Reteta de preparare a papanasilor

de diaconta in Dulciuri, 2 Apr 2013 | 10516 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Pentru că-mi rămăsese nişte brânzică bună de vaci,m-am hotărât să fac nişte papanaşi că tot nu făcusem demult.Acuma unii ar spune că sunt gogoşi nu papanaşi.Noi aşa îi pregătim.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g brânza de vaci
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri griş
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Ulei pentru prajit
  • Iaurt şi dulceata de maceşe pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul  si aromele.

Am pus grisul si faina pe rând .

Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare.

Depinde foarte mult si de cât este de scursa brânza.

Am format bilute,le-am aplatizat putin si am facut o gaura la mijloc.

Am mai facut si bilute mai mici de pus deasupra celor mari.

Le-am prajit în ulei.

Puteti sa folositi un vas mai mic ca diametru pentru ca papanaşii sa fie acoperiti cu ulei.

Dupa ce s-au prajit pe ambele parti i-am scos pe hârtie absorbanta.

Am servit papanasi cu iaurt si dulceaţă de maceşe.

TIPS-URI

1

ca topping pentru papanasi puteti opta si pentru ciocolata topita sau un sos caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de pere cu crema de iaurt.