Ciorba de fasole (Minestra)

de MotanLaOale in Ciorbe, 3 Dec 2010 | 6036 vizualizari

 

Este o ciorba care se face in familia mea de 3 generatzii sub aceasta denumire, nu stiu daca are legatura cu ceva similar din Italia

 

INGREDIENTE

  • 300 g Fasole uscata
  • 1 Ceapa
  • 2 Morcovi
  • 1 Radacina patrunjel
  • 1 Radacina pastarnac
  • 1 Tzelina mica
  • 1 Ardei Capia
  • 2 Cartofi potrivitzi
  • Spaghete(putin aprox 50 g)
  • 2 Rosii(sau din conserva)
  • 1 Lingura bulion
  • Ulei
  • Sare(sau vegeta)
  • Piper
  • Marar
  • Cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (Minestra):

Fasolea se alege si se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune aprox 1 ora.

Intre timp se curatza ceapa si se taie marunt.Se curatza zarzavatul si se taie (sau se da pe razatoare).Eu le tai deoarece imi place sa se vada in ciorba.Ardeiul se curatza si se taie cubuletze.

Cartofii se curatza se taie cubuletze si se pun in apa sa nu se inegreasca.

In oala de ciorba se pune uleiul, ceapa, zarzavatul si se calesc 3-4 minute dupa care se pune o cana de apa si se lasa la fiert 10-15 minute.

Se pune fasolea si se completeaza cu apa daca este nevoie, in functie de cat de deasa va place (cea facuta de mine este o ciorba deasa).Se pune sare (sau vegeta).

Se pun si cartofii si se fierbe inca 15-20 de minute pana sunt fiertzi cartofii dupa care se pun spaghetele rosiile taiate si bulionul se potriveste de sare si se mai fierbe inca 10 minute.

La sfarsit se pune mararul tocat marunt se mai da un clocot si este gata.

Cand se serveste se pun in farfurie fasii de cascaval (taiate cu aparatul de curatzat zarzavat)

Se poate servii cu ceapa rosie sau muraturi.

Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (Minestra)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

07.02.2011, 17:18

@ dia miti multzumesc .... si sa stiti ca nu schimb eu retzeta (are aproape 100 de ani de cand se face in familie) care nu este italiana ci asa o denumea bunica

RuxyRux 1

07.02.2011, 17:23

Motan tot ce e de la bunica e sfant...asa ca fruntea sus si stai in fata!

MotanLaOale 1

07.02.2011, 17:27

@Ruxy multzumesc ..... nu-l bag in seama ar fi prea mare oboseala

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara