,sarea,bicarbonatulsi faina, Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele si framanata usor. Se formeaza prajiturile,daca le vreti mari si grase cam de marimea unui ou. Se coc 15-20 de minute,depinzand de marime.

Salata de morcovi persana

In Salate la 15 Feb 2011

Se amesteca toate ingredientele. Nu se adauga SARE,fiindca lasa morcovii apa. Se tine la rece cel putin o ora si se serveste.  

Dovleac pai cu oua scrambled

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

Se incalzeste uleiul,se adauga dovleacul si se incalzeste putin,dupa care se adauga doua oua si se amesteca. Se condimenteaza si se serveste cald! Dovleceii au avut rozmarin pe ei.  

Trandafiri din ciocolata de casa

In Torturi la 15 Feb 2011

Am folosit tehnica de aici: http://bucataras.ro/retete/trandafiri-din-pasta-de-lapte-praf-16097.html  si reteta de tort de aici: http://bucataras.ro/retete/100-si-1-tort-tort-amandina-la-multi-ani-tata-16132.html . Am format petalele din bilute si le-am lipit. Daca sunt prea lipicioase...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 15 Feb 2011

Se face un sirop din apa si zahar,se tine pe foc cam 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina.Se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa,zaharul vanilat  si laptele praf . Se amesteca bine si se pune intr-o tava sau in forme si se da la rece. Se taie a doua zi in...

Supa de rosii

In Supe la 14 Feb 2011

Se caleste ceapa si usturoiul in ulei pana sunt moi,cam 3 minute. Se adauga frunza de dafin. Toarna rosiile la cutie si supa. Pune si felia de paine. Mixeaza folosind un stick blender sau chiar si o furculita.Se adauga sarea,piperul si condimentul italian sau oregano.Se lasa sa se incalzeaca...

Felii de portocala cu miere si scortisoara

In Dulciuri la 14 Feb 2011

Curata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde. Aseaza-le pe o fafurie. Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale. Se poate orna cu frunze de menta

Cum se decafeinizeaza ceaiul negru

In Bauturi la 14 Feb 2011

Se introduce plicul de ceai intr-o cana de apa fierbinte. Se lasa cam 30 de secunde,timp in care se elibereaza cafeina. Asta e ceaiul pentru mine. Pentru copii,adaug acelasi plic de ceai intr-o alta. Noua ne place cu lapte,dar cand racim apelam la miere si lamaie.  

Dovleac la steamer

In Mancaruri de post la 14 Feb 2011

Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul. Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga apa.  

Torrijas

In Mancare copii la 11 Feb 2011

Bate ouale cu laptele si scortisoara. Treci feliile de paine prin acest amestec si le prajesti pe amandoua partile. Se pudreaza cu zahar  

Supa Miso

In Supe la 11 Feb 2011

Se pune dashiul intr-o strecuratoare si se pune la fiert cu apa. Se scoate dashiul si se  lasa supa pe foc. Se amesteca pasta de miso cu putina apa si se toarna un polonic de supa  peste. Se amesteca bine si se pune in oala avand grija sa nu fiarba. Se mai lasa putin pe foc si se...

Cartofi la cuptor cu marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2011

Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine.  

Salata de varza cu maioneza

In Salate la 10 Feb 2011

Amesteca toate legumele taiate julienne intr-un bol. Amesteca si celelalte ingrediente si toarna peste legume. Se poate lasa peste noapte la frigider sau se poate servi imediat.  

Ulei condimentat cu paprika

In Sosuri la 10 Feb 2011

Pune paprika intr-o sticla si toarna uleiul peste. Lasa sticla intr-un loc intunecat pentru o saptamana.Scutura sticla din cand in cand. Foloseste la gratar,peste cartofi,salate,popcorn,paste sau la paprikas.  

Pui Jambalaya

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2011

Pune pieptul de pui,ceapa,usturoiul,supa,rosiile si orezul intr-o oala. Adauga ardeiul iute,paprika si oregano. Amesteca bine si pune la fiert. Cand incepe sa fiarba,scade focul si lasa la foc mic 25 de minute. Adauga ardeii,porumbul si mazarea. Mai lasa 10 minute. Cand e gata adauga sare si piper.

Churros

In Dulciuri la 8 Feb 2011

Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert. Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge. Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn. Se ia de pe foc si se lasa sa se...

Shawarma

In Pui la 8 Feb 2011

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in uleiul incins,pana cand s-a rumenit. Se incalzeste putin lipia si se asambleaza. Se aseaza pe...

Mafine

In Prajituri la 6 Feb 2011

  Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide. Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul. Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale. Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.  

Dovleac Pai

In Mancaruri de post la 6 Feb 2011

  Se taie dovleacul ca pentru cartofi pai. Se pun in tava cu uleiul si se presara cu rozmarin uscat.  Se lasa la cuptor cam 15-20 de minute.  

Pumpkin soup- Supa crema de dovleac

In Supe la 6 Feb 2011

 Se taie dovleacul(al meu s-a taiat destul de usor,a stat in bucatarie de cand a dat frigul). Se curata de coaja si se taie in cuburi.  Se caleste ceapa in unt,cam 10 minute sau pana e moale.  Se adauga dovleacul si supa de pui si se lasa la fiert cam 20 de minute sau pana...

Pita cu bunda - Bundas Kenyer-Friganele-Arme Ritter-French Toast

In Mancare copii la 6 Feb 2011

  Se amesteca bine ouale cu laptele,zaharul,zaharul vanilat,laptele si un varf de sare. Se pun feliile de paine si se lasa sa se inmoaie bine. Se prajesc in ulei sau unt si se servesc cu zahar pudra sau sirop  

Paprikas de pui cu cartofi intregi

In Pui la 5 Feb 2011

Se curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei. Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut. Se adauga paprika,pasta de tomate,sarea si piperul. Se adauga cartofii curatati,dar lasati intregi. Se adauga pulpele si se acopera cu...

Porc cu ghimbir

In Porc la 5 Feb 2011

Se taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu se intareasca feliile de porc. Se adauga uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga...

Orez japonez

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2011

Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte...

Chec cu scortisoara si mere

In Prajituri la 4 Feb 2011

Se amesteca untul cu zaharul ,ouale si zaharul vanilat. Se adauga faina,se face o gropita in mijloc unde se pune bicaronatul,lingura de lapte si otetul. Se adauga sarea,scortisoara si se amesteca bine. Se incorporeaza merele si se pun in forma pentru cuptor,care a fost unsa cu ulei si tapetata cu...

Afisate 631 - 660 din 835 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]