Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

de Merisor in Prajituri, 19 Mai 2014 | 211378 vizualizari

 

Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica
Mi-a fost pofta de salamul clasic de biscuiti si imediat l-am prestat si tot imediat s-a mancat!
Salamul de biscuiti este un desert delicios si nostalgic, apreciat in multe culturi si gatit in multe variante.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica
  • 400 gr biscuiti Petit Beurre
  • 150 gr rahat
  • 100 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica:

Cum se prepara Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut.

Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.

Taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim, dar nu prea rau.

Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele scurse.

Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untul si il vom pune la foc incet pana se va dilua totul, mestecand din cand in cand.

Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul.

Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.

Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos, apoi il pudram cu cacao sau nuca de cocos, dupa preferinte.

Se poate servi alaturi de frappe de cafea sau lemon ice tea. Recomandam si ciocolata de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu nesquick