A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ensalada - în stil dominican

Postat de: simonacallas in Salate

Din gălbenuşul de ou, uleiul de măsline, uleiul de rapiţă şi sucul de lămâie se prepară maioneza.  Varza şi morcovul, spălate şi tăiate în fâşii subţiri, se...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: raluka93 in Prajituri

Aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta.Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.Dupa ce s-a racit, se adauga cate un...Citeste continuarea

Empanadas cu pui si pasta de avocado

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Aluat: Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: babi5 in Prajituri

Am pus apa, sarea si uleiul intr-o cratita si am pus la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus faina toata si am amestecat repede pana s-a obtinut un aluat bine legat. Am dat de-o parte si am...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: mada91 in Prajituri

- Punem apa cu uleiul si  sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul. - Lasam compozitia la racit...Citeste continuarea

Extract de vanilie

Postat de: mena29 in Dulciuri

Avem nevoie de 5 pastai de vanilie. Cu un cutit ascutit la varf,taiem pe lungime fiecare pastaie in parte.Cu varful cutitului alunecam usor de-a lungul pastaii si adunam semintele de vanilie.Le...Citeste continuarea

Eclere cu vanilie si ciocolata

Postat de: papabundetot in Prajituri

Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet...Citeste continuarea

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata   odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se...Citeste continuarea

Extract de menta

Postat de: Ina in Bauturi

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un  recipient de sticla si daugam alcoolul,...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: pushaa in Prajituri

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce...Citeste continuarea

Estonian Kringel (de post)

Postat de: ana77 in Prajituri

Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul,...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: caroline in Dulciuri

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce...Citeste continuarea

Eclere simple, reteta clasica si...

Postat de: Giana in Prajituri

Cum se prepara Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros: Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: RoXx in Dulciuri

Prepararea cojilor de eclere : Intr-o cratita la foc mic,se pune apa impreuna cu uleiul,zaharul si un praf de sare.Cand incepe sa fiarba,se adauga faina si se amesteca continuu cu o lingura de...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

Postat de: mihaelar63 in Porc

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o...Citeste continuarea

Știucă umplută

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Se curăță știuca de solzi. Se spală bine cu apă rece. Cu un cuțit tăiem ușor pielea din jurul capului, dar nu de tot să rămână prinsă de cap. Tăiem și coloana vertebrală,...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie si...

Postat de: miry_1704 in Prajituri

Coji Punem la fiert apa si uleiul pana da in clocot, apoi oprim focul si adaugam toata faina si amestecam bine, apoi punem ouale cate unul amestecand continuu. O sa iasa o coca ca o crema...Citeste continuarea

Empanadas cu branza si marar

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Escalop Zingara

Postat de: Lia1 in Porc

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm. Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se...Citeste continuarea

Eclere cu crema de ciocolata alba...

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Aluat: Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte. Adaugam faina cernuta si amestecam energic. Lasam sa...Citeste continuarea

Evantai de vinete

Postat de: postavaru in Mancaruri de legume

Vinetele le spalam iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper . Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella....Citeste continuarea

Eclere cu crema ganche

Postat de: nadea68 in Prajituri

Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se da deoparte si se adauga faina. Se amestea bine, repede sa nu faca cocoloase pana se omogenizeaza si se mai tine pe foc mic pana se...Citeste continuarea

Eureka--reteta de peste 100 de ani

Postat de: adnia in Prajituri

Untul se alifiaza si se mixeaza intr-un bol, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si se obtine o spuma fina. Apoi, lucrand tot cu mixerul, se incorporeaza oul, apoi cate putin din...Citeste continuarea

Ernestines--reteta de peste 100 de...

Postat de: adnia in Prajituri

Migdalele macinate si zaharul pudra se amesteca intr-un bol, se adauga pulpa de caise si se amesteca bine. Se adauga faina integrala de grau, pana se obtine o bila de aluat. Se framanta bine, apoi...Citeste continuarea

Evantai de cartofi

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Crestam cartofii in felii, pana aproape de baza acestora, avand grija sa nu ii taiem de tot. Printre crestaturi punem felii de bacon/kaiser, ii condimentam dupa gust, ii stropim cu putin ulei de...Citeste continuarea

Evantai de vinete cu dovlecel,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja. Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,...Citeste continuarea

Eclere mini cu crema de vanilie si...

