Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca

de cristina_s_world in Porc, 7 Noi 2012 | 15046 vizualizari

 

Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca
Mancare veche si cunoscuta de orice gospodina, varza murata calita apare pe mesele romanilor cel putin o data pe iarna. Ce e de zis despre ea? Mai nimic daca nu esti fan. Ia acolo niste varza murata, ceva carne, condimente si grasime. Nimic special, nimic iesit din comun, nimic nemaivazut. Si totusi, musai sa fie scrisa si reteta asta in caietul cu reusite, ca de, la anu' sigur o mai facem o data. Unii ar pune langa ea mamaliga, dar eu nu ma omor dupa combinatia asta. Esti libera sa faci ce vrei si ce te taie capul ca doar tu mananci. Ingredientele de mai jos sunt pentru o cratita mare ( 8 portii zdravene)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca
  • - 2 verze murate (1,1 1/2 kg bucata)
  • - 1 1/2 kg coasta de porc cu carne
  • - 1/2 cana ulei sau untura
  • - 4 foi de dafin
  • - marar (proaspat sau uscat)
  • - piper macinat
  • - fulgi de ardei rosu iute
  • - chimen macinat pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca

Varza murata se lasa la desarat in apa rece vreo doua ore.

Pregateste o cratita incapatoare si cu peretii inalti si toarna in ea grasimea. Aprinde focul la cuptor si lasa-l sa se incinga. Dupa desarare, taie fiecare varza in 4 si o stoarce-o in maini. Taie fideluta (ma rog, cat se poate de subtire) fiecare sfert de varza si o aseazo in cratita. Din cand in cand aseaza peste varza felii de carne cu os si condimenteaza dupa gust cu marar, piper macinat, fulgi de ardei iute si pudra de chimen. Dupa ce ai umplut cratita, implanti foile de dafin si o bagi la cuptor.

Cat sta la cuptor? Depinde de varza cat e de cotoroasa. La mine a durat 2 ore. Ai grija insa ca din cand in cand sa scoti cratita din cuptor si sa amesteci varza, astfel incat partea de deasupra sa ajunga dedesubt si astfel toata sa se caleasca. Cand varza e fiarta, mai lasa cratita 30 minute in cuptor, sa prinda o crusta maronie, asa, pentru aspect.

Servim fierbinte, cu ardei iuti, mamaliguta si smantana daca va place. Recomandam si sarmale in foi de varza murata.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Pentru acest fel de mancare, cuptorul este cel mai potrivit. Am facut o data mancarea asta si pe ochiul de la aragaz, insa varza nu a fost la fel de patrunsa si de frageda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc cu ceapa verde la cuptor