Cum se face piure de cartofi

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 20 Apr 2017 | 15108 vizualizari

COMENTARII (10)

Lau 1

20.04.2017, 18:13

bunnn

Merisor 1

20.04.2017, 18:44

Bune sfaturi, multumim!

MotanLaOale 1

20.04.2017, 18:45

Gherca Daniela 1

20.04.2017, 18:50

Rocsi 1

20.04.2017, 21:43

Eu sunt fana piure de cartofi. Il prefer pe cel facut cu zdrobitorul!

dantes 1

22.04.2017, 06:30

MarcelaBratila 1

23.04.2017, 11:21

reteta piure : cartofi albi taiati felii de un centimetru grosime (daca ii tai cubulete mici absorb mai mult din apa si la pasat devin cleiosi ),pune apa clocotita peste cartofi si ii fierbi 10- 15 min (daca ii fierbi 30 min distrugi toate componentele nutritive ) si ii scurgi imediatca altfel se imbiba cu apa si...cleiosi, da ? 50 de grame de unt ajung daca nu vrei sa te hranesti cu bombe calorice , iar lapte pune cate putin, cat iti place . si da, foloseste pasatorul !

tina58 1

25.04.2017, 19:47

Marcela Bratila, cartofii se pun intotdeauna la fiert in apa rece cu sare, nu se pune apa clocotita peste cartofi - intreaba orice bucatar- si nu conteaza daca sunt felii sau cuburi pentru ca, daca nu sunt taiati prea mari, ei fierb in 20 min, conteaza faptul ca trebuie scursa apa imediat iar untul si laptele se pun dupa gustul fiecaruia chit ca bucatarii recomanda o anumita cantitate. SI ceea ce este cel mai important si ai spus-o si tu, este ca piureul se face cu zdrobitorul de cartofi si apoi cu o lingura de lemn in niciun caz cu mixerul sau blenderul pentru ca devine cleios.

Xandrinne 1

26.04.2017, 12:41

Gheorghita_T 1

06.05.2018, 15:14

Foarte utile sfaturile, multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi