Desert prajitura Bounty

de Criss in Prajituri, 22 Ian 2014 | 72589 vizualizari

 

Aceasta prajitura, celebra deja, am gasit-o pe blogul Laurei Sava si pentru iubitorii de cocos reprezinta un adevarat rasfat. Se face atat de simplu si atat de rapid incat practic nu-ti vine sa crezi ca poate iesi ceva atat de bun. Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura pe fuga dar nici nu e nevoie, pentru ca dupa cum am mai spus, e una din cele mai simple prajituri. Laura recomanda sa dublam cantitatea de crema. Eu nu cred ca trebuie dublata, dar data viitoare am sa fac o portie si jumatate de crema si sunt sigura ca va rezulta prajitura perfecta. Singura modificare pe care am facut-o a fost la glazura, in rest am respectat in totalitate reteta Laurei. Reteta este potrivita pentru o tava mica, de 20/30 dare cantitatile se pot adapta in functie de marimea tavii.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase de gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 6-8 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bounty:

Blat: Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se coace blatul aproximativ 20-25 minute. Incercati cu o scobitoare pentru mai multa siguranta.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda, pentru ca devine amar. Se toarna deasupra laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.Cu acest lapte caramel se insiropeaza blatul dupa ce s-a racit.

Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit. Crema va fi destul de groasa si densa dar cu un cutit se poate intinde frumos peste blat. Se pune prajitura in frigider minim 30 minute sa se raceasca bine crema, apoi se toarna deasupra glazura.

Glazura: Ciocolata impreuna cu frisca se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o glazura suficient de fluida cat sa se poata intinde frumos pe prajitura. Dupa ce glazura s-a intarit, se poate taia prajitura in bucati dreptunghiulare. Pentru a nu se manji crema cu ciocolata, se taie cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa fierbinte.

Eu m-am jucat putin si am trasat niste dungi cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Xandrinne 1

03.02.2014, 09:10

E una dintre prajiturile mele preferate.
Ce frumos ai ornat-o!

bianca92 1

06.03.2014, 13:58

ce apetisanta

dorinutza 1

06.05.2014, 11:28

Am facuto si eu dar nu mi a iesit blatul:-\se sfarama tot ,nu pot sa l tai ca se destrama:-(stie cineva de ce?sa mai intamplat cuiva?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata