nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Ciuperci fripte cu piure

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se curata ciupercile si se taie piciorusele(le tocati si faceti alceva cu ele,nu se arunca )apoi se sareaza se pipereaza si se pun la fript in 2 linguri de ulei cu sos de soia ,se `prajesc pe ambele parti apoi se scot si se pun pe un platou  (burtica in sus) Cartofi se curata se taie si...

Cartofi acordeon cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se curata cartofii de coaja si se cresteaza feliute dar nu pana jos de tot ,se sareaza apoi se pune cate o feliuta de bacon, una de cascaval si tot asa pana la capatul cartofului.Depinde in cate felitue il taiati. Se unge un vas  yena cu unt, apoi se pun cartofii, se pun bucatele de unt...

Ciorba de pui a la grec

In Supe/Ciorbe la 7 Iun 2010

Se spala bine puiul, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare (eu am facut intr-o oala de 6 litri) Morcovul se curata si se razuieste sau se toaca ,telina se curata si se taie bucatele mai mari. Morcovul se caleste putin in ulei 2 - minute Cand carnea fierbe se spumeaza bine apoi...

Gogosi in 6 arome diferite

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Se pune faina in masina de paine,laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el ,apoi se pune peste faina,la fel si uleiul si coaja de lamaie si sarea se lasa la framantatsi dospit Intre timp se taie baconul bucatele mici si se prajeste putin, carnaciori si pieptul de curcan se prajesc...

Piept de curcan cu piure

In Mancaruri cu carne la 4 Iun 2010

Se curata cartofii si  se pun la fiert cu sare .Cand sant fierti se amesteca bine sa se zdrobeasca apoi se pune untul ,apoi laptele fierbinte si smantana si se mixeaza foarte bine. Pieptul de curcan se taie in felii si se lasa intr-un vas cu lapte doua ore si se pune la rece(carnea este...

Conopida cu sos de tomate

In Mancaruri de post la 4 Iun 2010

Se desface conopida buchetele apoi se fierbe Morcovul se curata si se taie pestisori Ardeiul se taie cubulete Intr- tigaie de teflon se pune putin ulei si apoi morcovul si ardeiul se lasa sa se caleasca bine 5 minute apoi se pune pasta de tomate,sare ,piper Intr-un vas de yene se pune...

Sos cald de conopida

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Se desface buchetele conopida si se fierbe in apa cu sare(sau la aburi) Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei la fel si usturoiul se calesc impreuna 5 minute apoi se pune conopida fiarta si se amesteca bine cu ceapa se lasa sa se caleasca putin impreuna 5 minute ,apoi se zdrobeste bine...

Gem de capsuni in vasul roman

In Dulceata / Gem la 3 Iun 2010

Se curata capsunele de frunzulite se spala apoi le-am pus in vasul roman un rand de capsuni unul de zahar si tot asa pana sus. Am pus vasul la cuptor si din cand in cand am mai amestecat in el,  cred ca l-am lasat vreo 3 ore in cuptor la foc potrivit La final am pus sucul de la 3 lamai...

Omleta cu ciuperci si marar

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se curata ciupercile si se taie bucatele mici (lasam 5 pt decor netaiate)apoi se calesc putin in ulei si 2 linguri sos de soia,se lasa 3-4 minute,cele 5 ramase se cresteaza sub forma de floare si se prajesc separat in putin  ulei(ideea am luat-o de la Mariana-Roberta) Ouale se bat cu...

Prajitura cu cirese si budinca

In Prajituri la 2 Iun 2010

Se amesteca bine praful de copt cu untul si cu oul pana se face spuma apoi se pune faina cate putin si laptele caldut si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase .Se unge o tava (mica nu tava mare)cu ulei apoi se pune folie de aluminiu si se toarna compozitia se pun ciresele cu tot cu samburi...

