A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Empanadas cu ciuperci

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Coca - intr-un vas amestecam faina cu sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete, ouale batute usor si framantam o coca nelipicioasa. Invelim coca cu o folie si dam la rece cat pregatim umplutura....Citeste continuarea

Empanadas

Postat de: gaby_d in Pui

Aluat: Intr-un bol amesteca cu mana branza de vaci, sarea  si faina. Daca aluatul e prea moale mai adauga faina (asta depinde de cat de umeda e branza ), iar daca e tare adauga apa rece...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: mihasara in Prajituri

Apa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: angyb in Prajituri

Punem la fiert apa ,uleiul si un praf de sare.Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana...Citeste continuarea

Escalop de curcan in sos de rosii

Postat de: medioto59 in Curcan

Taiem carnea felii subtiri si o batem ca pentru snitele.Condimentam  cu sare.Intr-o tigaie in care am incins ulei de masline punem feliile de carne .Lasam la foc moderat ,la inabusit,circa 5...Citeste continuarea

Eclere pas cu pas (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Prajituri

Prima data ne ocupam de aluatul pentru eclere. Punem la fiert apa cu laptele adaugam untul si praful de sare si lasam totul sa fiarba pana se topeste untul. Adaugam apoi toata faina si amestecam...Citeste continuarea

Eclere cu glazura de ciocolata

Postat de: Retete_din_suflet in Prajituri

Aluat : Se pune pe foc mic, apa cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de sare. Se mesteca bine cu o lingura de lemn pana cand nu se mai lipeste...Citeste continuarea

Eclere mici

Postat de: sasha in Dulciuri

Uleiul si cu apa se un la fiert, cand fierbe se adauga faina deodata si se amesteca continuu pana incepe sa se desprinda de pe oala. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, intre timp pregatim...Citeste continuarea

Eclere cu cremă de vanilie şi...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi cojile de eclere. Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea. Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând...Citeste continuarea

Empanadas cu ciuperci,muşchi file...

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Pentru coca,am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete.Am adaugat apoi ouale si am framantat un aluat pâna a devenit nelipicios. L-am învelit cu folie si l-am pus la...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune pe foc...Citeste continuarea

Eclere cu crema vanilie sau lamaie

Postat de: marcelika in Prajituri

Se face crema de vanilie/lamaie prima data pentru a se raci: Se pune la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul si margarina. Separat intr-un castron se pune restul de lapte cu faina si se...Citeste continuarea

Țușpais de dovlecei cu praz

Postat de: Doinavar in Mancaruri de legume

Curatati dovleceii, ceapa, morcovul si taiati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, dovleceii feli mai grosute. Prazul se curata de mustati si frunze palite si se taie felii subtiri. Puneti...Citeste continuarea

Ștrudel cu vișine

Postat de: panacris in Dulciuri

Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie. ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung...Citeste continuarea

Eclere cu Crema de Ciocolata

Postat de: iqphantom in Prajituri

Pregatire: Coji: Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si  se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc...Citeste continuarea

Empanadas cu carne de pui si ciuperci

Postat de: privatelaura in Pui

Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura....Citeste continuarea

Eclere

Postat de: gyorgy in Prajituri

ALUATUL-  punem intr-un vas la fiert  uleiul, apa, sarea si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca  Dupa ce a dat in clocot, luam oala de pe foc si adaugam faina toata o singuta...Citeste continuarea

Empanadas cu carne de porc si praz

Postat de: Poliana in Porc

Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: getix in Prajituri

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un...Citeste continuarea

Empanadas

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carne

Incingeti uleiul si aruncati in el ardeiul iute rosu, plimbati-l prin tigaie pana da gust la ulei. Adaugati apoi ceapa tocata, chorizo tocat marunt, jambonul tocat si carnea de vita tocata....Citeste continuarea

Șnițele de soia & Orez asiatic...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post

Șnițelele Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare).  După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează...Citeste continuarea

Empanadas cu legume si piept de pui

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La...Citeste continuarea

English breakfast

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare, 15 minute. Se scurg apoi de apa si se amesteca cu ulei, sare, piper si ceapa verde taiata rondele, Se...Citeste continuarea

Eclere cu budinca de vanilie

Postat de: love_cherry in Prajituri

Se pune untul la topit,apoi se adauga apa.Cand a dat primul clocot,se ia depe foc si se adauga faina in ploaie si plicul de zahar vanilat.Lasam sa se raceasca ,apoi incorporam ouale pe rand,unul...Citeste continuarea

Extracte aromate

Postat de: adnia in Sirop / Compot

Se "inchid" aceste minunatii in sticle, pe care le umpleti cu alcool si se lasa la macerat 1 luna. Se scutura sticlele din cand in cand. Se pastreaza la loc racoros si intunecos. Citeste continuarea

Escalop de vacuta cu legume

Postat de: mihaelar63 in Vita

Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete Carnea de vacuta se feliaza si se bate  cu batatorul de snitele . Fiecare felie se condimenteaza cu sare...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Postat de: miha in Prajituri

Cojile pentru eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se...Citeste continuarea

Echter Heidesand

Postat de: ANNA_46 in Dulciuri

Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de...Citeste continuarea

Escalop de vita cu ciuperci

Postat de: lilik in Vita

Prima data amesteca,m putina faina cu sare si piper,apoi daca feliile de carne sunt prea groase le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam dupa plac si le trecem prin faina. Ceapa si...Citeste continuarea

Eclere rotunde cu crema de vanilie...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza...Citeste continuarea

Empanada gallega

Postat de: Ade200 in Aperitive / Garnituri

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi...Citeste continuarea

Eggnog- Lichior de oua

Postat de: Corina33 in Bauturi

Incep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in...Citeste continuarea

Șnițel din soia - rețetă de post

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Se pun bucățile de soia în apă rece cu sare la fiert. În apă adăugăm o foaie de dafin și boabe de piper. Se fierb 10 minute și se lasă la răcit în apa în care au...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Postat de: timea in Prajituri

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii...Citeste continuarea

English Muffins

Postat de: Satisfyyourcravings in Piine

Se încălzește laptele la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și se amestecă până zahărul ester dizolvat. Se lasă la răcit până când ajunge la temperatura...Citeste continuarea

Eclere rotunde :)

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Cojile se prepara astfel:se fierbe apa cu uleiul si sarea,cand fierbe adaugam faina toata odata si amestecam Se lasa la racit si dupa ce se raceste se adauga ouale unul cate unul...niciodata nu...Citeste continuarea

Ștrudel cu brânză

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Aluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel....Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: Creatsa in Prajituri

Punem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand...Citeste continuarea

Effiloché de vita cu brunoise de...

Postat de: Sylvia in Vita

Carnea se fierbe bine inainte ( eu facusem o supa ) .Separat intr-o cantitate de mica de ulei de masline se lasa sa se inmoaie putin ceapa si ciupercile taiate marunt . Se adauga apoi ardeiul...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem...Citeste continuarea

Eclere cu budinca de ciocolata

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza...Citeste continuarea

Ștrudel cu dovleac

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe). Luam una din primele 5 foițe o...Citeste continuarea

Esenta de vanilie si zahar vanilat

Postat de: mitinita in Dulciuri

Pentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: Criss in Dulciuri

In laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si...Citeste continuarea

Ștrudel vienez cu sos de vanilie

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Pregătirea aluatului este bine să se facă cu o zi înainte. Cernem făina, facem în mijloc o gaură și adăugăm restul ingredientelor. Amestecăm ușor cu o lingură, după care...Citeste continuarea

Eclere cu budinca de vanilie

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a...Citeste continuarea

Eros Pista

Postat de: mitinita in Clasice

Se spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta. Borcanul se...Citeste continuarea

Eclere cu crema de budinca

Postat de: ana77 in Prajituri

Eclere: - intr-o cratita punem la fiert uleiul apa si zaharul, iar cand clocoteste adaugam faina si amestecam bine pana obtinemun aluat omogen pe care il lasam sa se raceasca bine - in...Citeste continuarea

Eclere rotunde

Postat de: merisor67 in Prajituri

Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]