Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete / Dulciuri

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 30 Mai 2010

Se adauga zaharul pudra peste capsuni, puneti cat doriti, gustati daca vreti mai dulce. Apoi pasati . Opriti un pahar din sorbet pentru a marmora inghetata. Batem bine frisca si o adaugam peste piureul de capsuni. Se pune in doze de plastic si se da la congelator. Se serveste cu sorbet deasupra...

Tort cu mouse de capsuni

In Torturi la 29 Mai 2010

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...

Tort botez

In Torturi la 29 Mai 2010

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem jumatate din...

Panna cotta cu sirop de fructe de padure

In Dulciuri la 27 Mai 2010

Cutia contine un plic praf pt panna cotta si un plic cu sirop de fructe. Laptele se amesteca cu smantana si se pun pe foc pana incepe sa fiarba. Dam la o parte si punem praful pt panna cotta in ploaie, dupa care mai punem 2 min pe foc amestecand usor. Compozitia rezultata o turnam in...

Tort Cadou

In Torturi la 21 Mai 2010

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul, faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...

Fondant marshmallow

In Dulciuri la 21 Mai 2010

Pt inceput puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat . Batem albusurile circa 8 minute. Cu mixerul mergand adaugati sarea, gelatina dizolvata in restul de apa si vanilia ,...

Desert la minut

In Dulciuri la 20 Mai 2010

Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste la baine - marin. Lasam sa se raceasca ciocolata. Intre timp radem pe razatoarea mare coaja de portocala pe care o oparim in 2 ape ( ca sa-i piara amareala), apoi o clatim bine cu apa rece, dupa care o...

Rasfat cu ciocolata si capsuni

In Dulciuri la 20 Mai 2010

Se spala capsunile si se lasa sa se scurga. Se aleg pentru a fi trase in ciocolata numai capsunile cu codita si care sunt mai tari. Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste la baine - marin Lasam sa se raceasca ciocolata si cand incepe sa...

Clatite cu budinca de zmeura

In Dulciuri la 18 Mai 2010

Se bat ouale cu zaharul, sarea, se adauga jumatate din cantitatea de faina, apoi lapte, restul de faina si esenta. Se coc clatitele in tigaia teflonata, unsa cu putin ulei. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet si o dam la rece. Dupa ce s-a racorit umplem clatitele cu...

Bomboane mozaic

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se pun ingredientele intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu cca 20-25 de min, pana se caramelizeaza. Dupa care pisam biscuitii si ii punem in compozitie. Lasam compozitia sa se raceasca si modelam bilute mici pe care le tavalim prin nuca de cocos colorata. Se lasa la frigider...

Tiramisu reţeta cu fructe

In Torturi la 15 Mai 2010

Tiramisu reţeta cu fructe Pt inceput vom pune capsunile la frigider cu putin zahar deasupra pt a-si lasa siropul pe care il vom folosii la inmuaitul piscoturilor. Amestecam praful de crema cu laptele si cu smantana si dam la rece cel putin 10 min. Intre timp preatim piscoturile astfel:...

Rafaello

In Dulciuri la 8 Mai 2010

Untul se pune intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si le lasam pana se topeste si zaharul. Dupa ce s-a topit si zaharul adaugam laptele praf, 150 g nuca de cocos, esenta si sucul de portocale si mai punem din nou pe foc cateva minute mestecand continuu. Lasam compozitia formata...

Tort rapid cu piscoturi

In Torturi la 6 Mai 2010

Pt inceput batem frisca in care punem 1/2 intaritor pt frisca si o dam la rece. Intre timp dam piscoturile prin zeama de la compot si formam un strat din ele peste care punem fineti, bucatele de ananas si un strat de frisca, apoi un alt strat de piscoturi inmuiate in compot si repetam aceiasi...

Inimioara cu ananas

In Prajituri la 3 Mai 2010

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pt cca 30...

