Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei

de Oana in Dulciuri, 10 Oct 2017 | 51430 vizualizari

 

Azi pregatim reteta mamei mele de cornulete fragede. Aluatul este pregatit cu unt, intins in foaie subtire, iar cornuletele le voi umple o parte cu rahat si o parte cu magiun de prune si nuca.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.
Pentru aceste Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt, oua, smantana, rahat, magiun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei
  • 200 gr unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • 150 gr smantana grasa
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 450 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 ml apa
  • Umplutura:
  • 100 gr rahat
  • 2 linguri magiun de prune fara zahar
  • 1 lingura nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei:

Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei

Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie.

Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata.

Se framanta usor pana aluatul se incheaga bine si devine usor elastic si nu se lipeste de maini. Daca este nevoie se adauga cateva linguri de apa rece.

 Se pune intr-o folie de plastic si se lasa 15 minute in frigider pana se pregatesc umpluturile.

Se amesteca nuca cu magiunul de prune. Rahatul se taie cubulete pe un tocator pudrat cu zahar pudra, ca sa nu se lipeasca.

Aluatul racit putin se imparte in patru si se intinde pe rand cate o foaie rotunda cam de 30 cm diametru si destul de subtire, 2-3 mm. Se taie aluatul in 4, apoi in 8 si apoi in 16 triunghiuri.

Se pune cate o bucatica de rahat la baza fiecarui triunghi si apoi se ruleaza cornuletele catre varf. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie de aluat si se umplu cornuletele tot cu rahat.

 

Se asaza apoi in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se pun cu varful in jos ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.

Tava merge in cuptorul preincalzit la 150-160 de grade C, pentru 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Cat se coace prima tava, se pregatesc si restul cornuletelor, pe care le umplu cu magiunul amestecat cu nuca. Se pune cate putina umplutura la baza, apoi se ruleaza la fel, catre varf.

Cornuletele fierbinti se tavalesc repede prin zahar pudra.

Sunt delicioase, foarte fragede, se topesc in gura!

 Incearca si reteta de Cornulete cu rahat colorat sau varianta de Cornulete fragede cu bors, foarte gustoase si fragede.

Iti recomandam si reteta de Cornulete cu nuca si untura, delicioase. 

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti si doriti puteti folosi untura, osanza pentru cornulete, cam 3-4 linguri. Acelea se vor topi in gura!

2

Din cantitatile de mai sus ies doua tavi cu cornulete, a cate 32 bucati fiecare.

3

Este bine sa folositi un gem tare, fara zeama, sa nu se scurga din cornulete. Cel mai potrivit este magiunul si eu am unul fara pic de zahar, este tare bun!

4

Le puteti pastra in cutii cu capac...asta daca rezista mai mult timp :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

11.10.2017, 20:00

Se topesc in gura aceste cornulete, eu stiu asta! Din cele cu magiun vreau si eu!

RachelaBoc 1

13.10.2017, 01:39

Dacă as vrea sa pun doar nuca in cornulete, cum ar trebui pregătită ? Merci!

mihaelar63 1

19.08.2018, 09:21

Chiar acum ar prinde bine cateva . Imi servesc cafeaua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure