Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete

Cosulete cu salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Pregatim cosuletele Amestecam faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu...

Tort de mere

In Torturi la 30 Noi 2010

Pt inceput unge tava cu unt, punem zaharul si dam la cuptor cateva minute pana se caramelizeaza putin zaharul. Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli. Scoatem tava si punem feliile de mere peste caramelul format din zahar si dam iar la cuptor pana pregatim blatul...

Tort Diplomat

In Torturi la 29 Noi 2010

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit. Intre timp pregatim blatul astfel: Separam...

Tort fluturas

In Torturi la 27 Noi 2010

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana. Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit. Intre timp facem blatul astfel: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare , adaugam zaharul in...

Tort cu crema de budinca si banane

In Torturi la 17 Noi 2010

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam...

Tort botez (2)

In Torturi la 2 Noi 2010

Cu o seara inainte pregatim fondatul astfel: Topim la baine-marine bomboanele cu o lingura de apa, apoi incepem si framantam cu zahar pudra pana devinde ca o coca, o invelim intr-o folie si o dam la frigider peste noapte. Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le...

Carnaciori inveliti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2010

Lasam foietajul la dezgetat. taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra. Punem carnaciori inveliti in foetaj intr-o ava unsa cu ulei si dam la cuptor cam 15 min. Se pot servii atat calzi, cat...

Cosulete din foietaj cu icre

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2010

Lasam foietajul la dezgetat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam forme rotunde, iar cu ajutorul unui pahar mai mic decupam marginile pe care le suprapunem peste cele rotunde, intre ele le ungem cu albusul batut bine, iar deasupra dam cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptor...

Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella

In Torturi la 27 Oct 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...

Tort bust

In Torturi la 22 Oct 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...

Pizza ursulet

In Pizza la 21 Oct 2010

Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. Intindem...

Pizza cu blat fara drojdie

In Pizza la 10 Oct 2010

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt, apoi adaugam putina apa calduta, incepem sa framantam usor, dupa care punem si uleiul, punem apa cat sa se iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini, daca este nevoie mai puneti putina faina, aluatul nu trebuie sa fie prea tare, ci...

Clatite pufoase reteta cu branza

In Dulciuri la 8 Oct 2010

Clatite pufoase reteta Pentru inceput mixam branza cu zahar pana devine o crema fina, adaugam ouale rand pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt si esentele si omogenizam bine compozitia. Intr-o tigaie punme putin ulei, lasam sa se incinga si punem 2 linguri din compozitie, intoarcem...

Tort cu piscoturi

In Torturi la 8 Oct 2010

Mixam cremele de ciocolata cu 300 ml frisca si 300 ml lapte rece pana se omogenizeaza compozitia. La fel procedam si cu cele de capsuni. Tapetam o forma de tort cu fundul detasabil cu folie alimentara, dupa care vom pune piscoturile inmuiate in putin lapte sau in suc  ( dar nu foarte...

Trandafiri din Sugus

In Dulciuri la 8 Oct 2010

Pentru inceput vom taia carameaua in 4-6 bucatele ( depinde cat de mari vreti sa iasa petalele), apoi asezam fiecare bucatica intre 2 folii de plastic si cu ajutorul sucitorului intindem foarte foarte bine  ( petala astfel formata trebuie luata imediat de pe folie, pentru ca se lipeste)...

Fasole scazuta cu jamon iberico

In Mancaruri cu carne la 3 Oct 2010

Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie, dupa care punem legumele taiate dupa preferinta si lasam sa fiarba impreuna....

Ispita dulce

In Prajituri la 3 Oct 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia apoi punem nutella si amestecam din nou, dupa care turnam compozitia...

Copac aperitive cu fructe

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2010

Pt inceput  montam copaceleul. Spalam fructele. Marul si persica le taiem cubulete. Trecem la impodobirea copacului:D Infigem usor strugurii si cubuletele de mar si piersica in ramurile copacului, iar la baza punem alune. Acest copac este de efect si cu siguranta musafirii vor...

Omleta cu cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2010

Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii  punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper , boia, cimbru , apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare ( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la...

Mini muffins

In Prajituri la 1 Oct 2010

Punem oul intreg intr-u vas, il mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mizam pana nu se mai simte deloc zaharul, punem si smantana, apoi adaugam si faina si omogenizam compozitia. Punem formele intr-o tava pt cuptor, le ungem cu un strop de ulei, apoi luam...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 30 Sep 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, dupa care turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina. Deasupra punem cele 2...

Pandispan amorezat

In Dulciuri la 25 Sep 2010

Separam albusul de galbenus, il batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa, apoi punem galbenusul, untul pe care l-am scos  din timp, ca sa fie la temperatura camerei, nu topit ( adica sa fie uleios ), esenta de vanilie si la sfarsit...

Briose cu bombite de branza si cocos

In Prajituri la 25 Sep 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste albusurile batute spuma, apoi adaugam faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam compozitia. Pregatim...

Omleta mini-amorezata

In Mancare copii la 25 Sep 2010

Batem oul cu praful de sare i de piper. Amestecam cu branzica proaspata. Ungem forma cu unt si punem oul batut. Dam la cuptor 2-3 minute pana incepe sa se umfle putin omleta. Scoatem si punem maslina taiata feliute subtiri, ardeiul taiat cubulete mici si deasupra cascaval ras, dam dn...

Prajitura cu bombite de branza cu cocos

In Prajituri la 24 Sep 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste albusurile batute spuma, apoi adaugam faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam compozitia. Pregatim...

Desert rapid cu biscuiti si Nutella

In Dulciuri la 22 Sep 2010

Rupem biscuitii ( menuet am avut eu), ii punem intr-un bol, peste care punem nutella. Piersica o taiem cubulete si o punem peste nutella, strugurii la fel. Deasupra punem niste bombonele pt decor. Si gata desertul.

Cartofi cu oua ochiuri la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2010

Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii  punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper, boia, cimbru, apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la cuptor...

Clatite cu nutela si banane

In Dulciuri la 19 Sep 2010

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins si cu ajutorul unui polonic turnam...

Clatite cu cacao si frisca

In Dulciuri la 19 Sep 2010

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul, laptele si cacaoa, amestecam usor pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins (...

Pizza andutu

In Mancare copii la 19 Sep 2010

Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete.   Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute....

Afisate 331 - 360 din 688 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]