Cosulete cu alune si nuca de cocos

In Prajituri la 3 Mai 2010

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina si cacaoa si mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata in forme mici, dupa care punem in...

Prajitura " sunt cu ochii pe tine"

In Prajituri la 25 Apr 2010

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata...

Placinta cu ciuperci

In Prajituri la 24 Apr 2010

Se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel: Calim ceapa in putin ulei de masline, dupa care punem si ciupercile taiate marunt si le lasam pana se inmoaie si scade apa pe care si-o lasa ele, luam vasul de pe fos si lasam sa se racoreasca, dupa ce s-a racorit...

Deliciu cu capsuni si struguri

In Prajituri la 17 Apr 2010

pt inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o dam la racit. intre timp inmuiem piscoturile in putin lapte si le punem sub forma de blat, dupa care le acoperim cu cateva linguri de nutella, peste care punem capsuni taiate felii, apoi peste capsuni punem jumatate...

Strudel cu mere

In Prajituri la 16 Apr 2010

dam merele pe razatoarea mare si le punem la calit intr-o tigaie, in care am topit zaharul, lasam pana scade toata zeama. intre timp pregtim jumatate din foi, le ungem cu ulei pe fiecare in parte. dupa ce s-au calit merele le punem peste stratul de foi pregatite anterior, dupa care urmam...

Rulada turceasca

In Prajituri la 8 Apr 2010

Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, in fir subtire, asta am luat-o de la miha :D, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa....

Rulada cu banane

In Prajituri la 4 Apr 2010

Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic Peste blat se pune crema, apoi cele doua banane, se ruleaza si pe...

Fursecuri

In Prajituri la 4 Apr 2010

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua . Adaugam faina amestecata cu praful de copt si...

Ghoriba (fursecuri Maroc)

In Prajituri la 3 Apr 2010

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua . Adaugam faina amestecata cu praful de copt si...

TORT A LA DANA

In Torturi la 3 Apr 2010

pregatim blatul astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata...

Prajitura de post cu nuca si caramel

In Prajituri la 31 Mar 2010

punem intr-un castron zaharul si apa, lasam putin pana se topeste zaharul, apoi punem uleiul, mixam bine, apoi punem si faina, dupa ce am omogenizat bine compozitia, punem praful de copt stins in otet, esenta, zeama de lamaie si nuca de cocos, omogenizam bn si dam la cuptor intr-o tava unsa si...

Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea

In Prajituri la 28 Mar 2010

1. se curata merele, bananele si portocala de coaja si se dau pe razatoare. 2. intre timp punem cele 5 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam, dupa ce s-a format caramelul punem fructele peste si lasam pana scade sucul din ele. 3. intr-un castron se amesteca galbenusurile cu...

Clatite

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Se bat ouale cu zaharul, sarea, se adauga jumatate din cantitatea de faina, apoi lapte, restul de faina si esenta Se coc clatitele in tigaia teflonata, unsa cu putin ulei. putem umple clatiele cu dulceata, nutela, branza, orice pofteste inimioara voastra.

Clatite banatene

In Dulciuri la 10 Mar 2010

din 2 oua, faina , o lingura de zahar se fac 6 clatite. Branza se amesteca cu un ou ,zahar si zahar vanilat dupa gust., cu aceasta compozitie umplem clatitele. batem 3 galbenusuri  impreuna cu 3 linguri de zahar, zahar vanilat si smantana. amestecul rezultat se toarna peste clatite...

Placinta cu branza si stafide

In Prajituri la 4 Mar 2010

se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel: amestecam 2 oua cu zaharul si smantana bine pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si branza si stafidele si mai amestecam pana se formeaza o compozitie omogena.. pregatirea foilor: ungem tava cu ulei si...

Tarta cu fructe

In Prajituri la 4 Mar 2010

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie . Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga faina, praful de copt si se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma...

Afisate 211 - 240 din 252 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]