Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl in Prajituri, 24 Sep 2020 | 2810 vizualizari

 

Dacă tot a început sezonul dovleacului, zic să pregătim un desert delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 180 g unt
  • 260 g ciocolată amăruie
  • 20 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 80 g făină
  • 80 g cacao extra black
  • Un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g cremă mascarpone
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 400 g piure de dovleac copt
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac:

Piureul de dovleac
Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender vertical.


Baza:
Untul și ciocolata se topesc pe baie de aburi și se lasă să se răcească.
Separat se mixează ouăle cu un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă cacaoa  și se mixează, apoi ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se adaugă făina cernută și se amestecă ușor cu o spatulă, doar cât să se înglobeze.
Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând 4-5 linguri de compoziție, apoi se pregătește crema.

Crema
Se pun toate ingredientele într-un castron și se mixează 1 minut la viteză maximă. Se adaugă 2 linguri de făină și se omogenizează.
Se pune crema peste compozitia cu ciocolată, apoi se adaugă din loc în loc crema de ciocolată păstrată.
Cu ajutorul unei furculițe se face un model marmorat, adică întrepătrundem crema de dovleac cu compoziția cu ciocolată.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar sau un fund din lemn și se lasă să se răcească, apoi se taie cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca