Budinca aromata cu prune

de Corinuta in Dulciuri, 13 Aug 2010 | 4676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 130 g zahar
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 130 g prune
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aromata cu prune:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pregateste o tava patrata de 22 cm (eu n-am avut, am facut in tava de tarta). Se pune pe fundul tavii hartie de copt si se unge cu putin unt, apoi se presara zahar pudra. Se spala prunele, se scot samburii si se taie cubulete.

Se topeste untul. Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga pe rand esentele, untul, laptele si faina. Se toarna compozitia in tava pregatita si se imprastie prunele.

Se coace aprox. 35 de minute pana capata o culoare aurie si creste putin. 

Se serveste rece presarata cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aromata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac