Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav

de Ina in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 101988 vizualizari

 

Pentru acest Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, lapte, faina, zahar, nuca, unt, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav
  • Aluat:
  • 5 oua
  • 14 g drojdie uscata ( 2 plicuri dr. Oetker)
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1,1 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Crema de nuca:
  • 300 g miez de nuca prajita si maruntita
  • 5 linguri cu cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri de ou
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri de lapte
  • Pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav:

Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.

Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Intindem  4 foi  dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm si lungi in functie de forma in care coacem cozonacul.

Umplem fiecare foaie cu compozitia de nuca si rulam pe lungime, apoi impletim cate doua rulouri si formam doi cozonaci impletiti, pe care-i asezam in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.

Lasam cozonacii in tavi, la loc cald,  inca 20 - 30 minute , timp in care acestia isi vor dubla volumul.  

Coacem  in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40 minute . Cand devin rumeni, ungem cu albus de ou batut spuma si presaram zahar tos.

Lasam sa se raceasca si apoi putem servi. 

P.S. La cat de frumos miroseau, n-am rezista si-am rupt din ei cand inca frigeau :D 

Incearca si reteta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos si bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

Iti recomandam si reteta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca