Paste semi-carbonara la cuptor

de mihaelaradu in Fusilli, 27 Feb 2011 | 34593 vizualizari

 

Le servim ca fel principal cu un pahar de vin alb. Sunt usor si rapid de preparat si te pot scoate din incurcatura atunci cand ramai fara idei :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet paste (fusili, fundite, etc)
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet de unt/margarina pentru tapetat tava
  • 7-8 feli bacon sau sunca presata
  • 1 cutie smantana
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste semi-carbonara la cuptor:

1. Punem pastele la fiert in apa clocotita. Adaugam un praf de sare si putin ulei.

2. Pentru sos, calim usturoiul in 2 linguri de ulei, adaugam baconul si mai calim 3-5 minute. Adaugam smantana si lasam pe foc inca 5 minute.

3. Pastele fierte si strecurate de apa  le asezam intr-o tava tapetata cu un cubulet de unt/margarina. Turnam sosul peste paste si presaram cascaval ras.

4. Dam pastele la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu.

5. Ultimele 5 minute, pornim grill-ul pentru a se rumeni pastele.

6. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste semi-carbonara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

1558 puncte

 Merisor

1100 puncte

oanapl

1010 puncte

cristina1985

200 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cremoase la cuptor cu ton si masline