Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, reteta copilariei

de Criss in Prajituri, 27 Noi 2012 | 116216 vizualizari

 

Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, oricum s-ar numi, e tot o reteta veche din caietul mamei, dar pe care eu am modificat-o dupa gustul meu, in sensul ca am inlocuit margarina/untul din crema cu frisca. Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura seara si nu ies bine pozele daca nu am lumina naturala.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, reteta copilariei

  • Foi:
  • 250 g zahar
  • 80 g unt
  • 600 g faina
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida (am folosit Meggle)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, reteta copilariei:

Preparare Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, reteta copilariei

Foi: Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea, laptele si bicarbonatul si se pune pe aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia vasul de pe aburi si treptat se adauga faina, se amesteca, apoi se scoate aluatul pe planseta. Se lucreaza pe planseta presarata cu faina pentru ca aluatul e destul de lipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale. In jumatate se pun 2 linguri cacao. Din jumatatea alba se intind doua foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina. Inainte de coacere am trasat cu ajutorul unui liniar doua linii astfel incat sa rezulte doua fasii egale pentru peretii cabanutei si foaia din mijloc am lasat-o putin mai lata. (7.5 cm pentru fasiile laterale si 8.5 cm pentru fasia din mijloc)

Aluatul cu cacao se imparte in 12 bile egale, din care se modeleaza 12 bare care la fel se coc pe dosul tavii.  

Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul, vanilia, laptele si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca batuta. Eu am uitat sa mixez budinca inainte de a o amesteca cu frisca, motiv pentru care in prajitura se vad niste picatele de budinca. :))   Se poate face o crema de vanilie daca aveti timp si chef si nu vreti sa folositi praf de budinca, eu am fost mai comoda :))  

Mai intai se glazureaza cu ciocolata topita peretii cabanutelor. Pe fasia din mijloc se pune crema, apoi 3 bare, din nou crema, 2 bare, crema, o bara, crema si se pun marginile, presand usor sa se lipeasca.

Se lasa prajitura la rece cateva ore.

Alta reteta draga din copilarie este si Prajitura Kati

Recomand si Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, reteta copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa