Ardei roundel-mar marinati

de mihaelar63 in Conserve, 10 Ian 2022 | 6204 vizualizari

 

  Reteta aceasta a venit la pachet cu tot cu ardeii pentru materia prima. Am mancat asemenea ardei marinati acum vreo 18 ani la prietenii nostrii unguri. Ei cultiva mereu acest soi de ardei nu foarte mare dar cu peretii carnosi si foarte usor picant la gust. Partea interesanta este ca se poate prepara si servi imediat  dupa racire. Este o muratura foarte gustoasa si proaspata de toamna.  Noi servim chiar atunci de pofta un borcan si restul le deschidem dupa trecerea Anului nou.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei gras roundel
  • 1 kg gogosar rosu
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • 2 linguri sare mare neiodata
  • 500 gr zahar
  • 200 ml ulei-optional-eu am pus doar 50 ml
  • 10 frunze dafin
  • 3 linguri piper boabe
  • 3 linguri mustar boabe
  • 2 radacini hrean
  • salicil -optional-eu nu am pus si imi stau foarte bine fara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei roundel-mar marinati:

  1. Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor.
  2. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am  taiat bucati.
  3. Pregatiti borcane curate de 1.7-3 l .
  4. Preparati un amestec din apa, otet, ulei, zahar, sare, piper, boabe de mustar si foi de dafin .
  5. Gustati si mai sarati daca va este pe gust .
  6. Dati acest amestec in clocot si reduceti intensitatea fierberii.
  7. Introduceti o parte din ardei si gogosar in zeama fierbinte si ii lasati cam 2-3 minute maximum pana se schimba usor culoarea .
  8. Mai bine zis ii opariti .
  9. Lasati ardeii sa se raceasca putin, doar cat sa-i puteti manipula .
  10. Cat timp se racesc ardeii , curatati hrean .
  11.  Se pun cateva bucatele de hrean in borcan .
  12. Claditi ardeii in borcan . se pune cate un rand de ardei si intre ei cate unul de gogosari . Asa arata mai apetisant.
  13. Se toarna deasupra zeama fierbinte .
  14. Amestecati zeama cand o puneti , in asa fel incat sa fie in fiecare borcan foi de dafin si boabe de mustar + piper .
  15.  Infiletati borcanele si le puneti intre paturi la dunst .
  16. A doua zi se transfera borcanele la loc racoros .
  17.  Noi am mancat de pofta cam un sfert din acesti ardei
  18.  marinati .

TIPS-URI

1

Ardeii roundel sunt numiti si ardei mar . Sunt foarte draguti parca sunt niste mici becuri . Peretele lor este gros si carnos . De obicei sunt iuti dar de o iuteala temperata placuta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei roundel-mar marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

16.01.2022, 17:00

Sunt super buni, eu am cumparat gata facuti din targ, de curiozitate, ca tare bine aratau. Dupa ce i-am si gustat .... valeleu! Grozavi de buni!

gaby_duceag 1

16.09.2022, 15:01

nu merge si cu ardei sau gogosar...clasic?

mihaelar63 1

16.09.2022, 18:57

Gaby,bineinteles ca merge!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet, la rece