nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Ciuperci gratinate cu orez si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2010

O mancare si usor de facut si foarte buna Se pun 2 linguri de unt sa se topeasca apoi se pune orezul cu legume si se lasa la foc potivit aproximativ 8 minute dupa care se stinge focul. ciupercutelor li  se scot piciorusele  si se curata apoi se prajesc in putin ulei cu sare si...

Profiterol

In Dulciuri la 6 Aug 2010

Se pune apa cu sare si ulei la foc,iar cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine pana se desprinde de pe oala.Se ia de pe foc si se pun ouale cate unul amestecand foarte bine si rapid pana se incorporeaza bine Se coc in tava unsa cu putin ulei,se spriteaza cu spritul sau cu o...

Paste fainoase cu 3 feluri de branza

In Paste la 6 Aug 2010

Se pune apa sa fiarba cu sare si 3 linguri de ulei,cand clocoteste se pun pastele fainoase si se lasa sa fiarba 7-8 minute (depinde de paste) Cand sant fierte se scurg de apa si se lasa putin intr-o strecutaroare(eu nu le clatesc cu apa) Intr-o tigaie sau cratita se pune untul la topit apoi...

Salata de vinete cu ardei rosu copt

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2010

Se prajesc vinetele ,se curata si se lasa la scurs,dupa care se toaca marunt Ardeii se coc si ei dupa care se lasa acoperiti cu sare 5 minute apoi  se curata si se toaca marunt. Ceapa se toaca marunt si ea si se amesteca cu vinetele si ardeiul tocat,se pune ulei (eu am pus o canita de...

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Se curata cartofii (daca se poate sa fie mai fainosi e si mai bine), se taie cubulete si se pun la fiert Cand cartofii sant fierti se zdrobesc bine cu o furculita sau cu robotul ,apoi se amesteca cu faina ,ouale,uleiul,si zaharul. Prunele se spala bine, apoi se scot samburii sau se taie cu...

Jumari de porc

In Porc la 4 Aug 2010

Se taie bucatele grasimea de porc, cubulete, se lasa si putina carnita e si mai buna Se pun intr-o cratita pe foc cu 1/2 cana de apa si se amesteca bine ,se pune si putina sare . Cand jumarile au inceput sa se prajeasca se mai pune inca 1/2 canita de apa si se lasa pana scade bine ,iar dupa...

Paine fantastica cu cartofi

In Piine la 4 Aug 2010

Se fierb cartofii curatati si taiati cubulete,apoi se zdrobesc ca si pt pireu de cartofi. Se pun toate ingredietele in masina de paine si se lasa la programul de framantat dospit. Cand aluatul e despit se scoate si se da forma dorita se pudreaza bine cu faina alba si se pune intr-o tava...

Rulouri de dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2010

Se curata dovlecelul ,se taie pe lung fasii, care se condimenteaza cu sare si se prajesc pe gratar 2 minute pe ambele parti . Pieptul de curcan se prajeste pe gratar si el condimentet cu sare si piper, apoi se taie in fasii de latimea dovlecelului si lungime cat e............nu are importanta...

Mazare cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 3 Aug 2010

Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se pune carnea taiata cubulete si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa,sare, si piper,din cand in cand se mai pune putina apa si se lasa sa fierba inabusit la foc mic 15-20 minute. Cand carnea e fiarta si prajita se pune...

Chiftelute de pui cu ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Se amesteca bine carnea tocata de pui cu ciupercile tocate si ele se pune sare ,piper ,usturoi pisat bine,ouale,patrunjel verde si cascavalul ras. Se amesteca bine toate iar daca compozitia este prea moale se pun 2 linguri de pesmet ,asta daca doriti. Se fac chiftelutele se dau prin faina...

Eclere umplute cu crema de cremes

In Dulciuri la 1 Aug 2010

Eclere :se amesteca apa cu uleiul , sare, se pune sa clocoteasca .Cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine ,pana se desprinde aluatul de pe vas apoi se ia de pe foc si se pun ouale pe rand cate unul  si se amesteca foarte bine pana se incorporeza toate Se pun in sprit sau...

Langosi cu smantana si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Se framanta aluatul din faina ,zahar,ulei,sare,oua si apa calduta amestecata cu drojdia.Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul  de framantare si  dospit. Cand aluatul e dospit se scoate din masina de paine, se taie in bucatele si se da forma de langos cu mana unsa cu...

Rulouri din piept de curcan cu sunca

In Mancaruri cu carne la 30 Iul 2010

Se taie pieptul de curcan in feliute subtiri sau poate il cumparati gata feliat. Se condimenteaza bine cu sare si piper. Se ia o felie de sunca se pune una de piept de curcan (sau invers), se ruleaza bine strans , se dau prin oua, faina, iarasi ou si pesmet dupa care se prajesc in ulei.Daca nu...

Clatite gratinate cu ciuperci si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

Se pregatesc clatitele ,nu am cantitati anume, clatite simple fara zahar,dupa care se coc si se lasa la racit Intre timp se caleste ceapa apoi se pun  bucatele de piept de pui (taiate marunt)sare ,piper si se lasa sa fiarba putin. Dupa 10 minute se pun si ciupercile taiate, dar nu mici,...

Tort de biscuiti

In Dulciuri la 29 Iul 2010

Se pune 500 ml lapte la foc si de pregateste budinca de capsuni cu 4 linguri de zahar dupa ce budinca e gata se pune ciocolata alba si untul si se amesteca foarte bine. Se ia o forma, se pune folie de plastic si apoi se trec biscuitii prin laptele ramas si se aseaza in tava, eu am avut...