Postat de: FlaviaD in Prajituri

 Am umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat....Citeste continuarea

Eclere cu crema si glazura de lamaie

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte. Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana...Citeste continuarea

Evantai de vinete albe cu roşii...

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Vânata am taiat-o  felii foarte subtiri pe lungime pâna aproape de coada,fara a îndeparta codiţa.Am pus sare si piper si am stropit-o cu ulei de masline. Rosia si...Citeste continuarea

Șnițele din pulpă de curcan...

Postat de: panacris in Curcan

Pulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vaniliesi frisca

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si...Citeste continuarea

Evantai cu legume si branza

Postat de: ianculubita in Mancaruri de legume

In boluri separate,punem legumele taiate rondele,mai putin dovlecelul pe care-l feliem sil prajim putin  iar in al bol branza taiata felii;intr-o tava unsa cu unt,punem alternativ rondele de...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: Cornelia89 in Prajituri

Pentru cosuri: Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina  se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase  se adauga...Citeste continuarea

Egg rolls

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Luam foile de placinta si le portionam in fasii late de un lat de palma si lungi de aprox.20 cm.Le ungem cu ulei, presaram mix China si chimen macinat.Calim in wok ardeii cu sare si putin mix...Citeste continuarea

Eclere cu crema de nes,frisca si...

Postat de: papabundetot in Prajituri

Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cojile- Intr-o cratita adaugam apa,uleiul sare si punem pe foc sa fiarba, Cand a clocotit dam deoparte cratita si adaugam faina toata deodata,amestecam repede pana devine lucioasa si nu se...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Mod de preparare coji: Se pune apa la fiert intr-o craticioara cu uleiul si sarea, cand  a clocotit, se da deoparte si se pune toata faina odata si se amesteca repede  pana devine...Citeste continuarea

Experimentul de la Ora 12

Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri

1. Lasati la dezghetat aluatul, iar cand este bine dezghetat, presarati putina faina pe masa de lucru, il intindeti putin si apoi il taiati fasii lungi groase de 3 cm. 2. Salamul se taie marunt...Citeste continuarea

Eton Mess In Cosulete Brandy Snap

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

  BEZEA: Separati albsurile de galbenusuri, apoi mixati albusurile pana ce devin pufoase. Adaugati zaharul putin cate putin pana ce devin lucioase si se formeaza ridicaturi ferme cand...Citeste continuarea

Ecler cu crema de ciocolata

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Fierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

ALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi...Citeste continuarea

Șnițele vieneze cu susan

Postat de: alexa_elena in Porc

Mai intai feliem carnea, apoi o condimentam cu sare si piper si o batem cu ciocanul special. Dupa ce am batut toate snitelele le dam prin faina, presam faina pentru a cadea in farfurie surplusul...Citeste continuarea

Șoricei aromați

Postat de: panacris in Dulciuri

Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se...Citeste continuarea

Empanada cu ton

Postat de: Alexandru29 in Ton

Foile pentru empanada ori le facem acasa ori le cumparam gata facute. Pentru a face foile amestecati faina cu drojdia in apa calduta apoi adaugati uleiul, galbenusul si putina sare dupa care se...Citeste continuarea

Eggs Benedict

Postat de: sasha in Aperitive / Garnituri

Ouale: Punem la fiert apa si cu cele 3 linguri de otet pana face multe bule.  Adaugam cate un ou pe rand, usor si cu grija ca sa nu se desprinda albusul de galbenus. Le lasam sa fiarba 2-3...Citeste continuarea

Empanada cu rosii, ardei si ton

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale. Amestecam cu varfurile degetelor pana...Citeste continuarea

Eclere cu crema de cremsnit

Postat de: marianascarlat in Prajituri

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o coca...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Prima data ne vom ocupa de aluatul pentru eclere . Se pune la fiert apa cu laptele. Se adauga untul si praful de sare si se lasa totul sa fiarba pana se topeste untul. Se adauga toata faina si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]