Rulada cu ciuperci si sunca

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se intinde foaia putin cu sucitorul Ciupercile se curata si se toaca cu tot cu piciorusele de la ciuperci apoi se calesc intr-o tigaie cu putin ulei si cu ceapa tocata,sare si piper,se lasa sa fiarba 10 minute pana scade sucul de pe ciuperci apoi se amesteca cu sunca tocata ,150 g cascavalul...

Tortilla cu cartofi si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se curata cartofiI se taie in 4 si apoi se taie feliute  subtiri,vor  iesi ca triunghiurile Ceapa ce curata si se toaca marunt Se pun 5linguri de ulei intr-o tigaie de teflon de preferinta sa nu se prinda si se pun cartofi se sareaza se pipereaza si se lasa sa se prajeasca la foc...

Fursecuri Ovis Molis "esuate"

In Dulciuri la 2 Iun 2010

Se freaca untul spuma cu zaharul apoi se pune galbenusul ,praful de copt,sarea si faina si se framanta bine apoi se lasa la rece 30 minute. Se formeaza bilute rotunde si cu dosul lingurii de lemn se face o gaura in mijloc unde se pune gemul de caise sau capsuni. Se pun intr-o tava unsa sau...

Salata de varza

In Salate la 2 Iun 2010

Se taie varza sau se toaca marunt apoi se amesteca cu sare si piper ,se amesteca cu 1 lingurita de otet de mere si 4 -5linguri ulei de masline Se poate ameteca cu rosii sau se poate servi simpla,este chiar indicata in curele de slabire

Ciuperci cu cartofi la cuptor

In Mancaruri de post la 2 Iun 2010

Se curata cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert Ciupercile se curata de pielita si de picioruse,se sareaza si se pipereaza apoi se prajesc in putin ulei de masline, 1 lingurita nu mai mult,pe ambele parti Usturoiul se curata si se zdrobeste apoi se amesteca bine cu sare si 3 linguri de...

Costite cu cartofi la cuptor

In Mancaruri cu carne la 1 Iun 2010

Se taie costita bucati . Cartofii se curata de coaja si se taie in 4 Usturoiul se curata si se piseaza apoi se amesteca cu sare ,pasta de tomate si vin. Se unge un vas cu unt apoi se pun costitele cate una si cate 2 bucati de cartofi si iar costita si iar cartofi. Ceapa se curata si se...

Steagul ROMANIEI din jeleu

In Dulciuri la 1 Iun 2010

Se pun 250 ml apa pe foc intr-o craticioara, apoi se pune un plic de praf de jeleu si se amesteca bine 4-5 minute. Se pune colorant, apoi se pune in forme si se da la rece Se procedeaza la fel pt toate cele trei culori. Rezultatul e acesta iar maine o sa pun mai multe poze dupa ce sa...

Ciocolata 1 iunie

In Dulciuri la 1 Iun 2010

Se ia o tava sau un vas de yena si se pune folie de aluminiu sau de plastic Se prepara BLATUL  DE CACAO :se pune zaharul si apa la foc apoi untul si se lasa pana se topesc toate apoi se ia de pe foc si se pune laptele praf,cacaoa si romul se amesteca bine apoi se toarna in tava cu folie...

Bors cu fasole si tarhon

In Ciorbe la 1 Iun 2010

Se spala bine fasolea apoi se lasa in apa (eu o las de seara pana dimineata)va fierbe mai repede. Morcovul se curata si se taie la fel si ceapa se curata si se lasa intreaga Fasolea se pune la fiert impreuna cu morcovul,ceapa,sarea si putin delikat si 2 litri de apa si se lasa sa fiarba...

Bezele a la bebe

In Dulciuri la 31 Mai 2010

Se bat bine albusurile cu un varf de cutit de sare, apoi se pune sucul de lamaie si se bat bine. Se pune zaharul si se bate pana spuma devine albicioasa si tare Se pune in pistolul de forme  sau in punga cu colt taiat si se pun in tava unsa cu putin ulei . Se coc cu usa la cuptor...

Shaorma cu carne de curcan

In Mancaruri cu carne la 30 Mai 2010

Se pregatesc lipiile, se pun toate ingredientele in masina de paine si se framanta bine apoi se lasa la dospit.Dupa ce au dospit se ia cate o bucata din aluat si se intinde cu sucitorul in forma rotunda (cat de cat)apoi se coace intr-o tava de teflon fara ulei pe ambele parti Pieptul de...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 30 Mai 2010

Se amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert Galbenusurile se separa de albusuri Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele  fierbinte, se lasa 2 minute, se intorc de pe o parte pe alta apoi (se umfla putin cresc ,apoi scad )se...

Aripi de curcan marinate, preparate in cuptor, cu cartofi

In Curcan la 30 Mai 2010

Se prepara sosul pentru marinat Se amesteca toate ingredientele cu badidora foarte bine,apoi se pune sosul peste aripile de de curcan sa le cuprinda bine apoi se pun intr-o cutie cu capac sau punga si se lasa la marinat pana a doua zi (le pregatiti  de seara si a doua zi doar le puneti...

Paine cu susan

In Piine la 30 Mai 2010

Se pune faina,taratele ,sarea in masina de paine .Apa se incalzeste putin apoi se pune drojdia si uleiul si se amesteca bine dupa care se pune peste faina,se lasa sa o framante bine .intre timp se pune susanul intr-o tigaie mica si se prajeste putin(da un gust aparte)apoi se pune peste aluat si...

Cartofi cu sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2010

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se taie feliute (cipsuri). Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei un stat de cartofi apoi unul de cascaval ras, unul de bacon taiat cubulete mici, sare si din nou cartofi,cascaval,bacon,sare. Ultima operatiune se pune ultimul stat de cartofi taieti...

Penne cu ton si tomate

In Paste la 29 Mai 2010

Se pune apa la fiert cu sare ,cand apa clocoteste se pun pennele si 2-3 linguri de ulei(ca sa nu se lipeasca) Separat se curata ceapa se caleste in 2-3 linguri de unt apoi se pune pasta de tomate ,sare si piper macinat se lasa sa dea 2 clocote apoi se pune tonul scurs de ulei  si...

Prajitura desteapta cu ciocolata

In Dulciuri la 28 Mai 2010

Laptele,zaharul,ciocolata si untul se pun pe soba pana se dizova bine toate,apoi se lasa la racit putin Galbenusurile se amesteca cu vaniliile  ,iar dupa ce laptele cu ciocolata s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile iar apoi treptat se pune faina cernuta,iar la final albusurile...

Arici-paine

In Mancare copii la 26 Mai 2010

Se pune faina,sarea ,zaharul brun in masina de paine apoi se amesteca laptele caldut cu miere de albine,drojdia si untu topit.Se framanta bine toate si se lasa la dospit Dupa ce aluatul e dospit se imparte in 8 bucati (eu am gresit am facut 7 si nu am  mai remediat). Se ia fiecare...

Cus-cus cu cartofi si ciuperci

In Mancaruri de post la 26 Mai 2010

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei se pune si sosul de soia apoi,ardeiul taiat sau tocat,se pun cartofi taiati cubulete si ciupercile taiate,tocate cum va place,sare ,piper si putin delikat sau vegeta(de obicei la cele de post mai pun pt gust ,ma refer la delikat)se pune apa si se...

Cartofi umpluti cu ciuperci

In Mancaruri de post la 26 Mai 2010

Se pun cartofi sa fiarba in coaja aproximativ 30-35 minute Se curata de coaja apoi se scobesc bine cu un cutit cu varf se ung cu putin ulei inauntru apoi se sareaza si se umplu cu compozitia de ciuperci Ciupercile se curata si se taie marunt sau se toaca Ceapa se toaca si se pune la...

Afisate 421 - 450 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]