Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba

de Criss in Torturi, 3 Iun 2015 | 8776 vizualizari

 

Daca tot e sezonul fructelor mele preferate, atunci profitam de ele la maxim. :) Si ce merge cel mai bine pe caldura asta decat un cheesecake fara coacere, care se face rapid si mai e si foarte bun. Nu arata perfect, avand in vedere ca l-am facut in reprize, intre hranit/spalat/schimbat bebelusa deci nu pot decat sa ma declar multumita de ce a iesit. Oricum gustul e mult mai bun decat aspectul.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -300 g biscuiti populari
  • -3 linguri zahar pudra
  • -150 g unt topit
  • -1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • -600 g branza cremoasa de vaci Pilos
  • -200 g smantana grasa (Sanlacta am folosit eu)
  • -400 ml frisca lichida (Meggle)
  • -90 g ciocolata alba(Milka)
  • -180 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • -2 plic gelatina
  • -50 ml apa rece
  • Jeleu de capsuni:
  • -350 g capsuni
  • -3-4 linguri zahar
  • -1 plic gelatina hidratata in putina apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba:

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura.

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca.  Branza se amesteca cu smantana si zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 300 ml frisca batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna toata umplutura peste blatul de biscuiti.Se pune in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de capsuni.

Capsunile se curata si se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. Cu un blender vertical se mixeaza capsunile pana rezulta un sos mai gros. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni