Tort Medovik

de Miha in Torturi, 1 Ian 2011 | 17183 vizualizari

 

Bine ne-am regasit in 2011. Va doresc un An Nou mai bun, sanatate, impliniri si prosperitate. Va multumesc ca ati fost alaturi de mine in anul ce-a trecut, sper din suflet ca la fel va fi si in 2011.

La multi ani si armonia sa va insoteasca pe tot parcursul anului.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 60 g unt
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 550-600 g faina (cat cuprinde aluatul, e posibil sa fie chiar si mai mult in functie de marimea oualor)
  • Crema:
  • Crema:
  • 1 kg smantana
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Medovik:

Foi:

Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul  si mierea si se pune vasul la baine-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste considerabil in volum.

Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina.

Aluatul se intinde in foaie cat mai subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii. Eu am intins direct pe fundul tavii, mi s-a parut mai usor. Aluatul se pastreaza acoperit si la loc cald, altfel se intareste.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute, cat sa devina foaia aurie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema:

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra. Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta fiecaruia, poate fi mai mult sau mai putin. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa, ca de frisca, se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura. Daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Cantitatea de crema obtinuta se imparte in tot atatea parti cate foi am copt. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se pune o foaie, apoi o parte din crema. Se repeta operatiunea pana se termina foile. Ultima parte de crema o pastram la frigider pana vom rasturna tortul pe platou, adica cel putin 3 ore.

Se rastoarna tortul pe platou, se unge cu restul de crema si se presara cu nuca macinata. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Medovik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kamy 1

05.01.2011, 14:09

ca de obicei....super 5f si LA MULTI ANI!!!fericire,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!

Miha 1

05.01.2011, 14:20

Luk Roberta Kamy multumesc!

jolygina 1

25.03.2011, 20:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de mere si crema caramel