Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

de Gicuta in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 90661 vizualizari

 

O prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla, pentru ca e o reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!
Reteta de inspiratie: http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/
Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • o lingura faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • un ou
  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 125 g unt 82%grasime
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • miez de nuca prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!:

Preparare Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.

Crema: Amestecam cu un tel oul, galbenusurile, zaharul, praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.

 Glazura: Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare.

 Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe verticala. Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema (calduta). Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi (eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore..doar un colt :)). Deliciu!!

O alta delicioasa prajitura cu nuca este si Prajitura deliciu cu nuca

Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, este un deliciu preferat de toata familia!

Prajitura cu nuca si crema de budinca  arata tare apetisant si o voi trece pe lista cu - de testat!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

19.02.2016, 07:29

Delicioasa!

Xandrinne 1

20.02.2016, 10:39

Ce fain arata! Mi-am salvat si eu reteta.

clarutza 1

23.11.2016, 10:26

Am facut-o si...a disparut foarte repede!!!!!Delicioasa!!!!Multumesc pentru reteta!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert saraberne