nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Pizza pe blat de cartofi

In Pizza la 25 Mai 2010

Se curata cartofii si se razuiesc, se amesteca cu sare si se storc putin, dupa care se amesteca cu oul si faina alba , piperul iar la final patrunjel verde tocat si usturoiul pisat bine Se pune putin ulei intr-o tigaie(mica ) apoi se imparte compozitia in 2 si se pune cu lingura si se intinde...

Supa de curcan cu taitei de casa

In Supe/Ciorbe la 25 Mai 2010

Am pus carnea la fiert cu zarzavaturile curatate si spalate,sare,patrunjel verde(eu il leg cu ata ) in oala minune cum zic eu Dupa ce toate au fiert bine (fierbe repede in oala minune 30-40 minute)se strecoara apoi se pune din nou pe foc si se pune fideaua (taitei de casa) se lasa sa fiarba...

Piure spumos

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2010

Se curata cartofi se taie cubulete si se pun la fiert (eu ii fierb la aburi 20 minute)dupa care se amesteca cu sare se zdrobesc bine apoi se pune untul bucatele si se mixeaza foarte bine dupa care se pune laptele caldut si la final samantana si se mixeaza foarte bine la viteza maxima Va iesi...

Platou cu aperitive

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2010

Sunca se umple cu salata de beouf apoi se ruleaza si am pus cate o masline neagra la capat Rulada de curcan se baga la cuptor inante 20-30 minute intr-un vas cu putin unt,apoi se lasa la racit(cald nu se poate taia bine)dupa care se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza pe un platou apoi...

Biscuiti spiralati

In Dulciuri la 25 Mai 2010

Se amesteca bine untul cu laptele fierbinte,apoi se pun ouale amestecate cu zaharul pudra si faina Se framanta bine un aluat ,totul depinde de oua daca oul e mare s-ar putea sa intre 550 g faina. Se imparte coca in 2 parti Intr-una se pune vaniliile si se framanata bine pana se...

Ficatei de pasare in corset-retata lui Vlad

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2010

Se pregatesc ficateii ,marul se taie feliute Se ia o bucata de bacon se pune 1 ficatel de pui apoi o frunza de salvie si o feliuta de mar dupa care se ruleaza si se stange bine cu o scobitoare Se pun ficateii impachetati in corset intr-o tava unsa(eu am pus putin unt) si se stopesc cu vin...

Snitele de porc

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Carnea se bate putin apoi se sareaza si se pipereaza Oul se bate bine cu putina sare Se dau bucatelele de muschi prin faina apoi prin ou ,din nou prin faina si apoi din nou prin ou (eu asa obisnuiesc sa le dau de 2 ori) apoi se prajesc in ulei foarte bine incins la foc potrivit Se...

Salata de fructe cu coniac

In Dulciuri la 23 Mai 2010

Se spala bine fructele apoi se taie cubulete si se amesteca bine toate la fel si cel din compot dupa care se toarna si sucul din compot peste fructe Se pun in boluri si se stopesc cu putin coniac apoi se pune frisca batuta foarte bine  si eventual putin caramel-optional caramelul...

Supa cu stelute de post

In Supe/Ciorbe la 23 Mai 2010

Se curata zarzavaturile si se pun la fiert cu apa si putin delikat Cand zarzavaturile sant fierte se strecoara supa (eu asa fac mereu)apoi se pun stelutele sa fiarba in supa 5-6 minute dupa care se stinge focul Eu pun din nou in supa doar morcovi,piticilor mei le plac mult morcovii fierti...

Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez

In Peste la 23 Mai 2010

Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de...

Garnitura de morcovi caramelizati in vin

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Se curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei , se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul si se amesteca bine sa se caramelizeze putin dupa care se pune vinul rosu si se la sa sa fiarba la foc...

Prajitura cu branza si fanta

In Prajituri la 23 Mai 2010

Se separa albusurile de galbenusuri ,apoi se bat bine , cand sunt batute bine albusurile se pune zaharul apoi se mai bate putin dupa care se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula fara a se mai bate si se pune apa amestecata cu galbenusurile si faina si la final se pun, daca doriti sa...

Baghete cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Se framanta bine faina ,laptele praf,sarea apoi se pune apa calduta dizolvata cu drojdia , zaharul si uleiul si se framanta bine apoi se lasa la dospit(eu le pun in masina de paine) Dupa ce  a dospit se imparte in 6 parti si se intinde cate o foaie care se unge cu putin ou batut apoi se...

Tort -budinca de orez cu mere caramelizate

In Dulciuri la 23 Mai 2010

Se pune laptele la foc apoi se spala bine orezul si se fierbe cu putina sare intr-o craticioara cu putina  apa(1 canita), dupa ce a apa a scazut se pune peste lapte si se amesteca bine, se lasa sa fiarba la foc mic .Cand orezul e fiert se pun 5 linguri de zahar  se mai lasa sa dea...

Aperititv din rosii cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2010

Se spala bine rosia (am gasit de gradina) se taie in 5 feliute (depinde de rosie). Se pune branza intr-un pistol sau sprit si se orneaza rosia,dupa care se pune sunca taiata foarte marunt, apoi  1 lingura de maioneza (eu nu am mai pus), cascaval ras si  masline. Se taie in 4 si se pune...

Cremes

In Dulciuri la 19 Mai 2010

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc Crema: 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de faina pline cu varf bine asa cat sta pe ele si apoi treptat laptele cate putin sa nu se faca cocoloase....

