Legume la cuptor(de post sau nu)

de nico15 in Mancaruri de post, 13 Noi 2010 | 8554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 dovlecei galbeni
  • 2 dovlecei verzi
  • 2 vinete potrivite
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, piper, ulei, cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor(de post sau nu):

Legumele se spala, cartofi se curata si se taie in bucati mai mari, celelalte legume nu se curata de coaja in asa fel incat sa se vada culoarea vinetelor, a dovleceilor si ardeilor; se taie ceapa rosie julien, se zdrobesc 3-4 catei de usturoi se adauga peste legume, se pune ulei de masline si se presara cimbru.

Se da la cuptor si se adauga treptat apa, dupa ce legumele au fost inabusite. Se lasa in cuptor aproximativ 25 minute dupa care se gusta mancarea, daca este gata se scoate din cuptor si se poate servi.

Aceasta, este o mancare de post dar daca se doreste se poate servii si cu parmezan ras deasupra, cand este aproape gata mancarea se presara 100-150 g de parmezan si se mai da 10 minute la cuptor pentru gratinare.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor(de post sau nu)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

1558 puncte

 Merisor

1100 puncte

oanapl

1010 puncte

cristina1985

200 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneză de post