nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Ciuperci marinate(salata)

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2010

Se curata ciupercile si se taie in 4-6 ,dupa care se spala si se pun la fiert in apa cu sare 15 minute dupa care se lasa la scurs Se pune apa (100 ml) la fiert cu otetul,uleiul ,sarea si piperul pana da un clocot apoi se pun foile de dafin, boabe de piper si 1 ceapa taiata  feliute sau...

Chiftelute din ciuperci cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2010

Se curata ciupercile si se toaca cu tot cu picioruse Se amesteca cu pesmetul ,faina ,sare,piper,cascavalul,usturoiul,ouale si patrunjelul verde tocat. Se formeaza chiftelute se dau prin faina(optional)apoi se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti . Se servesc cu garnitura de cartofi...

Tort racoros de lamaie

In Dulciuri la 20 Iul 2010

Se ia laptele rece si se mixeaza foarte bine cu praful din cutie apoi se pune zaharul si se mai mixeaza pana devine ca o budinca groasa,dupa care se ia o forma de chec sau un vas asemanator o cutie de inghetata sau o forma  de care doriti..........se pune caramel pe fundul vasului apoi se...

Prajitura Chinezoaica

In Dulciuri la 20 Iul 2010

Se amesteca bine untul pana se face spuma apoi se pune zaharul pudra si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare apoi se amesteca cu unt,se pune nuca macinata (daca o prajiti putin are un gust fantastic de bun si nu macinata foarte fin),faina,vaniliile si cacao,se amesteca bine toate...

Lasagna cu pui si ciuperci

In Paste la 19 Iul 2010

Se pune apa cu sare si ulei sa fiarba apoi se pun foile de lasagna se fierb conform instructiunilor de pe cutie,eu insa nu le-am fiert toate odata sa nu se lipeasca intre ele si sa nu se rupa. Cand foile sant gata se trec sub un jet de apa rece .Se ia un vas de yena sau ce tava doriti, se...

Colac

In Pizza la 18 Iul 2010

Se pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu aluatul. Se lasa la framantat si dospit in masina de paine. Dupa ce aluatul a dospit bine se ia si...

Salata de icre

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2010

Se iau icrele si pentru  a se curata mai usor de pielita se pun intr-o farfurie pe o cratita cu apa pe foc si se amesteca bine pana isi schimba culoarea si se aleg foarte frumos. Miezul de la paine se pune la inmuiat in lapte foarte rece Se pun icrele curatate intr-un castron sau bol...

Tort caramel 400

In Torturi la 18 Iul 2010

Blatul: Se separa albusul de galbenus .Se bat albusurile spuma apoi se pune zaharul si se mai bat bine dupa care se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa si se amesteca usor cu o paleta apoi se puna faina si praful de copt iar la final cacaoa. Se pune compozitia intr-o tava...

Dulceata de nectarine

In Conserve la 18 Iul 2010

Se spala bine nectarinele apoi se scoate samburele ,dupa care se tritureaza bine cu badidora(cu tot cu coaja)dupa care se pune intr-o craticioara la foc cu zaharul si se ameteca bine se lasa sa firba la foc potrivit si se amesteca din cand in cand.Eu am lasat-o sa firba 2 ore apoi am pus sucul de...

Pangasius pane

In Peste la 18 Iul 2010

Se descongeleaza filetele de pangasius,apoi se sareaza se pipereaza si se taie pt a nu fi prea mari (ma refer pentru  piticii mei ). Se baut 3 oua bine cu un praf de sare intr-un castronel,iar in altul se pune faina alba . Se pune ulei intr-o tigaie la incins bine apoi se pun filetele...

Ficatei cu pipote si cartofi

In Ficat la 18 Iul 2010

Se caleste ceapa apoi se pun pipotele( fierte dinainte in apa cu putina sare) se lasa sa fiarba 15 minute apoi se pune ficatul ,cartofii taiati cubulete si ardeiul taiat bucatele mari,sare,piper si 1 canita de apa se lasa sa fiarba la foc potrivit 15 minute apoi se pune patrunjel verde si se...

Desert pt piticii mofturosi

In Mancare copii la 15 Iul 2010

Se pune 450 ml lapte pe foc cu zaharul ,restul se ameteca cu praful de budinca si apoi se pune peste lapte se amesteca bine pana se imgroasa ca o smantana groasa apoi se ia de pe foc . Se procedeaza la fel pentru toate 3 budincile conform instructiuniloe de pe plic Am pus putin pandispan de...

Pulpe marinate in bere

In Pui la 15 Iul 2010

Se amesteca bine toate condimentele cu berea . Pulpele de pui se spala bine, apoi se curata  si se taie in doua si se cresteaza putin sa se patrunda mai bine(, data viitoare pun portie dubla  ............au fost super bune) Se pun pulpele la marinat in bere  3-4 ore sau eu am...

Pizza cu doua blaturi

In Pizza la 13 Iul 2010

Se pun toate ingredintele pentru blat in masina de paine si se lasa la framantat si dospit. Se imparte aluatul in 2 si se intind doua foi cat tava in care  coaceti pizza. Eu am pus in cea de la aragaz si e de 45/37 (deci am masurat tava fetelor) se unge tava cu putin unt sau ulei apoi se...

Ciorba de spanac cu bors

In Supe/Ciorbe la 13 Iul 2010

Se curata spanacul si se taie. Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste 2 minute in ulei dupa care se pune spanacul si se mai caleste 3-4 minute apoi punem apa si sare,se lasa sa fiarba 10 minute apoi se pune orezul se mai lasa 7-8 minute sa fiarba iar apoi se pune borsul se da 2 clocote apoi se...

Pizza cheesy bites

In Pizza la 13 Iul 2010

Se framanta aluatul pentru blat si se lasa la dospit. Dupa ce a dopit se imparte aluatul aproximativ in jumatate. Din partea cea mai mica am intins o foaie si am taiat-o rotund pe care am pus-o intr-o tava rotunda unsa cu unt ,sa nu fie pana in marginea tavii, se lasa 3 cm, asa se zice in...

Ciorba de fasole verde cu bors

In Ciorbe la 13 Iul 2010

Se curata fasolele  si se taie bucati Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel si telina(se pot lega cu putina apa frunzele) in apa cu sare si ceapa intreaga si eventual putin...

Inghetata de banane cu caramel

In Dulciuri la 13 Iul 2010

Se zdrobesc bine bananele cu badidora apoi se pun laptele si frisca se amesteca bine dupa care zaharul si sucul de lamaie Se pun toate in masina de inghetata si se lasa 20-25 minute cand e gata Se pun in cornete de ingetata iar desupra caramel E grozava,insa pitici nu au avut rabdare sa...

Supa de bulion cu taitei (fara carne)

In Supe/Ciorbe la 11 Iul 2010

Se curata morcovii,telina,patrunjelul radacina si se taie bucati apoi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si delikat impreuna cu ceapa . Cand sant fierte se pun taiteii  si se mai da gust daca e cazul , se lasa sa dea 3-4 clocote apoi se pune pasta de tomate si totul e gata...

Rulada cu ciuperci si omleta

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se bat ouale cu un praf de sare si patrunjel verde,(eu am facut intr-o tigaie dar arata mai bine daca se coace intr-o tava patrata la cuptor,se lucreza mai usor) Ciupercile (palarioarele) se prajesc in ulei cu putina sare si se apasa bine cu furculita pe ele pt a se aplatiza bine . Ceapa se...

Cus- cus cu 3 feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se pune untul la topit intr-o craticioara apoi se pune cuc cusul se amesteca bine dupa care se pune 1  -3/4 cana de apa sau daca mai e nevoie se mai poate completa cu apa si se amesteca bine pana scade toata apa . Apoi se pune branza de vaca si se amesteca bine dupa care se pune...

Prajitura cu branza si stafide

In Prajituri la 11 Iul 2010

Se bat ouale intregi cu zaharul apoi se pune laptele ,uleiul,praful de copt,vaniliile,cacao si faina. Se amesteca bine toate impreuna,este o compozitie mai mai moale mai lichida. Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava unsa si tapetata iar cealalata jumatate se lasa deoparte si se...

Lamai umplute cu crema de peste

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se pune tonul  la scurs de ulei Ceapa se toaca marunt si fin Ouale se fierb sa fie tari, dupa ce s-au racit se toaca marunt sau se dau prin razatoare Se amesteca bine si se face cu badidora pestele  . Se amesteca toate impreuna (pestele,untul,ceapa,ouale ,sucul de lamaie)...

Inghetata de ciocolata

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Se bat ouale intregi cu zaharul, bine. Ciocolata se topeste apoi se pune laptele si zaharul sa fierba impreuna,dupa care se amesteca cu galbenusurile pana se  ingroasa, la foc mic Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune la rece 30 minute apoi se pune in masina de inghetata se lasa la...

Oua umplute(golurile spaniei)

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se fierb ouale in apa cu sare sa fie tari,apoi se curata se taie in doua si se scoate galbenusul. Conserva de carne se zdrobeste bine apoi se amesteca cu galbenusurile ,untul si piper ,sare numai daca e cazul. Se umplu ouale cu pasta obtinuta . Pe un platou se pune salata verde apoi se...

Franzelute umplute cu ciuperci

In Mancaruri de post la 11 Iul 2010

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei apoi se pun bucatele de ardel rosu . Ciupercile se curata, se taie bucatele mici apoi se pun peste ceapa calita cu ardei se pune sare,piper,usturoiul pisat si patrunjel verde tocat se lasa pana scade apa,Daca lasa prea multa apa se pun la scurs...

Rosie umpluta cu salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se taie rosia feliute dar nu pana la baza apoi se umple cu salata de vinete Vinetele se coc se lasa la scurs apoi se toaca, se amesteca cu maioneza ,ceapa tocata ,sare ,piper . Se serveste ca si aperitiv ,este grozav ,am vazut la Oana si mi-a placut tare mult ,si la Danuta Se pot umple...

Desert prajitura zi si noapte

In Prajituri la 11 Iul 2010

Blat:  Se bat 6 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o spatula, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se unge o tava, se pune hartie de copt, se rastoarna compozitia in tava si...

Salata cu "palitos de mar"

In Salate la 10 Iul 2010

Se taie salata marunt, se pune pe un platou apoi se pune telina razuita,morcov razuit ,ardei rosu  taiat bucatele ,patrunjel verde,castraveti taiati feliute sau jumatati,rosii,ceapa, bastonasele de peste(care in prealabil au fost dezghetate) se taie bucati mai mici de1,5- 2 cm .........se...

Chiftelute de dovleac cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2010

Se curata dovlecelul si se da prin razatoarea cea mare apoi se lasa la scurs, dupa care se amesteca cu sare ,piper se framanta bine apoi se pune usturoiul pisat ,faina,cascavalul ras,oul,patrunjelul  verde tocat si pesmetul se amesteca bine . Se ia din compozitie cu lingura sau se uda...

Afisate 331 - 360 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Poartă şosete ude înainte de a merge culcare! Ceva incredibil se va întâmpla! Te vei uda la picioare!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]