Orez cu ciuperci

de Kori in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2011 | 14652 vizualizari

 

Asa e, se mananca mult orez la noi acasa :)), ca si garnitura si in diferite combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 1 ceapa mare
  • 10 catei usturoi
  • 1/2 kg ciuperci champions (sau 2 conserve de ciuperci taiate)
  • delikat
  • ardei rosu (optional)
  • piper
  • 2 cubulete concentrat de pui 
  • patrunjel verde
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci:

Ceapa am taiat-o marunt si ardeiul rosu fidelute si le-am pus la calit pana a devenit sticloasa.

Apoi am pus usturoiul taiat fidelute si am lasat sa se caleasca doar jumate de minut si apoi am pus ciupercile curatate si taiate (scurse, dar se pastreaza zeama daca sunt din conserva) si am mai lasat pe foc putin.

Am adaugat orezul spalat si scurs bine. Am prajit toate impreuna mestecand mereu cateva minute apoi am adaugat apa (de 3 ori cat orez: la o cana de orez 3 cani de apa). Daca ciupercile au fost din conserva se adauga zeama de la ele si apoi se completeaza cu apa. Am adaugat cubulete de pui si putin delikat, piper si am lasat sa fiarba pana cand a fost gata orezul .

Apoi am pus patrunjelul si mararul tocat marunt , am mai lasat 2 clocote si gata.

E foarte bun ca si garnitura rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

26.10.2011, 21:42

Vai nu am mancat orez de 3 saptamani cica nu am voie

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:08

bun bun

babi5 1

16.10.2013, 20:44

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu ciuperci si mozzarella la cuptor