Pulpe de pui cu sos dulce- picant

de Bunica in Pui, 6 Sep 2014 | 3444 vizualizari

 

In copilarie ,deseori eram fascinata cum de reusea mama sa prepare mai multe feluri de mancare dintr-o pasare! Si iata ca acum cu doua pulpe de pui am reusit sa prepar doua feluri .Nu ca ar fi o mare filozofie.......

 

INGREDIENTE

  • doua pulpe de pui+2 copane de la aripa
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ardei iute
  • verdeata
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sos dulce- picant:

Pulpele spalate se pun la fiert spumandu-le bine.Eu le-am taiat in doua ,ca erau prea mari.

Rosiile spalate ,taiate cubulete mici si pun in cratita peste pulpe.

Cand carnea este fiarta ,lasam focul moale,punem usturoiul zdrobit sau feliat,saram si piperam dupa gust.

Ceapa spalata si feliata julien o punem la calit cu o lingura de ulei si o lingura de apa.Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam o lingura de zahar si lasam 2-3 min. la caramelizat. Se stropeste cu  vinul alb si fierbem pana se evapora vinul.

Sosul l-am iutit putin cu o jumatate de ardei iute.

Turnam sosul peste carne si lasam la fiert 3 minute.

Presaram patrunjel verde tocat si servim cu drag.

TIPS-URI

1

Ardeiul l-am tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos dulce- picant" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci in sos cremos