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2010

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea cu gauri mari Ouale se fierb, sa fie tari. Se unge un vas cu unt, apoi se pune un strat de cartofi  razuiti , apoi 4 oua razuite si ele, branza zdrobita sau razuita ,cateva cubulete de unt ,sare si piper dupa care se...

Clatite umplute cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 18 Mai 2010

Se face aluatul de clatite ,se amesteca bine ouale cu vanilia si coaja de lamaie, apoi se pune laptele si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. La final se pune 1 canita de ulei Se coc clatitele ,eu nu mai pun ulei in tigaie deoarece am pus in compozitie si daca tigai e buna...

Tort piramida din clatite

In Dulciuri la 18 Mai 2010

Se coc clatitele simple (ou,faina,lapte,coaja de lamaie,vanilie si putin ulei)eu am copt mai mult de 21 Se umplu 6 clatite cu gem de capsuni si se aseaza pe un platou ,apoi se pun 5 cu gem de prune ,4 cu zahar,3 cu gem de capsuni,2 cu gem de prune si 1 cu zahar. Eu asa am pus nu este o ordine...

Pui cu cus- cus

In Pui la 17 Mai 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt apoi se pune la calit in ulei, dupa 3-4 minute se pune si ardeiul taiat cubulete. Carnea se taie cubulete(fara piele si os) si se prajeste putin in unt(1 lingura)sa se rumeneasca putin si se condimenteaza cu sare si piper  si curry dupa care se pune...

Ciorba de cartofi cu aripioare de pui

In Supe/Ciorbe la 17 Mai 2010

Se curata bine aripile (am pus doar partea de sus,e cu mai multa carne)apoi se pun sa fiarba in apa cu sare Cand aripile au dat 2-3 clocote se spumeaza bine apoi se pune morcovul taiat rondele si ceapa si se lasa sa fiarba 10 minute dupa care punem si cartofi curatati si taiati cubulete, se...

Pasta de mititei

In Mancaruri cu carne la 16 Mai 2010

Se toaca toata carnea si se amesteca bine apoi se pune sare,piper,cimbru,condimentul pt mititei,iar usturoiul se curata se zdrobeste bine si se amesteca bine cu apa minerala. Se ametesteca bine toate condimentele si se framanta foarte bine, la sfarsit se pune bicarbonatul si se  amesteca...

Salam de biscuti

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se zdrobesc biscutii nu foarte tare apoi se amesteca cu cacaua Untul se topeste apoi se pune zaharul si apa si se lasa sa dea un clocot, apoi se pune si ciocolata neagra sa se topeasca. Se toarna compozitia peste biscuti (nu puneti tot dintr-o data, totul depinde de biscuiti depinde cum absorb...

Paine graham cu masline verzi

In Piine la 16 Mai 2010

Se inmoaie drojdia in apa calduta apoi se pune zaharul si sarea. Se pun in masina de paine ,apoi se pune faina ,taratele,faina integrala,untul topit si uleiul. Se lasa sa le amestece bine, apoi cand piuie masina de paine se pun maslinele tocate, nu foarte marunt (eu am pus masline verzi,aseara...

Torturi cu fructe si frisca

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,apoi se pun sucul de lamaie si zaharul si se bate bine,dupa care se pun galbenusurile si faina si se amesteca cu un tel nu se mai bate. Se pune intr-o tava (eu am pus in tava rotunda)unsa bine si se da la cuptor pt 30 minute Cand blatul e...

Fasole frecata

In Mancaruri de post la 15 Mai 2010

Se spala bine fasolea si se pune sa stea in apa de seara pana dimineata Dimineata se pune la foc cu morcovi curatati , ceapa, sarea ,usturoiul si apa Cand fasolea e fierta se scurge de apa, se scoate ceapa si se amesteca bine cu badidora apoi se strecoara (se trece) printr-o sita(noua ne...

Chec rapid

In Dulciuri la 15 Mai 2010

Se amesteca bine zaharul cu ouale si vanilia ,apoi se pune faina,coaja de lamaie si laptele,iar spre final romul si  uleiul(untul topit) Se unge o tava rotunda (am pus eu) cu putin ulei sau unt si  folie de aluminu se pune compozitia de chec din care se ia putin si se amesteca cu...

Ciorba de fasole verde-post

In Supe/Ciorbe la 15 Mai 2010

Se curata morcovul ,telina se taie bucatele, se curata si ceapa si se pun sa fierba in apa cu sare si ardeiul taiat intr-o oala cu  3-4 litri cu apa Fasolea se curata si se spala bine apoi se taie bucatele si se pune peste zarzavaturi si se lasa sa fierba impreuna toate Cand fasolea...

Tocanita de ciuperci -post

In Mancaruri de post la 15 Mai 2010

Se curata ciupercile ,se spala ,apoi se taie bucatele Ceapa se toaca marut si se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele,sare si piper Cand ceapa e calita se pun ciupercile si se lasa la fac potrivit sa fierba cu 1 canita mica de apa Cand ciupercile sunt fierte se amesteca...

Sarmale cu frunza de vita-post

In Mancaruri de post la 13 Mai 2010

Se spala bine frunzele apoi se oparesc putina in apa cu otet sau sare de lamaie(oricum sunt ele mai acrisoare putin)cateva minute sa nu se rupa Se caleste ceapa tocata in ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se lasa la calit putin dupa care se pune orezul spalat bine se mai calesc...

Afisate 451 - 480 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]