Făina de grâu este unul dintre cele mai utilizate tipuri de făină în bucătărie și vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite preparate. Iată o descriere detaliată a diferitelor tipuri de făînă de...
Din seria ingredientelor minune pe care le ofera natura, scortisoara este preferata multora.
Scortisoara este o condiment aromat si versatil, derivat din coaja arborelui de scortisoara. Folosita de secole in bucataria globala, scortisoara adauga o nota dulce si calda, imbogatind o varietate de...
Cea de-a 4-a ediție a celui mai mare festival dedicat bucătăriilor asiatice, Asian Food Fest , are loc în Parcul Titan din Capitală (zona Calul Titanilor și Scena Mare, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu), între 17 și 19 mai. Intrarea la festival este liberă.
...
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme exportate pe piețele internaționale. Brânza Gorgonzola, recunoscută pentru calitatea și autenticitatea sa, a fost un punct stabil în exporturile de...
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea:
1. Gorgonzola este o brânză care este o sursă de vitamine A, B2, B6 și B12. Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și imunitar, în timp ce...
Daca aveti oua ramase de la Pasti, nu le lasati sa se iroseasca!
Descoperiti retetele noastre delicioase si creative pentru a le transforma in mancaruri savuroase. De la salate si sandvisuri pana diverse preparate cu oua umplute, aceste idei va vor inspira sa folositi ouale in feluri noi si...
Capsunile sunt fructe delicioase si bogate in nutrienti, apreciate pentru gustul lor dulce si aroma lor proaspata. Aceste fructe sunt originare din familia Rosaceae si fac parte din genul Fragaria. Capsunile sunt cunoscute pentru culoarea lor rosie stralucitoare si textura lor suculenta.
Iata...
Planta de soc , cunoscuta si sub numele stiintific Sambucus , este o specie de arbusti sau arbori mici din familia Caprifoliaceae. Este recunoscuta pentru florile sale albe parfumate si fructele mici, de culoare inchisa, adesea folosite in diverse retete culinare sau in producerea de siropuri,...
Choux à la crème , cunoscut și sub numele de profiterol, este un desert clasic francez constând în choux (gogoșele) umplute cu cremă de vanilie sau alte creme aromate. Această prăjitură este apreciată pentru contrastul dintre exteriorul crocant al choux-urilor și...
Sparanghelul, supranumit "Hrana regilor", esteo legumă gustoasă care are o istorie bogată și este apreciat pentru gustul său distinct și valoarea sa nutritivă.
Este benefic pentru o dietă echilibrată și sănătoasă și poate fi savurat într-o varietate de...
Ce făină de grâu folosim la prăjituri - Principalele tipuri de făină din grâu
Făina de grâu este unul dintre cele mai utilizate tipuri de făină în bucătărie și vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite preparate. Iată o descriere detaliată a diferitelor tipuri de făînă de...
Scortisoara - Condimentul ideal pentru deserturi si beneficiile pe care le aduce organismului
Din seria ingredientelor minune pe care le ofera natura, scortisoara este preferata multora. Scortisoara este o condiment aromat si versatil, derivat din coaja arborelui de scortisoara. Folosita de secole in bucataria globala, scortisoara adauga o nota dulce si calda, imbogatind o varietate de...
Bucătăriile Asiei se dau în spectacol, în Parcul Titan din București, între 17 și 19 mai 15 țări propun sute de mâncăruri la ASIAN FOOD FEST
Cea de-a 4-a ediție a celui mai mare festival dedicat bucătăriilor asiatice, Asian Food Fest , are loc în Parcul Titan din Capitală (zona Calul Titanilor și Scena Mare, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu), între 17 și 19 mai. Intrarea la festival este liberă. ...
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme exportate pe piețele internaționale. Brânza Gorgonzola, recunoscută pentru calitatea și autenticitatea sa, a fost un punct stabil în exporturile de...
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea: 1. Gorgonzola este o brânză care este o sursă de vitamine A, B2, B6 și B12. Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și imunitar, în timp ce...
10 retete delicioase pregatite cu ouale ramase de la Pasti
Daca aveti oua ramase de la Pasti, nu le lasati sa se iroseasca! Descoperiti retetele noastre delicioase si creative pentru a le transforma in mancaruri savuroase. De la salate si sandvisuri pana diverse preparate cu oua umplute, aceste idei va vor inspira sa folositi ouale in feluri noi si...
Capsunile - fructele minune cu beneficii pentru organism
Capsunile sunt fructe delicioase si bogate in nutrienti, apreciate pentru gustul lor dulce si aroma lor proaspata. Aceste fructe sunt originare din familia Rosaceae si fac parte din genul Fragaria. Capsunile sunt cunoscute pentru culoarea lor rosie stralucitoare si textura lor suculenta. Iata...
Socul, planta medicinala - Proprietati si beneficii pentru organism
Planta de soc , cunoscuta si sub numele stiintific Sambucus , este o specie de arbusti sau arbori mici din familia Caprifoliaceae. Este recunoscuta pentru florile sale albe parfumate si fructele mici, de culoare inchisa, adesea folosite in diverse retete culinare sau in producerea de siropuri,...
Choux à la crème cu căpșuni - Cum să prepari o rețetă delicioasă și ușoară!
Choux à la crème , cunoscut și sub numele de profiterol, este un desert clasic francez constând în choux (gogoșele) umplute cu cremă de vanilie sau alte creme aromate. Această prăjitură este apreciată pentru contrastul dintre exteriorul crocant al choux-urilor și...
Sparanghelul, supranumit si "Hrana regilor" - Origini si beneficii pentru organism
Sparanghelul, supranumit "Hrana regilor", esteo legumă gustoasă care are o istorie bogată și este apreciat pentru gustul său distinct și valoarea sa nutritivă. Este benefic pentru o dietă echilibrată și sănătoasă și poate fi savurat într-o varietate de...