Mancare de urzici

de Ela68 in Mancaruri de post, 4 Mar 2013 | 10803 vizualizari

 

Cunoastem cu totii beneficiile urzicilor. Din pacate, nu multa lume apreciaza proprietatile lor vindecatoare.
Acestea trebuiesc culese numai din zone nepoluate, nu de la marginea drumului sau de langa casa, din locuri unde ar putea contine substante daunatoare.
Printre nenumaratele beneficii, urzicile elimina anemia, stimuleaza metabolismul, ajuta la detoxifierea organismului.
Asadar, cat le gasim la padure, sa ne bucuram de existenta lor.

 

INGREDIENTE

  •  12 gramajoare de urzici ( cam 2 pungute , pline )
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • 1/2 lingurita Mirodenia ( Fuchs )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga  urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama.

Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de Mirodenia de la Fuchs.

Tocam urzicile ( sau le dam prin masina de tocat daca vream sa ne iasa fine, ca un piure ) si le adaugam peste ceapa calita. Incepem sa adaugam din zeama pe care am oprit-o. Alternam cu faina si amestecam rapid, sa nu se prinda de oala. Pe masura ce amestecam, urzicile  incep sa devina cremoase. In cazul in care zeama oprita nu este suficienta, putem adauga lapte.

Maruntim usturoiul cu ajutorul aparatului si-l adaugam peste urzici. Cu cat procesul de amestecare este mai intens, cu atat obtinem urzici cremoase si fine. Le-am tinut pe foc maxim 15 minute, atat cat sa fie faina fiarta.

Le servim cu mamaliguta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post