Salata de cartofi cu sos bechamel

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2010

Se curata cartofii si se taie cubulete foarte mici,apoi se pun la fiert Baconul se taie si el cubulete foarte mici si se prajeste dupa care se pune ceapa tocata si ea marunt se lasa putin sa se caleasca dupa care se pune ardeiul rosu si castravetele murat taiat tot bucatele mici,sare si piper...

Palmierii dulci

In Dulciuri la 28 Iul 2010

Se lasa foaia de foIetaj sa se dezghete putin . Zaharul se amesteca cu scortisoara  macinata Se intinde un strat subtire de zahar cu scortisoara peste care se pune foaia de foIetaj se taseaza putin sa se prinda zaharul de foaia dupa care se ruleaza din doua parti. Se taie cu un...

Pulpe de pui cu cartofi si 30 dinti usturoi

In Pui la 27 Iul 2010

Se curata cartofii si se taie in 4-6 bucati apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si putin piper, apoi se pun dintii de usturoi printre cartofi ,dupa care se pun pulpele condimentate si ele. Se pune 1 canita de apa se acopera tava cu o folie de aluminiu (pt a nu...

Ficatei cu bacon in sos de tomate

In Ficat la 27 Iul 2010

Se taie baconul bucati nu prea mari si se prajesc pe ambele parti . Ceapa se taie pestisori si se prajeste apoi se pun bucatele de ardei rosu dupa care se pun ficatei spalati si se lasa sa fiarba putin impreuna se condimenteaza cu sare si piper.Dupa ce au fiert putin ficatei se puna baconul...

Prajitura imposibila

In Dulciuri la 27 Iul 2010

Se amesteca untul moale cu nuca de cocos,se pune faina  cernuta si praful de copt apoi zaharul,vaniliile si ouale iar la sfarsit laptele se amesteca bine pana se incorporeaza bine tot laptele. Este o comopozitie foarte lichida. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se da...

Piept de curcan in sos de soia cu garnitura

In Mancaruri cu carne la 25 Iul 2010

Se taie pieptul de curcan in felii mari si nu foarte subtiri. Se pune intr-un vas mai inalt cu laptele de seara pana dimineata in frigider Dimineata se scoate se tamponeaza bine cu servetel uscat dupa care se condimenteaza si se lasa putin , aproximativ 1 ora Intre timp se curata cartofi...

Inghetata mascarpone

In Dulciuri la 25 Iul 2010

Se amesteca laptele cu zaharul pe foc pana se topesc apoi se pune vanilia si se ia de pe foc. Mascarponele si frisca lichida se amesteca bine pana devine spumos ,apoi se pune laptele(racit) si se amesteca foarte bine. Se pune compozitia in masina de inghetat pentru 15 minute..........si...

Supa cu galuste imperiale

In Supe/Ciorbe la 24 Iul 2010

Se spala bine pieptul de curcan se curata morcovii,patrunjelul,telina, si se pun la fiert in apa cu sare,se pune si ceapa curata si frunzele de patrunjel si telina(eventula le legati putin si la final le scoateti afara) Se lasa sa fierba bine pana ce carnea e fiarta apoi se strecoara supa...

Omida de ciocolata-gogosele

In Dulciuri la 24 Iul 2010

Se pun toate ingredientele in masina de paine,se adauga faina ,oul,sarea,uleiul,coaja de lamaie si drojdia dizolvata in apa calduta cu zaharul si se lasa la programul de framantat si dospit Cand aluartul a dospit se scoate din masina de paine si se intinde o foaie, nu foarte subtire (1 cm)dupa...

Dovlecei gratinati

In Mancaruri de post la 23 Iul 2010

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua pe lungime,apoi se scobesc cu o lingura. Se fierb 5 minute in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs Legumele cu orez se calesc 6 minute in 2 linguri ulei de masline si putina sare sau delikat. Se iau dovleceii fierti, se pun intr-un vas de...

Budinca de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Se curata cartofii apoi se taie cubulete si se pun la fiert . Dupa ce sunt fierti se zdrobesc foarte bine apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri de ou,smantana si albusurile batute spuma. Se unge o tava  cu unt apoi se tapeteaza cu pesmet dupa care se pune compozitia de cartofi iar...

Pulpe de pui gratinate in vasul roman

In Mancaruri cu carne la 22 Iul 2010

Se condimenteaza pulpele cu sare piper,delikat(optional) si se pun in vasul roman uns cu `putin ulei ,se pun si bucatele de ardei  si ceapa la fel si cateva frunze de telina daca va plac da o aroma foarte buna. Se pune si o canita de apa se da tava la cuptor pentru 30 minute la 170 grade,se...

Paine alba glazurata in vasul roman

In Piine la 22 Iul 2010

Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit . Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut. Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se...

Prajitura cu fructe si bezea

In Dulciuri la 21 Iul 2010

Se mixeaza ouale cu zaharul si vaniliile pana se topesc apoi se pune untul topit si se mai mixeaza 3 minute, se pune treptat faina si praful de copt apoi laptele si se amesteca pana se incorporeza bine toate iar la final coaja de lamaie. Se unge o tava sau se pune folie si se toarna...

Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors

In Supe/Ciorbe la 20 Iul 2010

Se curata  morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba apoi se pun frunzele de telina si patrunjel (le puteti lega putin cu ata si le scoateti  la...

Afisate 301 - 330 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Poartă şosete ude înainte de a merge culcare! Ceva incredibil se va întâmpla! Te vei uda la picioare!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]